• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zaštitnik potošača

16.06.2018

09:07

RAZOTKRIVAMO REKLAMNE TRIKOVE Unikredita i Kredi agrikola! Povoljne kamatne stope su ČISTA NAVLAKUŠA!

Zaštitnik potrošača

RAZOTKRIVAMO REKLAMNE TRIKOVE Unikredita i Kredi agrikola! Povoljne kamatne stope su ČISTA NAVLAKUŠA!

Podeli vest

Povoljne kamatne stope na bilbordima i u reklamnim spotovima važe samo za određenu sumu, na određeni period otplate. U ostalim slučajevima ta kamata je znatno nepovoljnija, što ćete saznati tek ako odete u ekspozituru

Banke u Srbiji počele su da primenjuju klasičan trgovački trik u reklamnim kampanjama. Kao što na izlozima radnji na kojima su istaknuta velika sniženja, pored ogromne brojke piše sitno "do", tako su i banke počele da prikazuju primamljive kamate za pozajmice, samo što uz brojku sitno piše "od". Na taj način ističu povoljnu kamatu, ali ona zapravo važi samo za određenu sumu, na određeni period otplate. U ostalim slučajevima ta kamata je znatno nepovoljnija.

Najnoviji primeri na našem tržištu su Kredi agrikol i Unikredit banke, koje su na pomenuti način zamaskirale pravu istinu o kamatama na pozajmice.

KO ODE U "CRVENO" U BANCI, KAMATA I DO 70%! Zaduživanje preko dozvoljenog minusa postaje FINANSIJSKA ROBIJA!

Naime, kako možete videti u reklami, Unikredit daje zajam do 3.000.000 dinara sa maksimalnim periodom otplate 10 godina, sa fiksnom kamatom od 4,99 procenata. Međutim, te uslove ćete dobiti samo ako se odlučite da pozajmite 700.000 dinara i da ih vratite u roku od tri godine. Ukoliko je period otplate duži ili je pozajmica veća, kamata skače, te ide i do 9,99 procenata ukoliko odaberete maksimalan iznos sa maksimalnim rokom otplate.

VELIKA UNIKREDIT PLJAČKA! Za troškove kredita uzimaju i do 210.000 dinara!

Na primer, ako kod ove banke uzmete kredit od 1.000.000 dinara na 48 meseci, nominalna kamatna stopa je 7,99 procenata, a za one koji pozajme 3.000.000 dinara na maksimalnih 120 meseci, namet je pomenutih 9,99 odsto.

Shutterstock

S druge strane, Kredi agrikol nudi "veliko finansijsko prolećno spremanje" sa nominalnom kamatnom stopom od 6,95 odsto. Međutim, ovi uslovi važe samo ukoliko se zadužite na period do 36 meseci. Ako je rok otplate duži, od 36 do 84 meseca, kamata je dva procenta veća, tačnije 8,95 procenata. Samim tim i krajnji trošak, odnosno efektivna kamatna stopa raste i veća je nego ona prikazana u reklami.

SKRIVENE ZAMKE KREDITA U SOSIJETE ŽENERAL BANCI! Klijente osiguravaju NA SILU I TO DEBELO NAPLAĆUJU!

Za sve to saznaćete tek ako posetite neku od poslovnica ovih banaka jer u reklami to nećete saznati iz prostog razloga jer je zamaskirano sitnim nečitkim slovima.

Da se banke, doduše ne kršeći propise, služe nefer trikovima, slaže se i Dejan Gavrilović iz Udruženja za zaštitu bankarskih klijenata "Efektiva".

- Zakon je jasno predvideo da se prilikom oglašavanja ponuda za kredite jasno mora istaći kamatna stopa - kaže Gavrilović.

KREDIT SA 0% KAMATE IPAK IMA KAMATU! Reklama za pozajmicu iz Kredi Agrikola OBMANJUJE POTROŠAČE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Miroslav

pre 5 godina

Ko uopšte kaže da je OK? Jedino što ovi bezobrazno navlače ljude. Te kredite dižu ljudi koji jedva krpe kraj sa krajem.O bično veruju u ono što reklama kaže. Kad ono... Ni jedna banka nije poštena, barem ovde kod nas, u svetu posluju skroz drugačije.

Riki

pre 5 godina

Bio sam u UNICREDIT banci - lažu, bio sam u SBER banci - lažu, bio sam u KREDIAGRICOL - lažu, bio sam u ERSTE banci - lažu ...., predložio sam svim bankama gde sam se interesovao za kredit da im uplaćujem određeni iznos novca, a da mi ne daju nikakav kredit. Mislim da bi za banke to bilo najpovoljnije.

Ja

pre 5 godina

Pogledajte kredite u Švajcarskoj, na primer gotovinski krediti ne idu preko 4% kamate a o njihovim primanjima i da ne pričamo. Moje lično mišljenje je da bi država trebala da se umeša u sve to i da jednostavno ograniči kamate u skladu sa finansijskim mogućnostima gradjana. Onda bi videli koliko bi banaka otišlo odavde, ovde je raj za njih jer mogu da rade kako hoće bez ikak e kontrole.

Superman

pre 5 godina

Bolje i rusima da dam za kamatu nego za ove sto su nas bombardovali i otrovali celu naciju...

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija