• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zaštitnik potošača

06.12.2017

08:18

NE VERUJTE "SUPER VERU"! Obećali penzionerima popust od 10%, PA SE POSLE PRAVILI LUDI!

Zaštitnik potrošača

NE VERUJTE "SUPER VERU"! Obećali penzionerima popust od 10%, PA SE POSLE PRAVILI LUDI!

Podeli vest

Akcija je bila najavljena za 27. i 28. novembar, za šta imam sliku kao dokaz. Međutim, prodavačica na kasi mi je rekla da to ne važi, požalila nam se Iris P. iz Beograda

Trgovci brojnim popustima i akcijama mame kupce, a posebne pogodnosti nude penzionerima. Međutim, čitateljka Iris P. iz beogradskog naselja Žarkovo požalila nam se da je prevarena u "Super Veru".

- Pre dvadesetak dana sam u ovom marketu videla plakat na kome se oglašava akcija u kojoj se određenim datumima nudi popust penzionerima, i to od 10 odsto. Na jedan od od naznačenih datuma, tačnije 27. novembra otišla sam sa tetkom u kupovinu, baš sa namerom da iskoristimo tu pogodnost. Kada smo došle na kasu da platimo račun, rečeno nam je da popusta nema. Sramota! - ispričala nam je Ines.

FISKALNI RAČUNI PUNI ŠTETNIH HEMIKALIJA Utiču na plodnost i izazivaju alergijske reakcije!

Ona se obratila radnici na info-pultu s pitanjem kako je to moguće, na šta je dobila, kako kaže, šokantan odgovor.

- Radnica za info-pultom me je gledala čudno. Pokazala sam joj sliku plakata koju sam imala u telefonu, gde se jasno vide datumi, između ostalog 27. i 28 novembar. Njen odgovor je bio da je reč o nekom starom snimku! Zaista nisam imala komentar na tako nešto, samo sam se okrenula i otišla. Istina, u radnji više nigde nije bilo pomenutog plakata - kaže naša sagovornica, koja nam je dostavila pomenutu fotografiju.

Ovo nije prvi slučaj da nam se čitaoci žale na penzionerske popuste. Najčešće zato što nisu dovoljno dobro obavešteni, pre svega da se ponuđeni popusti ne odnose baš na sve artikle koji su na policama.

Jer, prilikom oglašavanja, uslovi za popust su ispisani sitnim slovima, na koje kupci najčešće ne obraćaju pažnju. Milovan Vasiljević iz Beograda ispričao nam je da je tek nakon što se vratio u prodavnicu da reklamira račun saznao da se "penzionerska akcija" ne odnosi na sve što je kupio.

AP PHOTO

- Kad supruga i ja primimo penziju, odemo u nabavku za dve nedelje. Ti računi su minimum pet hiljada. Nešto mi se na kasi nije uklapalo. Pogledao sam pažljivo račun kod kuće i shvatio da ni na polovinu artikala koje sam kupio nisam dobio popust. Vratio sam se do prodavnice, gde mi je poslovođa rekao da je to zato što sam kupovao ono što je već na akciji i da se na to popust ne obračunava. Tako sam, umesto planiranih 600 dinara, uštedeo 200 - kaže naš sagovornik.

Popusti koji se po marketima daju penzionerima ili i drugim građanima (na primer, uz bus-plus karticu) zapravo su puni zamki koje su uglavnom ispisane sitnim slovima. Tako, na primer, u već pomenutom "Veru" (pod uslovom da zaista daju popust) pogodnost ne važi za proizvode koji su već na akciji, zatim za cigarete i proizvode od duvana. Takođe, u tim slučajevima se ne primenjuje akcija poklon-vaučer, koja podrazumeva dobijanje bona od 200 dinara za kupovinu preko 3.000 dinara.

RAZOTKRIVANJE! Srpski marketi drže prejake cene, JEDEMO NAJSKUPLJU "MILKU" U REGIONU!

Benefit u "Tempu" imaju vlasnici personalizovanih bus-plus kartica uz koje ostvaruju popust od pet odsto. Međutim, treba znati da se to ne odnosi na sveže meso i ribu, na već snižene proizvode, kao ni na cigarete. Isto važi i za penzionere koji imaju popust od 10 procenata.

U "Amanu" je lista proizvoda za koje popust ne važi još šira. Kod njih se popust ne odnosi na: mleko, jaja, jogurt, hleb, voće i povrće, cigarete, štampu, obično suncokretovo ulje, beli kristal šećer, sveže meso, elektronske dopune, pivo, jaka alkoholna pića, "Koka-Koline" artikle, "Minakvine" proizvode, artikle na akciji, artikle koji imaju oznaku "naša cena" i oznaku "ne podleže popustima", artikle koji imaju trajno niske cene.

Brojni artikli ne podležu najavljenim popustima, ali kupci često za to ne znaju

U "Amanu" popust ne važi ni za mleko, jaja, jogurt, hleb, voće i povrće, ulje, šećer, meso....


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija