• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf rs

09.04.2018

12:38

JEDEMO OTROVAN PARADAJZ! I što je najgore, TO PIŠE NA DEKLARACIJI!

Zaštitnik potrošača

JEDEMO OTROVAN PARADAJZ! I što je najgore, TO PIŠE NA DEKLARACIJI!

Podeli vest

Predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije NOPS Goran Papović smatra da ova nepoštena trgovačka praksa mora da se sankcioniše zakonom

Mnoge je ovih dana zabrinula fotografija gajbica paradajza snimljena navodno na Kvantaškoj pijaci u Beogradu na čijoj deklaraciji, pored naziva proizvoda, godine berbe, imena turskog izvoznika i srpskog uvoznika, stoji i stravično upozorenje: "Kora nije za ljudsku ishranu"!

Ovo, kako tvrde stručnjaci, znači da je proizvod zatrovan pesticidima i opasan po ljudsko zdravlje, ali da toga, nažalost, ima na svakoj pijaci u Srbiji. Narod to jede jer ne zna da mu to ugrožava zdravlje!

PAŽNJA, JEDEMO OTROVNI SUTLIJAŠ! Mlečna poslastica sadrži opasni aditiv KARAGENAN!

Predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije NOPS Goran Papović smatra da ova nepoštena trgovačka praksa mora da se sankcioniše zakonom.

- Kada je kora poprskana pesticidima, naravno da nije za ljudsku ishranu jer je otrovna i opasna po zdravlje, ali građani ne znaju šta kupuju i ne sumnjaju da koru paradajza ne smeju da jedu! Većina paradajza se uvozi iz Turske i Albanije i da bi zadržao svežinu od pakovanja do prodaje, što sve može da traje i do tri meseca, oni ga prskaju specifičnim otrovima. Zato danas paradajz i izgleda tako plastično, dok neprskani domaći paradajz istrune i pojavi mu se buđ nakon jednog dana ako nije u frižideru. Moramo bolje da kontrolišemo šta uvozimo i da uvedemo dodatne analize - smatra Papović i oddaje da niko ne zna koliko su otrovnog voća i povrća građani već pojeli.

facebook


Agroekonomista Miladin Ševarlić, profesor Poljoprivrednog fakulteta neprijatno je iznenađen da se tako nešto dešava.

- Ne mogu da verujem kako je uopšte moglo da uđe u našu zemlju nešto na čemu stoji da nije za ljudsku ishranu! Takve stvari ne smeju da se dešavaju. Dok nisam video sliku da se stvarno radi o paradajzu, posumnjao sam da su u pitanju pomorandže ili limun, jer njihova kora nije za jelo, ali ovo je stvarno strašno - izričit je Ševarlić u izjavi za Kurir.

OPREZ! "WUDY" VIRŠLE OPASNE ZA DECU! Sadrže tri aditiva ŠTETNA ZA LJUDSKO ZDRAVLJE!

Zreloj boji voća i povrća dosta doprinosi zabranjeni biljni otrov "etrel". Voće i povrće sa njegovom upotrebom brzo sazri, ali nema nikakav ukus.

Mnogi ga nabavljaju na crno iz zemalja u okruženju, ali se može naručiti i u pojedinim poljoprivrednim apotekama, koje ga nabavljaju ilegalnim kanalima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mrvica

pre 6 godina

A sta je sa uvoznikom? Njega niko ne spominje kao krivca.

Zare

pre 6 godina

A od kada pa ti Paradajz ima koru da ona nije za ljudsku upotrebu.

Vlado

pre 6 godina

Ševarliću, nemoj da se čudiš, ti znaš mnogo više, pa šta si uradio, sem gledao svoj intere, mnogo si bio kontroverzan kad je u pitanju GMO, šta rade istitucije, sve ih treba ukinuti boli njih za ljude i šta će nam takvi. Sve u zatvor i svi treba da dođu na red koji su se ogrešili o čoveka i daj Bože što pre

AS

pre 6 godina

SVE VOĆE I POVRĆE U SVEŽEM STANJU IZ UVOZA SU POD ZNAKOM PITANJA.

Trtica

pre 6 godina

Eto vam turci, samo surujte sa njima i arnautima pa ćemo svi povrati bez metka....to im i jeste cilj!!!

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija