• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. Kostić

09.08.2017

08:27

VIP NAS DERE KAKO MU SE HOĆE! Vlajko im sve platio i preplatio, ONI SAD HOĆE DA GA TUŽE!

Zaštitnik potrošača

VIP NAS DERE KAKO MU SE HOĆE! Vlajko im sve platio i preplatio, ONI SAD HOĆE DA GA TUŽE!

Podeli vest

Isplatio i preplatio usluge VIP-u, a stigla mu opomena pred utuženje.

 

26 rata im je platio Vlajko za 24 meseca

Ovako u jednoj rečenici glasi problem penzionera Vlajka Đorđevića iz Novog Sada koji od 5. marta muči muku sa ovim operaterom. Tad mu je stigla opomena u kojoj piše da je "raskidom pretplatničkog odnosa regulisanog Ugovorom o pretplatničkom i korisničkom odnosu dugovanje uvećano za iznos svih obaveza predviđenih tim ugovorom i da iznosi 1.236,50 dinara.

Dalje je navedeno da, ukoliko dugovanje ne bude isplaćeno za 15 dana, kompanija "VIP mobile d. o. o." zadržava pravo da li će dugovanje ustupiti drugom privrednom društvu ili će protiv Đorđevića povesti postupak prinudne naplate, koju će sprovesti sud ili sudski izvršitelj. Naravno, uz uvećanje navodnog duga za iznos sudskih troškova.

Pozvali su se na ugovor o pretplatničkom odnosu br. 523956263, koji ja nikad nisam video, a kamoli potpisao

Vlajko Đorđević

- Ne znam kako su došli do toga da im dugujem ovu sumu. Ja sam sa s njima sklopio ugovor 15. decembra 2014. godine na 24 meseca. Do 10. januara ove godine isplatio sam ukupno 25 mesečnih rata. Još jednu ratu sam uplatio i 8. februara ove godine, dakle ukupno 26. Dan posle toga i zvanično je raskinut pretplatnički odnos, što je potvrdio i prodavac njihovih usluga, koji ima svoju šifru, kao i šifru prodajnog mesta. Odnosno, potpisano je 23. januara, a zvanično stoji da je pretplatnički odnos raskinut 9. februara - objašnjava Vlajko Đorđević.

On dalje kaže da su mu iz VIP-a od 10. februara, bez njegovog znanja i volje, pretplatnički broj samovoljno prebacili da ga koristi kao pripejd korisnik.

- Dobio sam obaveštenje mejlom o tome, iako nikakav zahtev nisam podneo da to urade. Pozvali su se na ugovor o pretplatničkom odnosu br. 523956263, koji ja nikad nisam video, a kamoli potpisao. Napominjem i da su mi vreme i datume zahteva i raskida odredili njihovi ljudi u ispostavama u Novom Sadu, sa obrazloženjem da ugovor ne prekinem ranije od optimalnog, a ni kasnije, da ne bih ušao po automatizmu u novu ugovornu obavezu ako ne želim - nastavlja sa detaljima oko ovog vrzinog kola u koje je uvučen Đorđević.

Inače, zanimljivo je da na opomeni koju je dobio pred utuženje stoji da je pretplatnički ugovor bio pod brojem za koji Đorđević kaže da ga nije video, niti potpisao, dok na zahtevu za raskid pretplatničkog odnosa koji je overio prodavac VIP-a piše da je broj ugovora: CC39766228710417.

- Nadam se da će me osloboditi daljeg progona, jer po svakoj logici i razumu ja nemam više nikakve obaveze prema njima. Naprotiv, naplatili su mi i više, a mislim da bi o ovakvom odnosu prema običnim građanima i nadležni trebalo da povedu računa većom kontrolom velikih međunarodnih kompanija. Pre svega, morali bi da shvate da mi nismo nikakve ovce za šišanje, kako se kome prohte - zaključuje naš sagovornik, koji sada koristi usluge drugog mobilnog operatera.

 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija