• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zastitnik potrosaca

04.11.2017

10:12

OPASNE BATERIJE U AJFONU 8 PLUS! Epl zna za problem i NE NAMERAVA NIŠTA DA PREDUZME!

Zaštitnik potrošača

OPASNE BATERIJE U AJFONU 8 PLUS! Epl zna za problem i NE NAMERAVA NIŠTA DA PREDUZME!

Podeli vest

Desetak kupaca iz raznih delova sveta tvrdi da se baterija iz čista mira toliko naduje da potpuno odvoji prednji od zadnjeg dela aparata

 

Telefon je zinuo ko nilski konj, baterija se nadula i poklopac izgurala iz okvira kućišta
Oštećeni korisnik

Društvene mreže preplavljene su fotografijama novog "ajfona 8 plus" na kojima se vidi kako su se baterije nadule i probile zadnji deo popularnog telefona. Kako nezvanično prenose svetski mediji, kompanija "Epl" pokreće istragu zbog neispravnih baterija na modelima koji su u prodaji tek nepunih mesec dana.

Za samo desetak dana od kada se našao u prodaji, na društvenim mrežama osvanule su fotografije novog modela koje prikazuju problem sa pomenutim aparatom. Kako tvrde kupci, baterija se toliko iz čista mira naduje da potpuno odvoji prednji od zadnjeg dela aparata. Na svu sreću, do sada nije bilo požara. U nekim slučajevima se to dešavalo i kada telefon nije bio na punjaču.

Jedan od korisnika koji je doživeo neprijatnost slikovito je opisao situaciju.

- Kupio sam "ajfon 8 plus". Imao sam šta da vidim. Telefon je zinuo ko nilski konj, baterija se nadula i poklopac izgurala iz okvira kućišta. Punio sam bateriju originalnim "epl" punjačem i kablom. Baterija je bila sve veća dok se telefon nije raspao.

Informer

Zvanično "Eplovo" saopštenje povodom ovog problema bilo je vrlo kratko:

- Svesni smo toga i pratimo situaciju.

Iako je tačan uzrok nejasan, nagađa se da bi gasovi mogli biti kriviti za povećanje baterija.

Prvi obelodanjen slučaj desio se na Tajvanu, gde je žena otkrila da je njen novi ajfon "rastao" nakon što ga je priključila na punjenje. Naredne fotografije stigle su iz Japana, osvanule su na društvenoj mreži Tviter. Zatim su se nizali isti slučajevi u Kini, Kanadi i Grčkoj.


TELEFON KOJI SE OTKLJUČAVA POGLEDOM: Epl predstavio "ajfon 8"!

Zvanična istraga još nije pokrenuta jer u "Eplu" smatraju da je broj incidenata mali i da ne predstavlja poseban problem za kompaniju i njen najnoviji proizvod.

Da problem sa baterijama na mobilnim telefonima može biti opasan po bezbednost najbolje potvrđuje slučaj koji se nedavno dogodio sa "Samsungovim" modelom "nout 7". Samo mesec dana nakon njegove promocije pojavili su se problemi kada je telefon počeo da se pregreva i topi iz čista mira. U nekoliko slučajeva došlo je do eksplozije baterije. To je dovelo do povlačenja tog modela u dva navrata, a zatim i do obustave proizvodnje. Kompanija je reagovala nakon 35 slučajeva problematičnih baterija. Utvrđeno je da je u čak 20.000 primeraka baterija bila neispravna. Ovaj slučaj ozbiljno je narušio ugled kompaniji "Samsung".

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija