• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zastitnik potrosaca

12.07.2016

09:10

SKANDAL U ČAČKU! Gazdarica ojadila svoju radnicu za 120.000 dinara, POMOGLA JOJ VOJVOĐANSKA BANKA!

Zaštitnik potrošača

SKANDAL U ČAČKU! Gazdarica ojadila svoju radnicu za 120.000 dinara, POMOGLA JOJ VOJVOĐANSKA BANKA!

Podeli vest

Zahvaljujući poznanstvima sa zaposlenima u ekspozituri u Čačku Tereza M. uzela "dina" karticu na ime svoje radnice, u njeno ime potpisala ugovor i potvrdu o preuzimanju, pa podigla novac

 

 

Tereza M. je osuđena na tri meseca zatvora, dve godine uslovno

I ovo je moguće u Vojvođanskoj banci - uzmeš karticu na tuđe ime i trošiš ono što nije tvoje.

Ovo je na svojoj koži osetila Marina M. iz Čačka, na čije ime je Tereza M. uzela "dina" karticu, podigla 120.000 dinara i to uz pomoć poznanstava koje je imala sa službenicima u ekspozituri ove banke. Slučaj je dobio sudski epilog u martu ove godine - Tereza M. je osuđena na tri meseca zatvora, dve godine uslovno.


ŠAPČANKA U BANKARSKOM PAKLU! Falsifikatori i NLB banka ženi upropastili život: UKRALI JOJ IDENTITET, PA PODIGLI KREDIT KOJI NE OTPLAĆUJU!

Naime, ona je, kako piše u presudi, preuzela karticu, za čije dobijanje je iskoristila poznanstva sa službenicima u ovoj banci.


KAKVA BAHATA PREVARA! Vojvođanska banka traži Vranjancu 300 evra za račun koji nije otvorio!

- U ekspozituri u Čačku potpisala je ugovor o otvaranju namenskog računa i potpisala potvrdu o prijemu "dina kard" kartice na ime Marine M., bez njenog znanja i odobrenja. Nakon toga je podigla novčana sredstva u iznosu od 119.797 dinara - navedeno je u pravosnažnoj presudi.

119.797 dinara je oštećena Marina M.

 

To je dokazano grafoskopskim veštačenjem, kojim je utvrđeno da je umesto potpisa Marine M., na čije je ime potpisan ugovor i uzeta kartica, potpis stavila upravo osuđena Tereza M.

Sve je počelo, a i završilo se u oktobru 2008, kada je Marina M. bila zaposlena u trafici Tereze Marković, koja se našla u finansijskim neprilikama. Ona je svoju radnicu ubedila da otvori račun u Vojvođanskoj banci kako bi joj na njega uplaćivala plate, a onda je taj račun zloupotrebila, potpisala ugovor o "dina" kartici, podigla je i potrošila raspoloživi novac.


BIVŠI STUDENTI U KANDŽAMA UNIKREDIT BANKE! Diplomci moraju da otplate studentske kredite i to ODMAH I SVE!
 

Vojvođanska banka: Obeštetićemo sve prevarene

Informer

Na pitanje na koji način štite ljude od ovakvih i sličnih zloupotreba, u Vojvođanskoj banci kažu:
- Vojvođanska banka preuzima na sebe potpunu odgovornost i obeštećenje svih klijenata koji su oštećeni propustima banke, bilo da se radi o tehničkim ili nenamernim propustima ili o nesavesnom radu zaposlenih. U tom smislu, naši klijenti su u potpunosti zaštićeni.

Međutim, dve godine kasnije, Marina M. je počela da dobija opomene da duguje "Vojvođanskoj banci" veliki iznos novca sa kamatama po osnovu "dina kard" kartice i tada je shvatila šta se zapravo dogodilo.

Tokom sudskog procesa svedočilo je dvoje službenika Vojvođanske banke, ali ih sud nije okarakterisao kao saučesnike, mada je naveo da je optužena nesumnjivo izvršila krivično delo uz pomoć poznanstava sa službenicima u pomenutoj banci.

Povodom ovog slučaja u Vojvođanskoj banci kažu da su odmah po evidentiranju nedozvoljenog prekoračenja po osnovu računa vezanih za Marinu M. sproveli internu istragu.

- Svi zaposleni iz tadašnje filijale u Čačku koji su bili povezani sa pomenutim slučajem više nisu zaposleni u banci. Ceo slučaj je odmah predat policiji i tužilaštvu.

Na pitanje kako je moguće da neko na šalteru preuzme tuđu karticu i potpiše potvrdu o preuzimanju a zatim koristi novčana sredstva, u banci objašnjavaju da klijent ili ovlašćeno lice se legitimiše prilikom podnošenja zahteva za bilo koji kreditni proizvod, odnosno prilikom podizanja novca ili u ovom slučaju kartice.

- Za rešavanje situacija koje prevazilaze nadležnosti banke zaduženi su drugi državni organi - policija, tužilaštvo, sud.

 

 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
djordje1953

pre 7 godina

zasto tako stroga kazna sasvim je dovoljno da joj sudija kaze da mora da bude pazljivija sledeci put

Milan Jankovic

pre 7 godina

Prvi put u zivotu cujem da neko moze da otvori racun na tudje ime,zatim uzima pare iz banke a da se doticna osoba nije ni pojavila niti zna da je neko zaduzuje u banci . Najstrasnije tek sleduje kad pravosudni organi pocnu da maltretiraju nevinu osobu . To moze samo u Srbiji. Banke na svakom cosku,najvece,svetske, a prevare svakodnevne..

dusko

pre 7 godina

nista novo vlasnik kompanije rodic je u aik banci u kuli podigao stotine takvih kartica zloupotrebio podatke zaposlenih i podigao ih i sam sam bio zrtva svega toga

Miroslav

pre 7 godina

Taj isti muž od Marine N.je najveći zelenas u Čačku koji je pokupio pare od otpremnine ocu Tereze M.da bi davao pod kamatu i od toga živeo i nikada čoveku nije vratio i jadan na kraju umro od muke,..ovo su sve nebuloze koje nemaju veze sa Istinom!!!??

Zorica

pre 7 godina

Zasto je gospodja Marina N . cekala 8 godina da bi iznela ovo u javnost.Ja licno mislim da se ovde ne radi o pomenutoj sumi,vec o nekom vidu ljubomore...pozz

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija