• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zaštitnik potošača

21.05.2018

12:33

NEOGRANIČENO BEZOBRAZNO! VIP mu traži 55.000 za poruke ka NEPOSTOJEĆIM BROJEVIMA!

Zaštitnik potrošača

NEOGRANIČENO BEZOBRAZNO! VIP mu traži 55.000 za poruke ka NEPOSTOJEĆIM BROJEVIMA!

Podeli vest

VIP je korsniku Draganu Periću naplatio 3.331 SMS poruku i to kao međunarodni saobraćaj, iako se ispostavilo da brojevi u tom formatu ne postoje ni kod jednog operatera u svetu. Odbijaju da mu dostave dokaze da li su i kome te poruke isporučene

Dragan Perić iz Beograda podneo je tužbu protiv kompanije VIP jer su mu naplatili 3.331 SMS poruku ka brojevima koji su, ispostavilo se, nepostojeći. Da zlo bude veće, te poruke tarifirane su kao međunarodni saobraćaj, te je operator Perića zadužio za 55.000 dinara.

3.331 poruka je problematična

- Imam ukupno četiri broja kod VIP-a. Za svaki sam potpisao poseban ugovor, u različito vreme i svi su vezani za NEO tarifu, koja podrazumeva neograničen broj poruka i minuta ka svim mrežama. Došlo je do neke greške u telefonu i on mi je poslao poruke na oko tri hiljade brojeva, ali je ispred svakog dodao po jednu nulu. VIP je to tarifirao kao međunarodne brojeve i svaku poruku mi je tako i naplatio - priča Perić za Zaštitnik potrošača.

EVO KAKO MOBILNI OPERATER "VIP" VARA GRAĐANE! Prvo izmisle dug, pa ga daju UTERIVAČIMA!

Kako kaže, to mu je bilo sumnjivo, jer uprkos dodatnoj nuli ispred svakog broja, ti brojevi su bili isuviše kratki (imali su sedam, odnosno osam cifara) da bi sadržali sve što treba da ima neki inostrani broj.

- Poslao sam VIP-u prigovor, ali mi je odbijen. Nakon toga, nasumično sam izabrao nekoliko brojeva sa tog listinga i poslao poruke sa MTS kartice. Stiglo mi je obaveštenje da je nemoguće poslati te poruke i nisu mi bile naplaćene. Namerno sam uložio prigovor MTS-u jer me je interesovalo kakvo ću objašnjenje da dobijem. Odgovorili su mi da je reč o nepotpunim brojevima, da nisu u ispravnom formatu i da je zato nemoguće isporučivanje poruka na njih. Sastavio sam sa advokatom i drugi prigovor VIP-u i priložio im odgovor MTS-a, ali opet ništa - kaže naš sagovornik.

OTKRILI SMO NOVE "VIP" PREVARE! Internet kao noćna mora, a raskid ugovora - PRAVI PAKAO!

Zatim je pozvao sa VIP-ovog broja nekoliko tih spornih brojeva, ali je dobio obaveštenje da su nepostojeći, iako je dobio obaveštenje da su im poruke uredno dostavljane.

Dragan Perić je u više navrata od VIP-a zahtevao da mu dostave spisak kojim to operaterima u inostranstvu pripadaju brojevi na koje su poruke poslate, kao i da li sa tim operaterima imaju ugovor o saradnji. Naime, da bi sa nekog broj bilo moguće poslati poruku, neophodno je da su oni u skladu sa takozvanim ITU preporukama, odnosno da svaki broj ima ispravan kod mobilne mreže, kao i da pripadaju nekom od stranih operatora kojima su navodno isporučene SMS poruke.

Pitam se da li su oni toliko moćni da mogu da rade šta hoće, jer, kako su mi objasnili stručnjaci, osim što krše Zakon o zaštiti potrošača, ima i elemenata krivičnog dela prevare

Dragan Perić

Traženu dokumentaciju VIP nikada nije dostavio Periću.

Nakon toga, Draganu Periću je blokiran odlazni saobraćaj i to sa svih brojeva koje ima u VIP-u, bez obzira što je za svaki potpisao zaseban ugovor.

- Blokirali su mi odlazni saobraćaj sa svih brojeva telefona, iako je problematičan račun za samo jedan. Tražio sam da mi razdvoje račune, ali oni to odbijaju. Ja svakako plaćam za svaki posebno, ali njih to nije briga, već objedinjuju sve ugovore koji su na jedno ime i adresu. Zbog svega toga, žalio sam se i RATEL-u i Tržišnoj inspekciji, ali nije bilo nikakve reakcije. Pitam se da li su oni toliko moćni da mogu da rade šta hoće, jer u tome što oni rade, kako su mi objasnili stručnjaci, osim što krše Zakon o zaštiti potrošača, ima i elemenata krivičnog dela prevare - poručuje naš sagovornik.

VIP NAS DERE KAKO MU SE HOĆE! Vlajko im sve platio i preplatio, ONI SAD HOĆE DA GA TUŽE!

On dodaje da za ostale brojeve koje ima uredno stiže poruka zahvalnosti kada uplati račun, ali uprkos tome, oni su mu blokirani jer ih vezuju za sporan broj sa računom od 55.000 dinara.

Neograničena tarifa je ipak ograničena!

Uz pomenute probleme, Dragan Perić je saznao da neograničene tarife u VIP-u ipak imaju ograničenje.- Operaterka VIP-a mi je rekla da će mi blokirati brojeve jer sam zloupotrebio NEO tarifu zato što sam slao mnogo poruka. Na moju opasku da sam korisnik tarife koja podrazumeva neograničeno slanje poruka i neograničene minute u domaćem saobraćaju, ona mi je rekla da je zabranjeno masovno slanje SMS-ova. Pitao sam koji je to limit, ali ona nije rekla brojku, već samo da sam ja preterao. Opet sam izveo mali eksperiment i pozvao sam njihov kol centar kao neko ko je zainteresovan za NEO tarifu. Snimio sam razgovore u kom mi je operater više puta ponavljao da ne postoji apsolutno nikakav limit za poruke i minute. U dva snimljena razgovora na pitanje šta je NEO tarifa i da li postoje neka ograničenja više puta tokom razgovora operater je navodio da su minuti i poruke "potpuno neograničeni", "neograničeni", "apsolutno neograničeni", da "nikakva ograničenja ne postoje", bez navođenja navodnih "masovnih SMS poruka" - kaže Perić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Srdjdjan

pre 5 godina

Isto je u svim mrezama, potpuni banditizam, otimaju pare na sve nacine, isto je sa SBB, podizu cenu paketa. Nakon isteka ugovora Telenor naplacuje cenu telefona koji je vec otplacen, njihovom greskom iskljuce broj ali zato naplate ukljucenje. Jednostavno nista ne mozete, morate da sacekate istek ugovora i promenite operatera. Ocigledno da su te kompanije toliko mocne da ih svi pustaju, sudovi, inspekcije.

Koja

pre 5 godina

Kod VIP-a se takve stvari vrlo cesto desavaju odavno. Nikada ne bih zeleo da sa njima imam posla.

Sismis

pre 5 godina

Očito je da se u Srbiji pojavila i telefonska mafija. I meni je MTS ukrao 687,14 dinara i blokirao mi je telefon u odlaznom saobraćaju. I to se pojavljuje već više puta. Prisiljavaju nas da uplaćujemo kredit svakih 90 dana iako na računu postoje značajna neiskorišćena novčana sredstva. Ako im se ne uplati novi kredit, oni onaj stari samo izbrišu (tj. UKRADU). Ako im kredit nakon toga uplatimo, oni ne vraćaju novac. Žalio sam se i MTS-i i Tržišnoj inspekciji i Udruženjima za zaštitu potrošača-niko ne reaguje!?!

finka

pre 5 godina

Dobro dosli u demokratiju! Jos cete videti sta vas ceka!

SS

pre 5 godina

Mi nismo za bolje od sporazumevanja dimnim signalima kao indijanci,a mogu samo da zasuze oči.

Paja

pre 5 godina

Cisto za vasu informaciju. Vip vam ne moze nista ako vam dug nije veci od 17000 dinara i ako naravno nemate nista na svom imenu. Ovo vam govorim zato sto sto sam bio u slicnoj situaciji kao gore pomenuti gospodin.

upozoreni

pre 5 godina

Hvala đe čuli i đe ne čuli!Ovih dana se premišljah,uticala reklama.Sigurno NEĆU!!!

Miloc

pre 5 godina

Meni je Telenor prije 3 godine naplatio poruke prema Crnoj Gori oko 400 evra. Ja sa napisao 50- tak poruka, a oni su mi obracunali i izlistali oko 1000 poruka, sa nekom posebnom tarifom. Nista nisam mogao i morao sam platiti. Radi se o cistoj otimacini i pljacki. Drzava ne stiti lotrosace.

Miodrag

pre 5 godina

I meni su naplacivali redovno poruke za Norvesku, iako tamo nikada nisu stigne. Kada sam ih pitao zasto nisu stigle kazu nemaju ugovor sa Norveskim operaterom.Sreca på mi je izasao ugovor sa mojima.

Marcco

pre 5 godina

A da gospodin malo obrati pažnju šta instalira na smart phone ako je već iskljućio zaštitu da se blokiraju instalacije sa nepoznatih lokaija.

Eden GOAT Hazard

pre 5 godina

Drzava bi trebala da se pozabavi sa ovim VIP,ima paket kod njih od 1.500 din mesecno koliko placam,prosli mesec mi je stigao racun od 12.000 dinara samo zato sto sam probio 200mb vise,skapirao sam da su me pokrali ali kome da se zalis,platio sam i raskinuo ugovor sa njima.

Jon

pre 5 godina

Tuzi ih u Strazburu prevaranti treba raja da ustane na noge imas moju punu podrsku

Miki

pre 5 godina

Dobro da mi istice ugovor sa VIP-om ovaj mesec, ni i snu ga ne obnavljam. Zamisli kakvi prevaranyi

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59