• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zaštitnik potošača

23.02.2018

11:49

TELENOR PREVARIO SVOJE KORISNIKE! Ukidaju aplikacije koje su PROMOVISALI PRE MESEC DANA!

Zaštitnik potrošača

TELENOR PREVARIO SVOJE KORISNIKE! Ukidaju aplikacije koje su PROMOVISALI PRE MESEC DANA!

Podeli vest

Mobilni operater ubeđivao klijente da instaliraju aplikacije za čuvanje kontakata i fotografija. Posle samo mesec dana, prvu ukida, a drugu počinje da naplaćuje. Ljudi u panici da će ostati bez imenika i slika

"Telenor" navukao klijente da instaliraju aplikacije za čuvanje kontakata i fotografija, a sada ih ili ukidaju, ili traže doplatu.

Naime, poznati operater o čijim zamkama za klijente je Zaštitnik potrošača i ranije pisao smislio je još jedan način kako da prevari sve korisnike i tako im uzme još koji dinar više za februarski račun.

Tokom januara građanima koji koriste usluge "Telenora" stigla je poruka sa besplatnom ponudom da sve svoje kontakte iz telefona prebace na aplikaciju "My Contacts" kako bi bili bezbedni i osigurani. Dok je ljubiteljima fotografije i selfija ponuđena opcija da svoje slike iz telefona sačuvaju uz pomoć aplikacije "Capture". Sve ovo uz napomenu da je ovo još jedna sjajna nagrada i ponuda za njihove korisnike.

NE UPADAJTE U TELENOR ZAMKU! Kupovina mobilnog se evidentira u Kreditnom birou, TELEFON NA RATE ZNAČI KREDIT!

Međutim, samo mesec dana kasnije, operater je istim tim korisnicima mreže poslao poruku da se aplikacija za kontakte ukida od 1. marta, a da se kapacitet aplikacije za čuvanje fotografija smanjuje na dva gigabajta. I sve to bez objašnjenja kako da oni koji su instalirali ove opcije povrate svoje kontakte i slike nazad na svoj nalog?!

Prvo su me zatrpavali porukama da je super imati "My Contacts" aplikaciju, a sad me obaveštavaju da je isključuju, uz nerazumljivo objašnjenje kako da vratim sve kontakte u telefonTatjana Vojtehovski, novinarka

Teorije zavere: Klasična špijunaža

Zbog čega se tako hvaljena aplikacija "My Contacts" ukida, od "Telenora" nismo saznali, ali su zato građani razvili svoju teoriju, a to je da je reč o "klasičnoj špijunaži".

- Niste vodili računa o raznim i raznim ponudama koje su "u vašem interesu", a u stvari na tržištu imaju svoju cenu. Saznali su, džabe koliko je njihovih brojeva i slično. Uključite im kameru i mikrofon da bi mogli da "vas zaštite od zloupotrebe" - napisao je izvesni Miga, a što je podržala Rada Bogdanović:
- Skupljaju kontakte... Sad nam je broj telefona kao JMBG. Nezaštićeni smo 300 odsto.

Jedna od žrtava "Telenor" propagande bila je i naša poznata novinarka Tatjana Vojtehovski. Revoltirana i ogorčena ovakvim postupkom, ona je na društvenim mrežama podelila svoje muke:

- "Telenor" me je prvo zatrpavao porukama da je super imati "My Contacts" aplikaciju, pa sam je instalirala i prebacila kontakte. Sad me obaveštavaju da isključuju aplikaciju, uz nerazumljivo objašnjenje kako da vratim sve kontakte u telefon - ispričala je Tatjana, koja je nasela na ubeđivanje pomenutog mobilnog operatera.

Na njeno pitanje zašto to rade kada su ubeđivali klijente da je aplikacija odlična, iz "Telenora" su joj poručili da se "trude da budu inovativni i da se razvijaju u skladu sa potrebama korisnika".

- Ovo nije odgovor, niti su potrebe korisnika da ukidate aplikacije za koje ste tvrdili da su odlične i neophodne. Pogotovo aplikacije koje se tiču kontakata, gde svaki korisnik dobije blagi napad panike da bi mogao da ih izgubi - poručila je Tatjana operateru "Telenora" koji joj je ponudio pomoć oko prebacivanja kontakata.

295 dinara moraće da plaćaju oni koji žele da nastave da koriste do sada besplatnu aplikaciju za slike

Njen status je izazvao lavinu komentara i negativnih iskustava korisnika "Telenorovih" usluga. Ali to nije kraj. Jedan od klijenata imao je sličan problem, ali ovog puta sa pomenutom aplikacijom "Capture" za čuvanje fotografija.

- Mene su nagovarali da instaliram "Capture" sa 100 gigabajta besplatnog prostora, da prebacim slike. Sada su smanjili na dva gigabajta bez najave. Slučajno čujem da će sve biti obrisano 5. marta ako ne uplatim dodatnu pretplatu! Ovo je sramota, prevara, krađa - napisao je očigledno besan korisnik "Telenora", koji će za čuvanje fotografija na prostoru od 100 gigabajta ubuduće morati da plaća 295 dinara, ili će ostati bez njih.

BIVŠI ŠEF CIA KUPUJE TELENOR: Petreus bi da gospodari informisanjem Srba, NJEGOV JE SBB, TV N1, HOĆE I PRVU TV I O2 TV!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sone

pre 6 godina

Pa braco,imate One drive 100gb besplatno za Samsung. Imate dropbox,google disk. Mozete da birate,vi izaberete najgore. .

Marko

pre 6 godina

Pa kad koriste Telenor, tako im i treba. Svakom racunu dodaju od 2 do 5%, nikad u kraj sa njima.

Boban

pre 6 godina

Ja to cuo jos pre godinu i po dana, sad se obistinjuje. Samo se plasim da ce preko njih ameri da udju na trziste. Bilo bi dobro da Bogi ponovo aktivira Mobtel i tako ih zajebe. Naravno ako hoce da potrosi koju kintu.

Sava

pre 6 godina

Pa nije Bogi lud, jednom su ga zaj....i i uzeli mobtel, ko padne jednom na foru je ispaljen ko padne dva puta na istu foru je budala!

Vlado

pre 5 godina

Treba biti stvarno debil da nasedneš na ovakve budalaštine. Kome treba da čuva fotografije na nekom "nepoznatom mestu" i uopšte nemaš pojma ko sve ima tamo pristup?! Prebaci sve na svoj kućni kompjuter i gotova stvar, kao da ti u svakom momentu i na svakom mestu treba neka fotografija.

Sofija Ruzic

pre 5 godina

Imam problem isto sa Zelenorom a da nekazem da me deru ovo obavestenje mi je koristilo

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija