• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zaštitnik potošača

22.01.2018

09:24

MALTRETIRAJU ME ZA MOJE SOPSTVENE PARE! Jelena M. u kandžama UNIKREDIT BANKE!

Zaštitnik potrošača

MALTRETIRAJU ME ZA MOJE SOPSTVENE PARE! Jelena M. u kandžama UNIKREDIT BANKE!

Podeli vest

Kad god odem da podignem dve-tri hiljade dolara, nikad nemaju spreman novac, već moram da čekam i po nekoliko dana, očajna je naša sagovornica

U Unikredit banci ne prestaju da dovode klijente u bezizlaznu situaciju.

Kad god podižem novac, ja moram da uzmem bar jedan slobodan dan Jelena M.

Beograđanka Jelena M. ni posle godinu dana nije uspela da reši problem podizanja deviza u ovoj banci. Uoči novogodišnjih praznika otišla je u matičnu ekspozituru na Novom Beogradu kako bi podigla 3.000 američkih dolara. Međutim, kao i ranije, posle dužeg čekanja u redu, dočekao ju je odgovor na šalteru - da nisu u mogućnosti da joj isplate novac u valuti koju traži.

BIVŠI STUDENTI U KANDŽAMA UNIKREDIT BANKE! Diplomci moraju da otplate studentske kredite i to ODMAH I SVE!

- Maltretiraju me za sopstvene pare. Kao i uvek, ponudili su mi da mi isplate tu sumu u dinarima, ali naravno po njihovom, bankarskom kursu, gde me uskraćuju za nekoliko hiljada dinara, što sam naravno odbila. Ovo je ko zna koji put da dolazim u tu situaciju. Iako nikada ne zahtevam da mi se isplati iznos veći od tri hiljade dolara, nijednom se još nije dogodilo da sam to mogla da učinim istog dana kad sam htela da podignem novac. Skupljali su po blagajni i skrpili nepunih hiljadu dolara, a za ostalo rekli su mi da dođem sutradan - priča Jelena za Zaštitnik potrošača i dodaje:

BANKE ĆUTE KAO ZALIVENE! Ne žele da odgovore zašto UTERIVAČI ZLOSTAVLJAJU DUŽNIKE!

- Kad sam besno krenula ka izlazu, jedan od službenika mi je doviknuo da ne dolazim nikako pre 11 sati, ali ni posle 14, jer banka radi skraćeno. Dakle, to je značilo da moram da izađem s posla, da se iz centra grada vraćam na Novi Beograd. A da ne pominjem ponovno čekanje u redu. Svaki put kada odem, šalterskih službenika je sve manje, a što je dodatni problem: svi rade sve. Dakle, ja čekam u redu da podignem novac zajedno sa ljudima koji podižu stambeni kredit, gde procedura traje i po sat vremena. Sve u svemu, za podizanje novca moram da uzmem bar jedan slobodan dan. Nažalost, nisam u prilici da menjam banku, a rado bih to uradila - kaže naša sagovornica.

3.000 dolara po kursu u menjačnici: 291.300
3.000 dolara po bankarskom kursu: 94,8 - 284.400RAZLIKA 6.900 dinara

Kako pretpostavlja, cilj banke je da je nateraju da novac podiže u dinarima.

- To mi ne pada na pamet jer je kurs katastrofalan. Na sumu od 3.000 dolara na taj način gubim oko 7.000 dinara. A da ne pričam o tome da mi u menjačnici uvek daju bolji kurs od standarnog jer menjam veću količinu novca, pa ta razlika bude i veća. Što bih ja nekom poklanjala novac, a naročito banci koja se očigledno, između ostalog, trudi da što duže koristi tuđe pare - ogorčena je Jelena M., kojoj nije bilo teško da iz radoznalosti proveri da li i u drugim bankama mora da se najavljuje podizanje te sume dolara.

BANKE BI NAM I DUŠU UZELE! Ni pregled stanja na računu na bankomatima NIJE VIŠE BESPLATAN!

- Pitala sam u četiri banke i svuda sam dobila slične odgovore, a ispostavilo se da sam bila u pravu. Na primer u Rajfajzen banci mi je rečeno da za iznos do 6.000 evra, o bilo kojoj valuti da je reč, ne mora da se najavljuje unapred. U Intezi je taj limit sve u protivvrednosti do 600.000 dinara. U Komercijalnoj i Adiko banci uvek imaju spremnih do 5.000 evra. A kako su mi rekli, maksimum čekanja je jedan dan, ali su uglavnom u mogućnosti da novac donesu u roku od nekoliko sati.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dera

pre 6 godina

Banke se osilile ! Evo i primera iz sosiete zeneral banke koja sada naprasno uzima proviziju za isplatu penzija iako je potpisala ugovor sa klauzulom da isplata ne povlaci za sobom nikakve troskove . Jednostrano su grubo prekrsili ugovor i tako gradjane prevarili !

Posmatrač

pre 6 godina

Neće proći bolje ni u drugoj banci, jer niko ne drzi spremne američke dolare za isplatu nego evre i dinare. Kako ljudi kukaju zbog gluposti... ako ti se ne odgovara promeni sestro banku... osnovno pravilo "Ako ri se ne sviđa idi u drugu banku"

Dragan

pre 6 godina

Budi sretna da imas Ikakvu ustedjevinu na banci blago tebi Vecina gradjana u Srbiji nema nikakvu ustedjevunu na banci

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija