• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zastitnik potrosaca

02.11.2017

09:34

U "IKEI" PLJAČKAJU I NA KURSU EVRA! Nikako ne menjajte novac u Bubanj Potoku, ODRAĆE VAS!

Zaštitnik potrošača

U "IKEI" PLJAČKAJU I NA KURSU EVRA! Nikako ne menjajte novac u Bubanj Potoku, ODRAĆE VAS!

Podeli vest

U menjačnici u ovoj robnoj kući za jedan evro plaćaju po tri dinara manje nego što biste dobili u nekoj drugoj u gradu. Mirko Nikolić iz Niša zbog toga je bio u gubitku 3.000 dinara

 

Da se razumemo, neću ja crći za 3.000 dinara, ali se osećam prevarenim
Mirko Nikolić, kupac

Prodavnice nameštaja na kursu deru više nego banke. Na to nam je skrenuo pažnju čitalac Mirko Nikolić iz Niša, koji kaže da se osetio opljačkanim u robnoj kući "Ikea" u Bubanj potoku. Kako nam je ispričao, u "Ikeu" je došao specijalno iz Niša kako bi kupio ugaonu garnituru za dnevni boravak.

- Garnituru sam pronašao na sajtu i došao sam da je kupim. Nisam hteo da poručujem onlajn jer sam želeo da na licu mesta proverim da li je to ono što želim. Poneo sam sa sobom ženinu i svoju ušteđevinu, 900 evra. Nije mi palo na pamet da zamenim novac pre polaska, čuo sam da tamo već postoji menjačnica. Odabrao sam još neke sitnice i uklopio se u iznos od 105.000 dinara. Računam, taman da mi to pokrije tih 900 evra i još par hiljada da mi pretekne. Međutim, kada sam došao u menjačnicu, shvatio sam da nemam dovoljno novca za sve što sam planirao, jer oni evro plaćaju 115,7 dinara. Bio sam šokiran, znam da je svuda otprilike kurs oko 119 dinara, neka para gore ili dole. Ali toliku razliku nisam očekivao - požalio nam se Nikolić, kome je menjač odbrojao 104.130 dinara 17. oktobra ove godine.

Kako kaže, pomišljao je da odustane od kupovine.

- Ne treba čoveku poznavanje više matematike da shvati da sam na kursu izgubio 3.000 dinara. Da sam zamenio u menjačnici bilo gde u gradu, dobio bih 107.130 dinara (kurs 119 dinara za evro). Besan, imao sam samo želju da se okrenem i da odem, ali sam shvatio da sam već potrošio dosta benzina i da bih tek onda bio u minusu. Oni ti ne ostavljaju mogućnost izbora jer u blizini nema druge menjačnice, a ni banke. Pa i u banci, gde baš kurs nije povoljan, bolje bih prošao. Uzeo sam novac, odustao od kupovine lampe kako bih se uklopio u budžet, preuzeo ostalu robu i otišao. U džepu sam imao još samo novac za putarinu - ispričao nam je Mirko, koji se našoj redakciji javio nakon teksta o razlici u "Ikeinim" cenama u Srbiji i inostranstvu.

On kaže da krivi sebe što je podlegao uticaju masovne euforije.

- Besan sam na sebe i ostale, koji smo kao guske u magli pohrlili u "Ikeu" kao da tamo dele nešto džabe. I sam sam podlegao toj euforiji, a lepo sam mogao da pazarim u nekoj radnji u Nišu i da me ne boli glava. Da se razumemo, neću ja crći za 3.000 dinara, ali se osećam prevarenim - iskren je Mirko. On dodaje da je naknadno uporedio cenu proizvoda koji je kupio sa drugim "Ikeinim" robnim kućama i shvatio da komšije iz EU mogu da ga dobiju po nešto nižoj ceni. 


"IKEA" DERE SRPSKE KUPCE! U Bubanj Potoku SKUPLJE nego u Španiji i Švajcarskoj!

ŠOK! Švedski proizvođač nameštaja NE TRPI KRITIKE: IKEA PREKO AGENCIJE PRETI INFORMERU!



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija