21.05.2018.
ŠAPČANKA U BANKARSKOM PAKLU! Falsifikatori i NLB banka ženi upropastili život: UKRALI JOJ IDENTITET, PA PODIGLI KREDIT KOJI NE OTPLAĆUJU! Informer
Zastitnik potrosaca | 04.07.2016. | 09:55

ŠAPČANKA U BANKARSKOM PAKLU! Falsifikatori i NLB banka ženi upropastili život: UKRALI JOJ IDENTITET, PA PODIGLI KREDIT KOJI NE OTPLAĆUJU!

Pakao Zorice M. počeo je još 2007. godine, a da ona o tome nije imala pojma. Saznala je tek šest godina kasnije, a problem ni dan-danas nije rešen. Štaviše, gori je iz dana u dan

Za dug saznala kada je htela da podigne kredit

Ova žena iz jednog mesta kod Šapca bila je žrtva falsifikatora koji su joj ukrali identitet, popunili menicu za kredit sa njenim podacima i u NLB banci uzeli pozajmicu od preko 11.000 evra.

U međuvremenu oni su uhapšeni, krivica je utvrđena, sud je menicu proglasio lažnom, ali Zorica je za ovu banku i dalje žirant koji mora da vrati novac.


BIVŠI STUDENTI U KANDŽAMA UNIKREDIT BANKE! Diplomci moraju da otplate studentske kredite i to ODMAH I SVE!
 

NLB banka: Treba nam sudska odluka

U NLB banci objašnjavaju da banka Zoricu M. nije oslobodila dugovanja jer u krivičnom postupku koji je završen u novembru 2011. zapravo nije utvrđeno da gospođa Moravčević nije potpisnik menice, a banka može klijenta da oslobodi dugovanja samo na osnovu odgovarajuće sudske presude. 
- Sud je potvrdio odluku da u krivičnom postupku nije utvrđeno da Zorica M. nije potpisnik menice i u maju 2015. godine, u okviru postupka za prekid izvršenja dugovanja prema banci koji je pokrenula. Ona je u tom postupku priložila krivičnu presudu, ali sud tu presudu nije prihvatio kao dokaz da je menica falsifikovana i zato nije odredio obustavljanje postupka izvršenja duga, a samim tim banka nije bila u situaciji da je oslobodi njenih dugovanja. Sve navedene tvrdnje mogu da se provere uvidom u odgovarajuće sudske odluke - kažu u ovoj banci i dodaju:
- Banka će, u duhu dobre poslovne prakse, odmah organizovati sastanak sa Zoricom M. i u razgovoru objasniti koji postupak mora da pokrene pred nadležnim državnim organima radi dokazivanja da nije potpisala predmetnu menicu. Kada sud odluči da je menica falsifikovana, banka će je bez odlaganja osloboditi njenih dugovanja, kao što smo to uradili i u drugim predmetima iste vrste.

- Da sam bankarski dužnik saznala sam 7. novembra 2013. godine kada sam u Poštanskoj štedionici u Šapcu htela da podignem kredit. Službenica mi je rekla da ne mogu jer se u Kreditnom birou vodim kao jemac za kredit u NLB banci u Beogradu. Već sutradan sam otišla u Beograd i od direktorke Vesne Obradović dobila informacija da se zaista vodim kao žirant koji je podigao izvesni Siniša Todić krajem 2006. godine i to u iznosu od 882.000 dinara. Tada mi je nezvanično rečeno da se to dogodilo tako što je on najverovatnije nekako došao u posed fotokopije moje lične karte - kaže Zorica M. i napominje da kada je 2007. godine podizala kredit za sebe, niko joj nije rekao da je nekome bilo kakav žirant, a ni NLB banka joj za sve ove godine nije poslala nikakvo obaveštenje. Čak ni opomene da se kasni sa uplatom rata.


KAKVA BAHATA PREVARA! Vojvođanska banka traži Vranjancu 300 evra za račun koji nije otvorio!

Kako kaže, izvesnog Todića koji je podigao kredit zna iz viđenja, ali joj nikada nije tražio bilo kakav dokument, niti je pitao da mu bude žirant.

- Ono što je strašno jeste da mi u NLB banci nisu dali uvid u tu dokumentaciju, niti mi daju menicu na veštačenje - priča Zorica, kojoj su sudski izvršitelji zakucali na vrata zbog ovog problema.

Proganjanje

Banka je zove svakog dana i traži da uplati novac

- Svakoga dana me zovu iz banke, prete, traže da uplatim novac. U međuvremenu meni je zbog stresa narušeno zdravlje, kao i mojoj porodici. Za ovo neko ozbiljno mora da odgovara.

Pre tri godine Zorica je Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu dala izjavu povodom ovog slučaja, ali veliki je problem što joj niko ne da menicu kako bi bila veštačena.

Informer

U međuvremenu, Osnovnu sud u Šapcu osudio je Sinišu Todića, Sašu Antonića i Branka Paroškog, koji su učestvovali u čitavoj ovoj prevari i na osnovu falsifikovanih dokumenata podigli kredit u NLB banci, a novac međusobno podelili.


KARDINALNA GREŠKA NA ŠTETU KLIJENTA! Hipo banka BEZ PITANJA produžila kredit sa 10 na 20 godina!

U presudi čiju smo kopiju dobili jasno piše da je menica na kojoj su podaci Zorice M. lažna, a osim toga osuđeni su banci dostavili i potvrdu da je naša sagovornica zaposlena u jednoj šabačkoj agenciji, što takođe nije bilo tačno. Naime, oni su nakratko došli u posed pečata te agencije i tako napravili lažnu potvrdu o njenom zaposlenju.

Međutim, ni pet godina nakon donošenja presude NLB banci pravosnažna presuda ne znači ama baš ništa, kao ni priznanje osuđenih da su zloupotrebili lične podatke Zorice M. Oni je svaki dan zovu, traže da uplati novac uz pretnju zaplenom imovine i sličnim sankcijama.

 

KOMENTARI (33)

Avatar placeholder

djordje1953

04.07.2016. | 10:03

ima li tu posla za zastitnika gradjana i narodnu banku srbije

Avatar placeholder

CIRINELA

05.07.2016. | 07:01

@djordje1953 Nisi dobro informisan. Posao zastitnika gradjana je da stiti clanove DS-a i zastupa zute interese.

Avatar placeholder

pc

05.07.2016. | 08:29

@djordje1953 Nema tu posla za zastitnika gradjana vec se ode u MUP i podnese krivicna prijava protiv NN lica i kraj price. Ako je donesena presuda i ponistena menica potrebno je i sudu da se dostavi da se ne pridrzavaju sudske presude.

Avatar placeholder

Siniša

05.07.2016. | 09:26

@djordje1953 Ima posla, ali zaštitnik građana se bavi politikom i pištoljima , a ne poslom za koji je enormno plaćen

Avatar placeholder

nebojsa novicic

04.07.2016. | 10:32

tako je i meni nestao indetitet pa otvorena firma i racuni po bankama napravljen pasos i uzete milione .
inace radim i zaposlen sam za 25000 dinara .
a sa druge strane sam vlasnik i direktor firme i neznam kome se obratiti za pomoc posto nase tuzilastvo nemoze da resi problem .6 predmeta se vodi protiv mene .
javio sam se u vasu resakciju i cekam poziv .

Avatar placeholder

XXL

04.07.2016. | 11:07

Eto zbog ovakvih stvari koje su dozvoljene u Srbiji gde jedna banka sebe stavlja van jurisdikcije (lat.jurisdictio - pravo, nadležnost suda) Zakon-a jedne države u ovom slučaju Srbije u Srbiji NE postoji vladavina prava što uskraćuje toj državi pravo na otvaranje poglavlja 23 i 24 kod apliciranja za ulazak i članstvo u EU. Na kraju obzirom da naše zakonodavstvo NE prepoznaje ni ujednačenost sudske praxe donetu Odluku suda gde je pravnosnažno utvrđeno činjenično stanje da se radi o krađi identiteta i falsifikovanju dokumenata to NE OBAVEZUJE banku da postupi po toj Odluci. Dakle devojka će morati svoja prava da ostvaruje na sudu sa bankom gde će morati iznova da dokazuje dokazano.i da se upusti u vrlo, vrlo skupu sudsku parnicu sa neizvesnim ishodom jer ponavljam naš Sud NE PREPOZNAJE ujednačenost sudske praxe i neće po automatizmu prihvatiti kao dokaz već vođeni postupak i pravnosnažno donetu Odluku tog istog suda već će se upustiti u raspravu (iz ličnog iskustva o čemu sam već pisao na ovim stranicama). Nek' joj je Bog u pomoći i dobar advokat i mediji koji će to ispratiti.

Avatar placeholder

Anja

05.07.2016. | 00:28

@XXL Ma nije tačno. Ovde je samo u pitanju bezobrazluk i bezobzirnost banke i rukovodstva banke, a oni ovim čine krivično delo te ih kao odgovorna lica banke treba krivično goniti. Nije strašno, jeste neprijatno, ali nije toliko skupo jer delom se radi po službenoj dužnosti (tužilaštvo i policija) a s druge strane, banka će na kraju sve lepo da plati a rukovodstvo banke će da se dogovori ko je od njih kriv. A postoji i Zakon o krivičnoj odgovornosti pravnih lica za krivična dela, gde i pravno lice tj NLB banka će krivično odgovarati, tako da samo treba znati šta treba raditi ...

Avatar placeholder

XXL

05.07.2016. | 09:18

@Anja Draga prijateljice @Ana nije da "nije tačno" i sama se pozivaš na krivičnu odgovornost službenika banke i same banke, a krivićna odgovornost se opet gle čuda dokazuje gde - na sudu. A da se nečija krivična odgovornost u ovom slučaju dokaže mora se pokrenuti pred sudom privatna optužnica, a optužnicu mora da podnese oštećeni. Drugo sudske taxe se odmeravaju po vrednosti spora za tužbu i donetu Odluku, a u ovom slučaju i sudsko veštačenje (obično idu tri veštačenja gde je jedno nezavisno dok su druga dva od strane stranaka i te usluge veštačenja su enormno skupe jer se uzima vrednost spora i sporne sume kojom je opterećena kroz kredit) kao i nadoknada za usluge advokata po troškovnku. Dobro malo sam ga izdramatizovao ovo sa poglavljima ali i dalje naše pravosuđe NE prepoznaje ujednačenu sudsku praksu i banka nije dužna u ovom slučaju da postupa prema oštećenoj po toj Odluci suda već zavisi od njene dobre volje. Dakle oštećenoj jedino preostaje da tužbom ostvaruje svoje pravo na sudu jer kao što sam istakao kod banke NE postoji volja da problem reši i otkloni mirnim putem (veruj mi 32.g. ne izlazim iz sudova). Pozz. i malo knjige Zakon-a u ruke nije sramota i nije baš sve tako "po službenoj dužnosti" jer policija i javno tužilaštvo postupaju gle čuda opet po predlogu - oštećene.

Avatar placeholder

Anja

05.07.2016. | 20:57

@XXL Očigledno je da nemate mnogo znanja koje se odnosi na krivično pravo u Srbiji. Ništa nije privatno kada je krivična odgovornost u pitanju. Ali, nisam ovde da Vas učim poslu, za to naplaćujem.

Avatar placeholder

XXL

06.07.2016. | 07:59

@Anja Tužno naplaćujete nešto nadam se kao profesionalac tj. advokat u struci pretpostavljam, a meni kao neukoj stranci niste dali odgovor KO pokreće postupak za oštećenu i KO zastupa interese oštećene u ovom konkretnom slučeju ako Ona to ne učini pred sudom ili se sporazumno ne dogovori sa bankom? Policija ili javno tužilaštvo obzirom da ste edukovani za krivično pravo? Nego smatram da bi bilo bolje da Vaše znanje i profesiju upotrebite na pravom mestu i pomognete toj devojci ako ste voljni. Pozz.

OSTAVI KOMENTAR

Ime*

Komentar
Koliko je tri plus pet?
Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]

 Vreme
Beograd 23°  
thunderstorm
23°C
Beograd
 • Beograd
  23°
  thunderstorm
 • Novi Sad
  23°
  thunderstorm
 • Niš
  20°
  scattered clouds
 • Subotica
  19°
  thunderstorm with rain
 • Zrenjanin
  23°
  thunderstorm
 • Klek
  23°
  thunderstorm
 • Kula
  25°
  few clouds
 • Sombor
  25°
  few clouds
 • Vrbas
  25°
  few clouds
 • Vranje
  22°
  few clouds
 • Prokuplje
  20°
  scattered clouds
 • Leskovac
  20°
  scattered clouds
 • Arilje
  16°
  scattered clouds
 • Kraljevo
  18°
  broken clouds
 • Apatin
  24°
  few clouds
 • Vlasotince
  20°
  scattered clouds
 • Pirot
  20°
  scattered clouds
 • Inđija
  23°
  thunderstorm
 • Loznica
  23°
  light rain
 • Grocka
  23°
  thunderstorm
 • Kovin
  23°
  thunderstorm
 • Ruma
  23°
  thunderstorm
 • Kladovo
  17°
  light rain
 • Novi Pazar
  14°
  light rain
 • Jagodina
  18°
  broken clouds
 • Ivanjica
  16°
  broken clouds
 • Titel
  23°
  thunderstorm
 • Ub
  20°
  thunderstorm
 • Bor
  15°
  light rain
 • Nikinci
  23°
  thunderstorm
 • Batajnica
  23°
  thunderstorm
 • Surdulica
  14°
  broken clouds
 • Ralja
  23°
  thunderstorm
 • Zlatibor
  14°
  scattered clouds
 • Popinci
  23°
  thunderstorm
 • Kosjeric
  16°
  scattered clouds

Štampano izdanje

Anketa

Šta Ante Gotovina traži sa liderima OVK?