• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zastitnik potrosaca

27.07.2016

08:05

BRUTALNA PREVARA! MLADENCI HTELI NA MEDENI MESEC, "Go travel" im uzeo 1.100 evra, otkazao putovanje i NEĆE DA VRATI PARE!

Zaštitnik potrošača

BRUTALNA PREVARA! MLADENCI HTELI NA MEDENI MESEC, "Go travel" im uzeo 1.100 evra, otkazao putovanje i NEĆE DA VRATI PARE!

Podeli vest

Dan uoči putovanja Tatjani i Srđanu je stigla SMS poruka sa obaveštenjem da je njihovo putovanje otkazano. Novac nisu dobili nazad, agencija u blokadi. Medeni mesec umesto u Egiptu proveli kod kuće!

Naš medeni mesec je upropašćen jer smo ostali bez putovanja i sredstva za bilo koju drugu opciju
Srđan Miković

Tatjana i Srđan Miković, nakon što su izgovorili sudbonosno da, hteli su da se počaste letovanjem u Egiptu. Za to su izdvojili preko hiljadu evra, ali su ostali i bez novca i bez putovanja.

- Otišli smo u agenciju "Go travel" u Novom Sadu, koja je inače subagent agencija "1A travel". Poslednjeg dana juna uplatili smo u kešu 1.116 evra i sa nestrpljenjem čekali naše prvo veliko putovanje. Umesto toga doživeli smo šok - kaže za Zaštitnik potrošača Srđan Miković.


HOROR LETOVANJE! "BARCINO TURS" PRODAJE MAGLU: Platila apartman u luksuznoj vili, a dobila ćumez od 9 kvadrata!

Nekoliko dana uoči putovanja on je sa suprugom otišao do poslovnice agencije "1A travel" kako bi uplatili osiguranje i tu mu je već bilo jasno da će imati problema.

Račun u blokadi

Na sajtu Narodne banke Srbije proverili smo račun agencije "Go travel", koji je u blokadi od 1. juna 2016. godine. Međutim, ovo nije prvi put da je račun ove agencije blokiran. Prema podacima NBS, od septembra 2014. pa do danas račun ove agencije bio je blokiran ukupno 199 dana. Kao što smo vas već upozoravali, pre nego što uplatite turistički aranžman, proverite likvidnost agencije kojoj dajete novac.

- Čovek u agenciji nam je rekao da ne može da nam naplati osiguranje jer nas nema na spisku putnika. Zovemo "Go travel", gde nam kažu da nema potrebe da se nerviramo i da nema mesta za stres, kao i da ćemo putovati sigurno, a da je reč o nesporazumu između ove dve agencije. U "1A travel" su nam rekli da nas nema na spisku putnika jer im iz ove druge agencije, u kojoj smo uplatili putovanje, nisu prebacili novac. Rekli su nam da je dovoljno da im uplate makar 100 evra i da neće biti nikakvih problema - priča Srđan.

U nadi da će problem biti rešen, mladi bračni par je spakovao kofere i obavio sve potrebne pripreme za put. Ipak, crne slutnje su se ostvarile.

- Dan uoči putovanja stigla nam je SMS poruka da je naše putovanje otkazano. Nakon toga usledilo je prepucavanje između agencija preko nas, ali nama to ništa ne znači. Naš odmor je propao. Naš medeni mesec je upropašćen jer smo ostali bez putovanja i sredstva za bilo koju drugu opciju - ogorčen je Srđan.

1.116 evra koštalo je propalo putovanje

Od vlasnika agencije "Go travel" ponuđeno im je da rezervišu neko drugo, zamensko putovanje, u novom terminu, ali ta opcija nije dolazila u obzir jer nisu u mogućnosti da pomeraju godišnji odmor.

- Rekao nam je da će nam novac biti vraćen, ali to se nije dogodilo. Kada smo ga pozvali nakon nekoliko dana, rekao nam je da se strpimo jer mu je navodno inspekcija blokirala račun, pa kada to reši, on će nas obeštetiti. Mi smo slučaj prijavili inspekciji, pa neka oni utvrde ko je kriv. O ovakvim slučajevima čitao sam samo u novinama, nisam verovao da će se i meni ovako nešto dogoditi, naročito što sam birao agenciju po preporuci - kaže Srđan, kome i dalje nije jasno zašto novac nije uplaćen, iako su on i njegova supruga uplatili kompletnu sumu.


NEKE TURISTIČKE AGENCIJE NE BIRAJU NAČIN DA NAS PREVARE! "Odisej" i "Aeromar" već ostali bez licence!

- Umesto iščekivanja leta sedimo kod kuće sa spakovanim koferima i pitamo se kako je moguće da ovakve stvari prolaze nekažnjeno i da se agencije tako igraju sa tuđim parama i osećanjima?!

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
u magnovenju

pre 7 godina

Smejurija od policije, smejurija od pravosudnog sistema, smefurija od drzave.

Dusan

pre 7 godina

Sta radi tuzilastvo,odmah uhapsiti sve koji su umesani s doticnim turistickim aranzmanima!

Sale

pre 7 godina

Zbog toga ubuduce gledajte ponude agencije,slike,opis i sve ostalo,a onda na direktne web stranice vlasnika u Grckoj,uporedite i ponudu saljite direktno njima,bez posredovanja agencija,zasto im davati pare ako se moze i bez njih,naravno cast postenim i proverenim agencijama.

buki78

pre 7 godina

Kapitalističko,robovlasničko drustvo,e da je agencija drzavna ne bi bilo problema,ali sta smo trazili to smo dobili,nema vise SFRJ raja..........

Turista

pre 7 godina

Naravoučenije: Turističke aranžmane treba kupovati samo kod vekih, poznatih i dobro proverenih agencija (da ne reklamiram ni jednu) - jeste da je nešto skuplje ali ovakve stvari vam se neće dogoditi ... Narodna poslovica lepo kaže: Koliko para toliko i muzike a u prevodu to znači da sve što je suviše jeftino ne mora biti i retko je i dobro

Dragan

pre 7 godina

Poštovani, Niste jedinii mi smo tako prosli uplatili aranzman na Zlatiboru,sa malom decom medutim kadsmo otisli u Hotel nas aranzman nije bio uplacen,a agenciji je isplaceno sve do dinara.Neznam da li ima zakona u ovoj nasoj drzavi za takveagencije,

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija