• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zaštitnik potrošača-Informer.rs

28.08.2017

19:00

PRESELO IM LETOVANJE! IMALI POLISU, A DETE NIJE DOBILO POMOĆ: Porodica iz Beograda preživela dramu u Turskoj, ZBOG MILENIJUM OSIGURANJA!

Zaštitnik potrošača

PRESELO IM LETOVANJE! IMALI POLISU, A DETE NIJE DOBILO POMOĆ: Porodica iz Beograda preživela dramu u Turskoj, ZBOG MILENIJUM OSIGURANJA!

Podeli vest

Za potrebne analize i prevoz u bolnici su mi tražili 1.000 evra. Rekli su mi da moram da platim troškove uprkos polisi, jer im osiguranja iz Srbije ne refundiraju novac, ispričala nam je L.S.

Porodici iz Beograda preselo je letovanje u Turskoj zbog putnog osiguranja. Zamolili su nas da njihovo ime ne objavljujemo, ali da žele da podele sa našim čitaocima svoje iskustvo, kako bi možda nekome na taj način pomogli.

- Pre odlaska na letovanje uplatili smo putno osiguranje u osiguravajućoj kući "Milenijum". U inostranstvo nikada ne odlazimo bez polise. Na svu sreću, nikada nam nije bila potrebna, sve do ove godine - započinje priču Beograđanka L.S.

Drama njene porodice počinje kada im se na moru razbolela osmogodišnja ćerkica.
- Detetu nije bilo dobro i prvo što sam učinila, pozvala sam osiguravajuću kuću "Milenijum" da mi daju uputstva kojoj zdravstvenoj ustanovi da se obratim. Ubrzo su me obavestili da će sutra doći lekar, koji se zaista i pojavio u tačno najavljeno vreme. Pregledao je dete i posumnjao da je reč o upali pluća, ali da bi bilo potrebno uraditi dodatne analize kako bismo potvrdili dijagnozu i dobili pravu terapiju - kaže naša sagovornica.

DA TI SE ŽIVOT SMUČI! PRODAJU NAM JAJA SA CRNIM BELANCETOM! Gordana ispod ljuske zatekla JEZIV PRIZOR!

Uzeli im pasoše

Ubrzo su po nju i dete došli iz bolnice u koju ih je pomenuti lekar uputio.

Od osiguranja nisam dobila ništa, osim velikog telefonskog računa jer ni sama ne znam koliko sam provela telefonirajući u romingu
L.S.

- Kada smo stigli u bolnicu, službenica na šalteru je tražila naše pasoše i polise. Sve smo uredno predali. Odmah mi je izvukla računicu da će me prevoz do bolnice koštati 170 evra. Na kraju mi je sabrala da će mi krajnji račun za sve potrebne analize biti oko 1.000 evra. Ponovo zovem "Milenijum" osiguranje i kada sam objasnila šta se dešava, neljubazna službenica mi je rekla da ne može da otvori predmet dok je sa mnom na vezi, prekinula je i obećala da će se javiti, što se nije dogodilo. U međuvremenu, tražila sam da mi vrate pasoše iz bolnice, ali su odbili. Razgovarala sam sa jednim od šefova, koji mi je rekao da sa osiguravajućim kućama iz Srbije imaju veliki problem i da nikada nisu dobili nikakvu refundaciju, iako su im uvek uredno slali dokumentaciju - prepričava nemili događaj L.S.

Bez dijagnoze

Uspela je da dobije pasoš nazad, ali ne i da odradi potrebne analize detetu. Kako kaže, dete je u takvom stanju, sa temperaturom, provelo u hodniku bolnice bar tri sata, koliko je trajala ta čitava drama.

170 evra koštao je transport do bolnice

- Preostalo mi je samo da pozovem takozvani frst ker koji sarađuje sa "Milenijumom". Oni su mi propisali terapiju za dete na osnovu sumnje lekara koji ju je pregledao još u hotelu. Dakle, bez potvrđene dijagnoze. Lekove sam kupila, a onako iznervirana nisam se setila da sačuvam račune kako bih bar to pokušala da refundiram. Nakon povratka u Srbiju, dete sam odmah odvela kod lekara, odakle smo odmah dobili uput za bolničko lečenje - kaže L.S.., napominjući da je prvu pomoć detetu do povratka u Beograd uspela da pruži samo zahvaljujući sopstvenoj snalažljivosti.

- Od osiguranja nisam dobila ništa, osim velikog telefonskog računa jer ni sama ne znam koliko sam provela telefonirajući kako osiguranju, tako i lekarima u Turskoj - zaključuje ova Beograđanka.
Do zaključenja ovog broja iz "Milenijuma" nismo dobili odgovor na postavljena pitanja.

VIP NAS DERE KAKO MU SE HOĆE! Vlajko im sve platio i preplatio, ONI SAD HOĆE DA GA TUŽE!

U ovim zemljama Srbi se leče bez polise

Public

Postoje i zemlje za koje vam nije potrebna polisa putnog zdravstvenog osiguranja. Naime, Republički fond za zdravstveno osiguranje Srbije ima potpisane međunarodne sporazume sa 20 zemalja. Važno je samo da imate uredno overenu zdravstvenu knjižicu, te ukoliko turistički boravite u nekoj od ovih zemalja, dobićete besplatnu hitnu zdravstvenu zaštitu. Srbija ima potpisan sporazum sa: Austrijom, Poljskom, Belgijom, Rumunijom, BiH, Slovačkom, Bugarskom, Francuskom, Velikom Britanijom, Holandijom, Italijom, Hrvatskom, Luksemburgom, Crnom Gorom, Mađarskom, Češkom, Makedonijom, Slovenijom, Nemačkom i Turskom.
- Neophodno je da pre polaska na put pribavite dvojezični obrazac, osim Poljske i Velike Britanije, za koje je potreban samo dokaz o osiguranju i putna isprava. Dvojezični obrazac izdaje nadležna filijala RFZO, a na osnovu nalaza i mišljenja Lekarske komisije da lice ne boluje, odnosno da nije bolovalo od akutnih ili hroničnih bolesti u akutnoj fazi u poslednjih 12 meseci, za koje je potrebno duže ili stalno lečenje - kaže vršilac dužnosti direktora RFZO Verica Lazić.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 6 godina

Obecanje ludom...radovanje...! A drzava...cuti i nista ne...muti...

HardCase

pre 6 godina

Srbija sa Turskom ima potpisan sporazum o zdravstvenom osiguranju.nA i ovi su našli da uplate neko bezimeno, umesto da su lepo u Generalli-u.n

Sara

pre 6 godina

Ovo je tema koju treba obraditi. Ovo ne bi smelo da se desava!

bosko

pre 6 godina

Zasto joj je bilo potrebno putno osiguranje kad sa Turskom imamo sporazum o osuguranju i tamo nema potrebe da place.Evo naveli su zemlje koje imaju sporazum sa nama.

Vucko

pre 6 godina

zasto nema ugovor sa Grckom??????Sram Vas bilo!

miroslav

pre 5 godina

Milenijum treba izbegavati i sve vrste njihovih osiguranja, jer su nepouzdani i uopšte ne plaćaju osiguranu sumu. Sve njihove nepravilnosti treba prijavljivati Narodnoj banci Srbije-sektoru za kontrolu osiguravajućih društava. Neka im oduzmu dozvolu za rad.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija