• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zaštitnik potošača

26.12.2017

13:55

VELIKA KOKA-KOLINA NAVLAKUŠA! Građani trošili pare i sakupljali čepove, a OD VIRVIRAKA NI TRAGA!

Zaštitnik potrošača

VELIKA KOKA-KOLINA NAVLAKUŠA! Građani trošili pare i sakupljali čepove, a OD VIRVIRAKA NI TRAGA!

Podeli vest

Nekoliko dana pre završetka nagradne igre "Sakupi, osvoji, virvirci su tvoji", brojni građani nisu uspeli da pronađu sve tri figurice koje su se delile u zamenu za sedam čepova sa boce "koka-kole"

Pahuljak, Zvezduljak i Smrzuljak rasplakali su mnoge mališane, umesto da ih obraduju. Ove figurice, koje se u marketima dobijaju u zamenu za sedam zatvarača boca "koka-kole", kao deo nagradne igre, nateralo je nekolicinu građana da nam se požale kako je desetak dana pre isteka akcije bilo gotovo nemoguće da se skupe sve tri igračke.

Boris Kašić iz beogradskog naselja Vidikovac kaže da je prešao pola grada kako bi skupio sve tri figurice.

- Sakupili smo 21 čep i krenuo sam u potragu za figuricama u subotu, 16. decembra. Do isteka nagradne igre tog trenutka ostalo je još devet dana (nagradna igra traje 21 dan, prim. aut.). Išao sam od prodavnice do prodavnice koje su bile označene kao mesta gde se čepovi mogu zameniti, ali sam svuda nailazio na isti odgovor, da su igračke nestale. U jednoj sam imao sreće, te sam podigao Smrzuljka, ali ostale dve nije bilo. Spustio sam se do Banovog brda, ali ni tu nije bila ništa bolja situacija - priča Boris za Zaštitnik potrošača.

Kako kaže, zainatio se, te je slobodan dan rešio da posveti potrazi za igračkama.

2.000 dinara je Boris potrošio na "koka-kolu" kako bi sakupio čepove

Bogosavljević: Posao za inspekciju

Predstavnici potrošača smatraju da se ovde radi o nepoštenom poslovanju i zabludi potrošača, što je sramno za jednu ovako veliku kompaniju. Petar Bogosavljević iz Pokreta potrošača Srbije istakao je da organizatori ove akcije hitno moraju da budu sankcionisani.
- Treba alarmirati inspekciju, jer potrošači zbog njihove dezorganizacije ne smeju da trpe. Kao da potrošačima nije dosta što se svaki dan nerviraju oko visokih cena namirnica, sad će još i da ih varaju i sa proizvodima koje su dobili gratis - kaže Bogosavljević.

- Došao sam do centra grada i nastavio da lutam od radnje do radnje. Tek na dnu Dorćola uspeo sam da kompletiram set od tri figure. Od kada je počela nagradna igra, ćerka me je opsedala da sakupljamo čepove. Kupovali smo "koka-kolu" u nenormalnim količinama. S obzirom na to da niko u kući nije pasionirani obožavalac ovog napitka, kupovali smo najneisplativija pakovanja, odnosno boce od jednog litra. Ukupno 21 za 12 dana, za šta smo dali oko 2.000 dinara. Supruga je čak delila i po komšiluku da ne bismo prosipali, jer ko bi popio toliku količinu gaziranog soka. Proizvođač se lepo ogradio sa rečenicom "do isteka zaliha". Pitam se koje su to zalihe kada su igračke bile raritet devet dana pre isteka akcije. Lakše bi mi bilo da sam za te pare kupio bilo šta drugo detetu, ali ne vredi, po svaku cenu je htela virvirke.

Sa sličnom pričom javila nam se Snežana Miletić, koja je obišla pola Novog Sada ne bi li sakupila sva tri virvirka. Takođe, nekoliko čitalaca iz manjih gradova tvrde da su diskriminisani jer u njihova mesta takođe nije dopremljen dovoljan broj igračaka.

- Da li nisu pripremili dovoljan broj figurica ili su ih loše rasporedili ne znam, samo znam da sam dala prijatelju da mi nabavi igračku kada je išao u Beograd - kaže Sanja Janković iz Kovina.

BAGRA! ZAVLAČE NAM RUKU U DŽEP! Na koka-koli piše 50, A PLAĆAMO JE 60 DINARA!

Da podsetimo, kompanija "Koka-kola" organizovala je nagradnu igru u kojoj deli takozvane virvirke, plastične igračkice koje se dobijaju u zamenu za sedam čepova sa pakovanja "koka-kole" od litar, litar i po i dva. Čepovi su mogli da se zamene u naznačenim prodavnicama, a da bi se kompletirao set virviraka, potreban je 21 čep.

Ovo nije prvi put da nam se građani žale kada je reč o ovoj vrsti nagradnih igara. Informer je u dva navrata pisao o akciji "kupiš čipsi, dobiješ pepsi", kada su nam se građani žalili, a i mi smo se sami uverili da dok pronađeš besplatan sok, skapaš od žeđi.

PRAVE NAS BUDALAMA! "MARBO" NAVLAKUŠA i ove godine: Kupiš "čipsi", NIŠTA "PEPSI"!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Branka

pre 5 godina

Ja sam bez problema skupila 11 kompleta virviraka odnosno 33 virvirka a cipsi plus pepsi ima u šidu u skoro svim prodavnicama i nema da nema

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija