• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K. P.

19.05.2018

09:22

KO JOŠ VERUJE SUPER VERU! Slogan lanca grčkih marketa je ČISTA NAVLAKUŠA!

Zaštitnik potrošača

KO JOŠ VERUJE SUPER VERU! Slogan lanca grčkih marketa je ČISTA NAVLAKUŠA!

Podeli vest

Vero tvrdi da je kod njih sve "mnogo jeftinije nego što možete i da zamislite", a proizvode koji su u Veru na sniženju možete kupiti za znatno manje novca ako posetite druge prodavnice

Slogan marketa "Super Vero" kojim promoviše akcije kaže da kod njih možete pazariti "mnogo jeftinije nego što možete i da zamislite". Ipak, ono što smo otkrili je da ne samo da ne morate da zamišljate već možete i da kupite mnogo jeftinije, ali ne u "Super Veru", već u drugim marketima!

100 dinara je šunka koja je u Veru na akciji jeftinija u Rodi

Naime, ekipa "Zaštitnika potrošača" obišla je prestoničke markete kako bi se uverila da li je "Super Vero" zaista najjeftinije mesto za kupovinu. Ne samo da smo otkrili da nije već smo za vas pronašli mnogo veće popuste. Bez muke, pronašli smo punu korpu proizvoda koji se mnogo jeftinije mogu pazariti u drugim marketima.

Tako na primer, "Juhor" šunku u foliji u "Super Veru" na akciji platićete 899,99 dinara za kilogram. Ipak, mi smo u čak dva marketa pronašli ovaj suvomesnati proizvod po znatno nižoj ceni. Ako je kupite u "Rodi", u novčaniku će vam ostati čak 100 dinara više, jer je u ovom supermarketu možete pazariti po ceni od 799,99. Nešto malo više novca ostavićete u "Tempu", jer tamo košta 879 dinara, što je ipak za 20 dinara jeftinije nego u "Super Veru".

Takođe, ljubitelji tikvica, ukoliko žele da uštede, trebalo bi u širokom luku da zaobiđu "Super Vero". Iako se njihove tikvice reklamiraju kao veoma jeftine, njihova cena govori drastično drugačije. Kod njih za kilogram ovog povrća morate da izdvojite čak 139,99 dinara, dok će vam, na primer, u "Univereksportu" trebati skoro duplo manje novca, jer kilogram naplaćuju samo 79,99! I u "Ideji" pazarićete ih za 40 dinara manje, jer koštaju 99,99.

NE VERUJTE "SUPER VERU"! Obećali penzionerima popust od 10%, PA SE POSLE PRAVILI LUDI!

Slično je i sa paradajzom. U "Super Veru" kilogram staje 149,99, ali ako ovo povrće pazarite u nekom od "DIS" marketa, platićete ga 119,99 i uštedećete čak 30 dinara po kilogramu. Za 10 dinara po kilogramu ostaćete bogatiji ako crveni grejpfrut kupite u "Idei", "Rodi" ili "Univereksportu". U ova tri marketa kilogram grejpa košta 69,99, dok je u "Super Veru" 10 dinara skuplji i stoji 79,99 dinara. I "Dijamantov" margarin od 250 grama skuplje ćete platiti u "Super Veru", gde košta 54,99 dinara. Isti margarin, ali po drugoj, jeftinijoj ceni možete pazariti u "Tempu", "Ideji" ili "Disu"!

Iz potrošačkih organizacija upozoravaju kupce da treba da budu oprezni pri kupovini.

- Trgovci koriste svaku priliku da napune svoje kase, ali potrošači neka budu na oprezu. Često roba koja se reklamira da je sa popustom nema najpovoljniju cenu. Bolje je da se obiđe više radnji i proceni gde se najviše isplati kupovina namirnica - kažu u NOPS-u.

Informer





Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija