• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zastitnik potrosaca

13.06.2017

14:44

NOVI "PAMPERS" SMRDI I PROPUŠTA! Mame besne zbog reklame za nove jednokratne pelene!

Zaštitnik potrošača

NOVI "PAMPERS" SMRDI I PROPUŠTA! Mame besne zbog reklame za nove jednokratne pelene!

Podeli vest

"Proktor end Gembl" reklamira novu liniju jednokratnih pelena kao proizvod koji preporučuje 99% mama i koje pružaju 12 sati zaštite. Brojne mame besne zbog toga i tvrde da je reklama obmana

U poslednjih nekoliko godina pelene su loše, imaju jak miris i probijaju posle tri sata
Ivana Nešić

Nove "pampers baby dry" pelene kompanija "Proktor end Gembl" reklamira kao proizvod koji je preporučilo čak 99% mama u Srbiji.

Na ovaj podatak nisu ostale ravnodušne mnoge naše čitateljke koje su nas pozvale, pitajući nas da li su one deo onih preostalih jedan odsto koji koristi neku drugu vrstu jednokratnih pelena.

- Ne ulazim u to da li su te pelene najkvalitetnije ili ne, ali kao majka šestomesečnih blizanaca osetila sam se izmanipulisano ovom reklamom. Ovo je vrlo pretenciozna reklama i nije jedina. Pa je l' to znači da svi drugi proizvođači pelena treba da stave tačku na prodaju u Srbiji jer im ostaje samo tržište od jedan odsto - požalila nam se Jelena Krunić iz Beograda.

I na zvaničnoj Fejsbuk stranici "Pampersa" našlo se nekoliko sličnih komentara. Milena Ljubenović je napisala:

- Mislim da bi prvo trebalo da stvarno sprovedete anketu pa tek onda da napišete 99 odsto. Iskreno ne znam nijednu mamu kojoj novi "pampers" odgovara, a kako vidim u komentarima, nikome ne odgovara - napisala je Milena.

Bojana Mitrović je takođe slično reagovala.

- Mislim da je ovo netačno. Ja znam mnogo njih koji ne koriste "pampers" jer ima i boljih pelena.

Među stotinama komentara na ovoj stranici primetili smo da se niz mama požalio na isti problem, a to je da se iz novih "pampers" pelena širi neprijatan miris.

Izvesna Tamara Margaretić je napisala:

Nisu iste one za nas i EU

Neke od mama tvrde da postoji i velika razlika u "pampers" pelenama koje se prodaju nama i onih koje su za tržište EU.
- Nama je pedijatar rekao da deca najviše osipa dobijaju od "pampersa" i da ih obilazimo u širokom luku, da na ove što se kod nas prodaju ne bacamo pare i da nema veze sa onima koje se prodaju na evropskom tržištu, tj. tržištu EU! Inače, pedijatar nije preporučio nijedne pelene, da ne bude da je plaćenik konkurentske firme - kaže Jovana Jojić.
Sa njom se slaže i Dragana Đukić
- Mislim da je sramota koliku razliku pravite između pelena za naše tržište i tržište EU. Ja mogu da uporedim jer sam probala i naše i iz EU. Razlika je nenormalna. Naše pelene su živa sramota naspram pelena za EU... - napisala je, između ostalog, Dragana.

- Imam priličnu zamerku što se tiče mirisa pelena. Izuzetno jako smrde na neke hemikalije već neko vreme. Ne propuštaju, koristimo ih već 10 meseci, ali ovako pre nisu smrdele.

Sa njom se složilo još mama, neke od njih su bile blaže, pa su napisale da pelene imaju "čudan miris" koji se čak oseća i kroz odeću. To, između ostalog, tvrde Dragana Pilipović i Jelena Jovanović.

S obzirom na to da se ove pelene reklamiraju i kao one sa tri upijajuća kanala koje pružaju zaštitu bebe i do 12 sati, neki od roditelja se nisu složili ni sa ovom činjenicom.

- Slažem se sa većinom komentara, da su u poslednjih par godina pelene loše, imaju jak miris i probijaju posle tri sata. Dešavalo mi se i dva puta u toku noći da moram da ga presvučem celog jer bude mokar - napisala je Ivana Nešić, koja je samo jedna u nizu koje smatraju da ove pelene čine bebu suvom i do 12 sati.

Sličnog mišljenja je i Marija Miloradović:

- Koristimo ih od rođenja maltene, ali su se iskvarile... Već nekoliko puta su propustile mom sinu u toku noći... Nije tačno da mogu izdržati 12 sati... Bile su dobre u početku, u poslednje vreme baš i ne - napisala je Marija.

Do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovore na postavljena pitanja od kompanije "Proktor end Gembl".

Shutterstock

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
kliker

pre 6 godina

pa se posle cudimo odakle toliko koznih problema kod beba a o kasnijoj sterilnosti i da ne pricamo,sve je danas hemija,dok su nas zavijali u pamucne pelene i koristili neotrovne kupke svi smo bili zdravi i imamo potomstvo,a danas? Da je samo to,a gde su vakcine,voda,hrana,kemtrejlsi itd

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija