• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zaštitnik potošača

12.03.2018

09:33

BLOKIRALI MU RAČUNE ZBOG IZMIŠLJENOG DUGA! Još jedna greška NLB banke NA ŠTETU KLIJENTA!

Zaštitnik potrošača

BLOKIRALI MU RAČUNE ZBOG IZMIŠLJENOG DUGA! Još jedna greška NLB banke NA ŠTETU KLIJENTA!

Podeli vest

Dragan Jerotijević iz Zemuna četiri meseca je morao da trpi uterivače i izvršitelje dok nije dokazano da banci ne duguje ništa po računu koji je zatvorio još davne 2014. godine. U međuvremenu svi računi i kartice su mu bili blokirani

Još jedna žrtva greške NLB banke je i Dragan Jerotijević iz Zemuna, kog je ova banka opteretila za nepostojeći dug, što je i dokazao uz tešku muku.

- Imao sam račun u NLB banci. Sva dugovanja i obaveze sam izmirio 2014. godine. Tri godine kasnije, tačnije u decembru 2017, stavlja mi se na teret dug po kreditnoj kartici od 7.200 dinara. U januaru počinju pozivi iz centra za prinudnu naplatu NLB banke, minimum dva puta nedeljno. Kad god sam ih pitao na osnovu čega je dug - odgovor je "po glavnoj knjizi". Kao da smo svi mi završili ekonomiju i znamo šta to znači. Glavno njihovo pitanje je kad ću uplatiti dug, iako niko precizno ne zna da mi kaže osnovu duga i upućuju me na banku - započinje priču Jerotijević.

ČISTA PLJAČKA! Evo koje banke u Srbiji za dozvoljeni minus naplaćuju i kamatu i proviziju!

U međuvremenu njegov predmet prosleđen je javnom izvršitelju.

- Moj predmet se prosleđuje javnom izvršitelju Snežani Manić, koja blokira sve moje račune i kartice u pošti i drugim bankama koji su na moje ime. U međuvremenu mi stiže mejl od Aleksandra Cvetkovića, zaposlenog iz NLB banke, sa molbom da izmirim dug po kreditnoj kartici. Njemu objašnjavam da se čeka odgovor iz banke i da pretpostavljam da je posredi greška. Dobijam odgovor da je njemu iz banke prosleđena lista korisnika koji su dužnici i da je to njegov posao. Takođe nije upoznat šta se dešava - priča naš sagovornik.

Sistem je sve vreme pokazivao da nemam nikakva dugovanjaDragan Jerotijević

Nije prvi put

Ovo nije prvi slučaj greške NLB banke na štetu klijenta. Zaštitnik potrošača je već pisao o Mladenu Kandiću iz Niša, koga su bez razloga prijavili kreditnom birou i doveli u pitanje njegovu kreditnu sposobnost. Pre toga, obratila nam se i Zorica M. iz okoline Šapca, kojoj su tražili da kao žirant otplaćuje tuđ kredit, iako je sud utvrdio da su joj ukrali identitet i lažirali menicu.

Sve to vreme, on više puta odlazi u NLB banku, u ekspozituru na Novom Beogradu.

- Zaposleni ne mogu da me pronađu u sistemu, jer sve vreme izlazi obaveštenje da je dug regulisan i da je partija zatvorena. Jedna od njih prosleđuje moj "predmet" na proveru na višu instancu. Naravno, sve to traje. Nastavlja se agonija proganjanja pozivima, iako sam dao obrazloženje da se čeka odgovor iz njihove banke. U međuvremenu žalio sam se zaštitniku građana, odakle me obaveštavaju da se oni ne bave problemima sa bankama i da moram kontaktirati NBS. U NBS mi kažu da oni nisu nadležni jer je slučaj predat javnom izvršitelju - kaže Jerotijević i dodaje:

7.200 dinara mu je NLB banka tražila da uplati

- Nakon nekog vremena kontaktirala me je izvesna Tatjana Petrović, koja mi potvrđuje da je greška u knjiženju! U banci sam jedva uspeo da dođem do nje da vidim šta dalje. Rekla mi je da je prosledila moj slučaj, u pisanoj formi, direktoru Veliboru Knežiću. Kada sam ga pozvao, bio je vrlo rezervisan, sa obrazloženjem da će proveriti i preduzeti dalje korake narednih dana. Naravno, ništa od svega toga ne dobijam u pisanoj formi. Tek pre nekoliko dana dobio sam rešenje od javnog izvršitelja o obustavi postupka i rešenje o deblokadi računa. Ni u jednom dokumentu se ne navodi čija je greška. Pitam se ko će meni da se bar izvini za golgotu koju sam prošao? Zbog toga ću i da ih tužim - poručuje Jerotijević.

ČISTO PONIŽAVANJE! Banka napravila Nišliji pakao od života, pa mu nudi 300 DINARA ODŠTETE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rista

pre 6 godina

Kako se bre dešava da banke greše u svoju korist? Ja još nisam pročitao da je banka pogrešila u korust klijenta. Treba sve ove strane lopovske banke pod hitno najuriti iz srbije, dosta su se napljačkale kod nas.

Zoran

pre 6 godina

Pre oko 10 godina sam imao kes kredit u EFG banci. I nakon izmirenja svega salju mi nekakve kartice koju mogu da koristim. Pre neku godinu sam im poslao email da mi ne salju nikakve kartice, da nemam nikakav racun u njihovoj banci...I pre neki mesec opet isto. Sada se i ne trudim da im pisem. Bacim u kantu. Sto trose pare bem li ga?

Zoran Radovanović

pre 6 godina

Imao sam isti problem pre nekoliko dana..bivša Miškovićeva banka mi je bez ikakvog obaveštenja napravila dug u visini od skoro 80.000,00 dinara... za isti sam saznao tek kad sam konkurisao za kredit preko druge banke....znajući šta rade uz pomoć izvršitelja platio sam dug misleći da se tu završava muka međutim .......iako neznam ni od kada je ni zbog čega je taj dug nastao...nigde nema šaltera niti radnika gde možete da se raspitate...i posle svega toga imam negativan kreditni biro i nijedna banka ne želi da priča samnom čim pogleda kreditni biro .....tako da šta reći osim da je bruka kako se krade od ovog naroda ...i onda se pitaju zašto je čovek ušao u firmu u počeo da puca...

Crni

pre 6 godina

Daj nekom advokatu da ih tuzi, sigurno dobija pogoyovu sto isu proverili i maltretirali vise meseci

Zoran

pre 6 godina

Ovo je za one koji se ne sećaju SFRJ, to je stara slovenačka Ljubljanska banka, ona koja je iz svih ekspozitura od 90/91. povukla sve devize u Ljubljanu,posebno sa Kosova,a kad je počela sukcesija vratili bezvredne dinare,ovo je Nova ljubljanska banka,pljačka Srbe po novim mafijaškim metodama."Hvala" Đinđiću, Dinkiću i drugim dosovcima koji uništiše domaće banke i dovedoše ove zelenaške.Braćo Srbi sami ste krivi, štedite najbolje kod Đilasa,ako nećete u OŠ.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija