• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zaštitnik potošača

17.07.2018

11:50

ONI MISLE DA SMO MI IDIOTI! "Koka-kola" ukinula i hlađenje boca od 1,5 litar!

Zaštitnik potrošača

ONI MISLE DA SMO MI IDIOTI! "Koka-kola" ukinula i hlađenje boca od 1,5 litar!

Podeli vest

Prvo je zabranjeno trgovcima da rashlađuju pakovanje od dva litra ovog gaziranog napitka, a sada je to slučaj i sa sledećom manjom bocom. U frižiderima se nalaze samo manja, a skuplja pakovanja

Ako hoćete da se osvežite hladnom "koka-kolom", imate dve mogućnosti - ili da kupite rashlađena manja i skuplja pakovanja, ili da ona veća rashlađujete sami. Do nedavno, u frižiderima su se mogla naći sva pakovanja, osim onog najvećeg od dva litra, međutim, sada se više ne hlade ni boce od litar i po.

Kako su nam javili čitaoci, a u šta smo se i sami uverili na terenu, "koka-kolu" u boci od dva i litar i po možete da kupite samo mlaku, van frižidera. Trgovcima je po naredbi ove kompanije dozvoljeno da hlade samo limenke, boce od 0,5 litara, kao i one od litar.

"KOKA-KOLINA" VELIKA WOAH PREVARA! U jeku nagradne igre APLIKACIJA NE FUNKCIONIŠE!

- Prošle godine, upravo iz tog razloga, prešli smo sa "koka-kole" od dva litra, na litar i po. Četvoro nas je u porodici i zaista nam se ne isplati da kupujemo manja pakovanja. Međutim, od skora nema rashlađene ni "koka-kole" od litar i po. Pitao sam prodavca u marketu o čemu je reč i rekao mi je da je takvo naređenje, da se u "Koka-kolinim" frižiderima mogu hladiti samo pakovanja do litar - ukazala nam je čitateljka Marina Jović.

Informer


Tragom ove priče, zaređali smo po prodajnim objektima, od trafika, preko mini-marketa, pa do megamarketa, i sami se uverili da više nigde nije moguće kupiti hladnu "koka-kolu" od litar i po. Svuda smo dobili iste odgovore - stigla je naredba da se dvolitarska i "koka-kola" od litar i po ne hlade.

Od svih trgovaca smo dobili iste odgovore - stigla je naredba da se ni "koka-kola" od litar i po ne hladi
85,5 dinara je skuplji litar "koka-kole" kada je kupujete u limenci nego u flaši od 2 l

Limenka "koka-kole" zapremine 0,33 litra košta 50 dinara, boca od pola litra 60, zatim od litra 80 dinara. Pakovanje od litar i po je 99 dinara, a dvolitarsko košta 129 dinara.

Evo kako izgleda poređenje manjih pakovanja sa ovim najvećim. Ako kupujete limenku, to je najskuplja varijanta, jer u tom slučaju litar "koka-kole" košta 150 dinara. Ukoliko izaberete bocu od pola litra, litar će vas koštati 120 dinara. Pakovanje od litra, kao što smo i napisali, košta 80 dinara, a ako se odlučite za bocu od litar i po, u tom slučaju litar "koka-kole" je 66 dinara. Najjeftinije je svakako pakovanje od dva litra, gde je litar ovog napitka 64,5 dinara.

BAGRA! ZAVLAČE NAM RUKU U DŽEP! Na koka-koli piše 50, A PLAĆAMO JE 60 DINARA!

U prilog tezi da je cilj kompanije da prodaje što više manjih, a skupljih pakovanja ovog napitka ide i to što u nagradnim igrama koje organizuju učešće je dostupno samo onima koji izaberu limenke ili manje boce.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
caslav

pre 5 godina

mogu oni da hlade šta god hoće. to niko u mojoj porodici ne pije.

Bojan

pre 5 godina

Meni nije jasno kako roditelji mogu da kupuju koka kolu I truju svoju decu I sebe....

junior

pre 5 godina

verujte mi drustvo cim zapad preuzme kontrolu i vlast , ukinuce narodu i hladnu vodu u stanovima i kucama.

Lokister

pre 5 godina

hahaha i treba, trpaj samo ! sve vam tesko da hladite, ne daj boze struju da trosite otvaranjem i zatvaranjem frizidera.

Aleksandar

pre 5 godina

Ja Kupujem pakovanje od 1l, em ne izvetri brzo em ga je lako rashladiti a to je nezdravo i treba je izbaciti iz upotrebe. Umeston što ih napadate treba da ih podržite jer prodaju manje šećera i hemikalija stanovništvu.....

Olga

pre 5 godina

Prestanite da je pijete. Svakp u spajzu ima domaci sok pd visnje,zove.....

Vlado

pre 5 godina

Jednostavno bojkotujte ovakve proizvođače, pa kupujte nešto drugo. Ima raznih sokova još boljih od koka kole.

Dejan

pre 5 godina

Pored ovoga, pogledajte rok trajanja tih flasica od 0.5l. Ne umisljam, vise od polovine je sa isteklim rokom

ivan lazic

pre 5 godina

Pa ne razumem tekst....to je njihov proizvod i oni mogu da odredjuju kako ce ga prodavati.To se radi svuda u svetu....da li je fer...nije ....ima za cilj da izvuce sto vise para od ljudi.... to vam niko ne krije pa ni u coca coli!

Miloš

pre 5 godina

A ovamo je i jeftinija od tečnosti za otpušavanje cevovoda. Probajte i auto da perete sa kolom. Toliko o tome koliko je to "normalno" piće.!

Niki

pre 5 godina

Kada bi znali kakav otrov pijete istog momenta bi bacili koka kolu iz ruku. I malo i veliko pakovanje.

Pretorijanac

pre 5 godina

Ovakva ucenjivanja ne postoje nigde u Evropi. Poslati im sve moguće inspekcije. Sramota.

Avram

pre 5 godina

Zabranio mi doktor da pijem coca colu,hvala mu.

Dalibor

pre 5 godina

Ne bi reko da je bas tako, kod mene u marketu hladimo sva pakovanja koka kole i nikad se predstavnici koka kole nisu bunili zbog toga, mozda samo trgovci zele brze da zarade na manjim pakovanjima.

Neko

pre 5 godina

Ako neko malko ukljuci mozak ovakav tekst je suvisan! Male ambalaze CC,Pepsi,Knjaza..i svega ostalog sluzi za osvezenje u pokretu! Ja u zivotu nisam video nekog sa 2L bilo cega da ide ulicom i pije! Kako se taj "osteceni" javio redakciji..on i njegova porodica ..neka on i bilo ko pogleda mega markete..kupim paket koka kole..pa mlaka..a kupim i paket Knjaza..pih..mlako..sta je ovo vise??!! Odakle se javljaju toliko razmazeni??? Izmisljen je i frizider za kucnu upotrebu!

Ljube

pre 5 godina

Rešenje je vrlo prosto, ne kupujte Coca-Colu uopšte, vaša jetra i pankreas će vam biti zahvalni. Ja sam to uradio pre desetak godina kad sam posle popijenih 0.5l sticajem okolnosti vadio krv i nađene su mi amilaze u vrednosti oko 500 !!! Ponovljene analize posle nedlju dana bile su potpuno normalne. To isto važi i za našu Coctu

ana dij

pre 5 godina

to đubre od proizvoda nikada nisam unela u svoju kuću i davala svojoj porodici. Iskreno čudim se štaje ovom narodu pa kupuje taj otrov i daje svojoj deci. Valjda se to piće ne daje onome koga voliš. Stavila sam koka kolu u slivnik odčepila mi je kanalizaciju

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59