• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. M. Duduković/ J. Matijašević

18.07.2017

09:28

NISTE BEZBEDNI U MEKDONALDSU! Oteli nam novac i hranu usred Meka, OSOBLJE I OBEZBEĐENJE SE PRAVILI LUDI!

Zaštitnik potrošača

NISTE BEZBEDNI U MEKDONALDSU! Oteli nam novac i hranu usred Meka, OSOBLJE I OBEZBEĐENJE SE PRAVILI LUDI!

Podeli vest

Troje tinejdžera maltretiralo novinarke Informera u restoranu brze hrane. Zaposleni ignorisali čitavu situaciju, a kasnije tvrdili da se to stalno dešava i da oni tu ne mogu ništa da učine

Kada sedite u nekom od restorana brze hrane Mekdonalds, širom otvorite oči, jer niste ni svesni šta sve možete doživeti!

500 dinara je ukradeno sa stola

Informer

 

Da nije bezbedno jesti u ovim objektima, svedoči i neverovatna priča dve novinarke Informera, Jovane i Mine, koje su se umesto na uobičajenom ručku u ovom popularnom restoranu na Terazijama u Beogradu našle na udaru nasilnika i lopova! Da stvar bude još gora, niko od zaposlenih, ni obezbeđenje ni osoblje, nije reagovao niti pritekao u pomoć!

Incident se dogodio usred bela dana, kada im je, dok su jele, prišlo dvoje maloletnika i otelo im 500 dinara sa stola i porušilo poslužavnike sa hranom. Nakon što su na pultu preuzele svoje obroke, Jovana i Mina sele su u baštu ovog restorana i počele ručak. Kusur koji im je vraćen na kasi stavile su na poslužavnik. Posle nekoliko trenutaka prišla im je devojčica, dok ju je nekoliko metara dalje čekalo još troje klinaca.

Mekdonalds: Činimo sve što možemo

Informer

U Mekdonaldsu priznaju da ovaj problem postoji, ali da ne uspevaju da ga reše.
- Povremeno se dešava da u bašti restorana deca ili odrasli beskućnici priđu stolu i uznemiravaju goste. Osoblje reaguje tako što ih zamoli da napuste restoran, ali na žalost više od toga nije u mogućnosti da uradi. Osnove poslovanja kompanije Meksdonalds jesu kvalitet proizvoda koji se služe u našim restoranima, usluga i zadovoljstvo gostiju. Svi zaposleni koji rade u kompaniji se svakodnevno trude da gosti iz naših restorana odu zadovoljni i činimo sve što je u našoj moći, a u skladu sa zakonom, da se ovakve situacije potpuno neutrališu ili svedu na minimum.

- Daj mi molim te neki dinar, počela je da nam traži. Zamolile smo je da se pomeri, jer nemamo novac. Neuredna devojčica je bila sve glasnija i neprijatnija. Bukvalno nas nije ostavljala na miru! Taman kada smo pomislile da je odustala i da ćemo na miru završiti ručak, tik uz nas, pojavila se sa jednim dečkom i nešto su se domunđavali. Drugi dečak sličnih godina odmah je dotrčao i počeo da je "grdi" i "udara" ne bi li nam skrenuo pažnju. Znali smo da nešto "muljaju", ali nismo ni pomislile da ćemo doživeti takvu neprijatnost usred centra grada - prepričavaju svoju dramu Mina i Jovana.

Kako kažu, deca su se opet stvorila kod njihovog stola, navodno, htela je da se izvini.

- Zamolili smo ih da odu i da nam ne treba izvinjenje. Međutim, devojčica prilazi i počinje da nam otima hranu i gura nas, sve dok u jednom trenutku nije pritrčao dečak i oteo nam pare sa poslužavnika. Nismo stigle ni da se okrenemo, nestali su brzinom svetlosti. Ne znamo da li je strašnije to što smo doživele to od dece, i to u jednom od najpopularnijih restorana, što smo ostale bez ručka ili to što nikom nije palo na pamet da nam pritekne u pomoć?! - prepričavaju nemili događaj naše novinarke i dodaju:

- Nije nam bilo svejedno, odmah smo potražile zaštitu zaposlenih, ali smo tamo naišle na zatvorena vrata i potpuno hladnokrvan odgovor šefice smene: "Ne znamo kako da vam pomognemo. Niste jedine! Svaki dan se borimo sa njima. Žao nam je, ali i mi smo nemoćni" - mirnim tonom rekla nam je šefica smene. Još strašnije je to što čovek koji radi u obezbeđenju u trenutku napada nije bio na radnom mestu, u bašti, već se hladio u restoranu. Čak i kada mu je šefica skrenula pažnju, hladnokrvno je izašao napolje, obišao krug oko gostiju i "završio" svoj posao. Bez pitanja da li smo dobro, kako se to desilo i gde su sada dečak i devojčica. A da ne pričamo da im nije palo na pamet da nam ponude novu hranu, jer ipak smo napadnute u njihovom restoranu, kao i to da nemaju video-nadzor - pričaju naše novinarke.

(FOTO) BRUKA I SRAMOTA! Mekdonalds nam nasred Terazija prodaje KRUH!
 

Informer

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
badza

pre 6 godina

Da li ste možda plavuše.Ako jeste ja Vam preporučujem da novac držite u novčeniku ili džepu ili u tašni a ne na izvolte na poslužavniku.Ako niste,onda drugi put izvadite malo više novca i stavite na poslužavnik da i drugi imaju koristi.I bez žalbi.

Ivan

pre 6 godina

Sta treba radnik da glumi obezbedjenje...jos u MCu rade za minimalac\n

Ljube

pre 6 godina

Svakako jeste neprijatno iskustvo ali drage gospođe, zašto prećutkujete da su ti tinejdžeri najverovatnije bili romska deca? Zato se takve stvari dešavaju i biće sve gore jer su, samo zato što su nacionalna manjina, zaštićeni bolje nego beli medvedi. Nemam ništa protiv bilo koje nacije, vere ili duge pripadnosti, naprotiv, ali ovo što upravo romska manjina radi je prevršilo svaku meru i potpuno ih izdvaja od svih drugih.

jovan

pre 6 godina

pa kada radnik obezbedjenja preko neke agencije za obezbedjenje radi i prima 21 hiljadu covek i nema motiva da se da radi svoj posao tako je to u srbiji

bane

pre 6 godina

auuu all ste nasle restoran, ubija od kvalitetne hrane\n

Nikola

pre 6 godina

A i vi drzite pare na posluzavniku kao da ce te ih jesti. Ovo je zemlja u kojoj sila Boga ne moli ili ono... ako se cuvas i Bog te cuva. Jbg, nije posteno ali takav je zivot.

ludi milojko

pre 6 godina

popularan restoran,mek,malogradjanstina

mostarac

pre 6 godina

tako je i u delti i u ušću, pored rambovaca obezbjedjenja. ima ih koliko hoćeš, pa šta je čudno što su na ulici. gore je kad mi pakuju za ponjeti, pa mi ne stave sve...... e tu treba zvocat. a nike jednom....n

nece da idu na sud

pre 6 godina

da su bile na nekoj livadi nije sigurno da ih ne bi ubili da dodju do 500 dinara. Neka se zahvale novosadjanki koja propagira ovo maltretiranje lohjalnih gradjan od strane predatora dosli joj glave dBd.MC je isao na sud zbog tudje placenice koja radi na uvodjenu anarhije.Ovi predatori pojedu za dan toliko hamburgera, pljeskavica i sladoleda koliko druga deca ne pojedu za mesec, godinu ili ceo život. Od svog znanja imaju samo kezzzzzzzzzzz sa razvucenim dajnekidaiiiiiiiinaaaaaaaaaaar.To su najgoriu predstavnici svoje vrste koji stvaraju lošu sliku o celom narodu. Dok se drugi bore da zarade ovi najlenji, najgori i najpriljaviji su na šteti svima.Ako je zakonom zabranjeno prosenje komunalna policija mora da ih ukloni sa ulice i svakog mesta na kom prose.

Zeljko

pre 6 godina

Naravno da ne mogu da pomognu. Pre par godina je obezbeđenje Meka izbacilo cigančiče koje prose, a potom su u medijima razapeti na stub srama. Činimi se da je u Novom Sadu radnik obezbeđenja popio tužbu u vezi sličnog slučaja.

weraq

pre 6 godina

Jos su se slikale, kokoske? Jel to pocetak reketiranje McDonaldsa?

Cuva vlast

pre 6 godina

Pa neka pozovu policiju Ah, da, policija ima i vaznijih poslova od ganjanja prosjaka indzeparosa

jankez

pre 6 godina

Nije kriv McDonalds zato sto Beogradom haraju Cigani i organizovani prosjaci. Pitajte Nesu Slinu zasto mu policija ne radi posao, jer skloanjanje Cigana i ciganske mafije sa ulica prestonice je njihov posao.

lepinja sa kajmakom

pre 6 godina

E pa Vi jedite tu modifikovanu soju i glumite zapadnjake.\n

sale je

pre 6 godina

Zasto ne kazete otvoreno da su to bili Romi a ne sve vreme krijete ko je u pitanju

Alex

pre 6 godina

Zivim na zapadu i sanjam nase pljeskavice znaci sanjam ih.... nevih usao u to sranje od mcdonaldsa gde prodaju djubre od hrane pa da mi neko plati.... ja ne razumem ljude u Srbiji zbog cega idu u mcdonalds kada imaju prave srpske pljeskavice???? Pa jestr li vi normalni? Uporno hocete da budete kul kao jedete u mcdonaldsu.... ovde na zapadu samo sirotonja jede to smece...

Lala iz Banata

pre 6 godina

И пред цркву треба стати...сиромаха даривати...Православна душа чиста, чини то у име...- ХРИСТА...!!

nada

pre 6 godina

Hahahaha pa obezbedjenje se boji i muve koja proleti i cuva svoje dupe tako da taj moli boga da nebude incidenata a sto se Meca tice njega treba bojkotovati - jedite bre Srpske proizvode !!!!!!!!!!!!!!!

Nikson

pre 6 godina

Od roma,da ne kazem cigana,svih uzrasta ne moze da se zivi.Sve su agresivniji jer su svesni da su zasticeni kao beli medvedi.Juce su u centru Beograda mom komsiji oteli torbicu sa svim dokumentima,pasosima za njega i porodicu jer su trebali da idu za Grcku,a o novcu i da ne govorimo.I to su bila dva cigancica sa navodni ocem.Poceli su da mu se motaju oko nogu i trazili agresivno neki dinar a onda je otac poceo da ih grdi i bije sto smetaju gospodinu.Tipicno odvracanje paznje dok jedan od malih nije ukrao torbu.Sva trojica su pobegli u trenutku.Vlast i policija ne reaguju.Izgleda da cemo morati da preuzmemo stvari u svoje ruke.\n

maja

pre 6 godina

Niste ostale bez hrane zbog greške nekoga iz restorana pa da vam ponude novu. Bašta je na ulici, a za bezbednost na ulici je nadležan neko drugi, ne restoran.

Dragan

pre 6 godina

I treba uvek tako da doživite posetu "Meku".Šta ćete u "Meku"-idite kod Srbina u Bgd koji ima pekaru - pojedite burek sa sirom ili gibanicu - niko vam je oteti neće- -ne što je nekvalitetan-na već neko će Vas zaštititi..

Nesa

pre 6 godina

Pa naravno da ne mogu da se mesaju, ganci su veliki problem ali to treba komunalna policija da sredi i da se zakonom zabrani prosenje.Ovako, svaka reakcija bi bila "ugrozavanje prava i sloboda" . To je problem koji postoji od 1988, kad se otvorio prvi restoran na Slaviji!

Rika Rasim

pre 6 godina

Zaboravile ste da kazete koje su etnicke grupe bili maloletni delikventi, al smo politicki korektni u poslednje vreme.

Bojan

pre 6 godina

Pa kad jedete to djubre tako vam i treba, zar niste mogle lepo da pojedete nesto u neku nasu kafanu, karadjordjevu sniclu na primer ?

ljubisa

pre 6 godina

vjerovatno su ljudi skontali da ste paraziti i smece a ne novine

Mery51

pre 6 godina

A jeste li doživeli da vam mala Romkinja razbije staklo na autu, ciglom, jer ste joj dali samo pomfrit a ne ceo paket,kako je tražila. Pa to se dešava redovno na Terazijama!

Vrca

pre 6 godina

Uzas!Pretpostavljam da su bili muskarci umesto dve zene ,da ne bi smeli tako da klinci urade!Sramota za obezbedjenje Meka a o kamerama da ne pricamo.Da li je moguce da Mek nema kamere? Posle ovog,ja vise necu unucice da vodim u Mek,plasim se za svoju i njihovu bezbednost!

Aca

pre 6 godina

Ma uzas sta sve mozes da dozivis kod nas. Ja imam slicnu neprijatnu situaciju, radnja se odvijala u jednom od kafica na obelicevom vencu, sedeo sam u basti kafica sa drugaricum gde nam je prisla zena romske nacionalnosti sa bebom u naruciju zamolila nas je za neki dinar ali sam joj ja rekao da nemam i zamolio je da nastavi da nastavi dalje, ona je nastavila sa pricom da bi u jednom trenutku bukvalno bacila bebu meni u krilo, klekla ispred mene i da me rukama drzi za nogu. Nije nista ukrala ali mi je napravila mnogo neprijatnu scenu. Bebu sam jedva uhvatio da ne padne na pod a nju sam pokusao da odkurnem nogom od sebe ali uz to malo sile sto sam upotrebio nisam uspeo, posle par minuta je dotrcao kononobar i izvukao me iz te agonije......Srbijo dokle si dosla.

atomant

pre 4 godine

A kad su istim te Rome izbacili iz restorana,mek je dobio kaznu zbog diskriminacije

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija