• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zastitnik potrosaca

17.06.2016

08:01

KAKVA BAHATA PREVARA! Vojvođanska banka traži Vranjancu 300 evra za račun koji nije otvorio!

Zaštitnik potrošača

KAKVA BAHATA PREVARA! Vojvođanska banka traži Vranjancu 300 evra za račun koji nije otvorio!

Podeli vest

U filijali su mi pokazali kopiju moje lične karte, ali potpis nije bio moj. Račun nisam ni otvorio jer mi nije trebao, a svakog meseca su me opominjali da im dugujem skoro 40.000 za održavanje, požalio nam se Goran Jović iz Vranja koji je slučaj prijavio policiji

Ako su vam u Vojvođanskoj banci bez vašeg znanja otvorili račun i traže vam nadoknadu za održavanje, koja ume da dostigne i nekoliko stotina evra, javite se redakciji Informera i Zaštitniku potrošača da bi vaš problem bio rešen! Jer, to je jedini način, a evo i zašto.


BIVŠI STUDENTI U KANDŽAMA UNIKREDIT BANKE! Diplomci moraju da otplate studentske kredite i to ODMAH I SVE!

Nakon našeg pisanja o neprofesionalnosti pomenute banke u više slučajeva, javio nam se Goran Jović iz Vranja, koji je za razliku od prethodne dve naše sagovornice ima daleko veći problem od neobračunate kamate. Što bi se reklo, nadrljao čovek ni kriv ni dužan.

Iako nikada nije imao nikakvog posla sa ovom, a ni sa bilo kojom bankom, njemu uredno iz Vojvođanske banke svakog meseca šalju opomenu da im duguje 40.000 dinara na ime održavanja računa.

Informer

- Meni svakog meseca iz Vojvođanske banke šalju opomenu za održavanje računa. Navodno, kako su mi rekli, otvorio sam račun u grčkoj banci i sad je taj dug prenesen u Vojvođansku - ispričao nam je pre dve nedelje Goran Jović, koji je bio prinuđen da se zbog tog problema obrati i policiji.

U policiji sam saznao da nisam jedini koji ima takav problem
Goran Jović

- Nekoliko godina nisam uopšte bio u Srbiji. Kada sam se vratio i kada me je sačekao taj problem, otišao sam u filijalu Vojvođanske banke u Vranju. Tražio sam da vidim u čemu je problem i kakav ja to račun imam. Otkud meni i račun i dugovanje? Jer ja sam invalid, ne radim nigde niti sam radio, pa mi nije ni trebao račun. Oni su mi pokazali fotokopiju moje lične karte i potpis koji nema veze s mojim potpisom. Pokazao sam im svoj potpis u dokumentima - ličnoj karti, vozačkoj dozvoli, pasošu. Međutim, rekli su mi da oni ništa o tome ne znaju niti ih to zanima.

Kako kaže, posle takvog odgovora i potpune nespremnosti da sagledaju i pokušaju da reše problem, nije imao drugog izbora već je otišao u policiju da prijavi slučaj.

- Otišao sam u MUP i dao izjavu. Tada sam saznao da nisam jedini koji ima takav problem. U međuvremenu, ništa se nije promenilo, a moj dug je sve veći iz meseca u mesec - ispričao nam je tada Goran.


BAHATO! AGONIJA KLIJENTKINJE VOJVOĐANSKE BANKE: Isplatila VISA karticu, a ne daju joj potvrdu!

Nakon njegovog obraćanja našoj redakciji obratili smo se nadležnim službama u Vojvođanskoj banci kako bi nam objasnili o čemu je reč i kako je uopšte moglo doći do takvog problema. Jer, morate priznati, ne dešava vam se baš svaki dan da vam stižu opomene i zaduženja od banaka sa kojima niste imali ama baš nikakva posla.

A onda se dogodila pomalo neobična i nesvakidašnja stvar - problem Gorana Jovića, koji je mesecima pokušavao da reši, nestao je preko noći. Iz Vojvođanske banke mu je stiglo izvinjenje i obaveštenje da im ne duguje ništa.

Informer

- Hvala vam puno, da nije bilo vas, ko zna šta bi se dogodilo. Verovatno bih na sudu završio - poručio nam je gospodin Jović.

I zato vam još jednom predlažemo, ako se nađete u istom ili sličnom problemu sa tom bankom, javite nam se da i vama pomognemo da ga rešite.

 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zora

pre 7 godina

Vas dug po izmisljenom racunu je 00,00 ali racun jos uvek postoji.Ko vam garantuje da se stvar nece ponoviti.Nigde ne pise da je racun koji nije otvorio zatvoren, nepostojeci.

Ljubisa

pre 7 godina

Pa treba Vojvodjanska banka nekako da namakne i nadoknadi pare koje je opljackao Pajtic i DS

Milan

pre 7 godina

Ija sam imao problem sa navedenom bankom. Doduše, imao sam otvoren račun, a onda sam ga ugasio. Pre otprilike godinu dana počela su da mi stižu obaveštenja da imam dug po tom računu i da se gomilaju zelenaške kamate. Kada sam otišo u njihovu filijalu na Novom Beogradu, obavestili su me da mi nije bilo ugašeno elektronsko banarstvo. Na pitanje čemu mi je služila takva usluga na neaktivnom računu, rekli su mi da sam morao posebno i to da "ugasim". Tako sam ja ne znajući za njihove procedure platio oko 16.500- da mi više ne "dižu pritisak", ali sad vidim da nemamnikakvu garanciju da mi opet nešto neće "prišiti" kad su videli "ovaj hoće da plati". Lopovska posla. Bežite iz te banke, kao "đavo od krsta".

XXL

pre 7 godina

Tužba k'o vrata i da zatvore taj ilegalni račun. Bar advokat može da ih odere za sve što je "klijent" pretrpeo, a imaju para i odakle da plate.

branko1

pre 7 godina

Ako imate bilo koji problem sa Vojvođanskom bankom obratite se Pajtiću I njegovoj DS govna**ji, I oni će vam srediti stvar.Imaju dobru vezu u toj banci

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija