• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zaštitnik potošača

21.07.2018

11:43

BESKAMATNI AUTO-KREDITI SU "ZAMKA ZA BUDALE"! Ne nasedajte, banka vam NEĆE POZAJMITI NOVAC ZA DŽABE!

Zaštitnik potrošača

BESKAMATNI AUTO-KREDITI SU "ZAMKA ZA BUDALE"! Ne nasedajte, banka vam NEĆE POZAJMITI NOVAC ZA DŽABE!

Podeli vest

Kamatu ćete ipak platiti, ali na neki drugi način. Jer, ako kupujete kola uz kredit sa nula odsto kamate, ostajete bez prava na popust za gotovinu

Beskamatni auto-krediti su velika obmana i marketinški trik! Ako malo bolje razmislite, biće vam jasno da vam nijedna banka neće pozajmiti novac na godinu, dve, tri, a da pri tome ništa ne zaradi.

Kredi agrikol banka upravo u svojoj ponudi ima beskamatni auto-kredit i, verovali ili ne, bez bilo kakvih dodatnih troškova. U prevodu, ako od banke uzmete 5.000 evra pozajmicu i spremni ste da date 30 odsto učešća, toliko ćete joj i vratiti. Ali evo u čemu je trik!

KREDIT ZAHTEVNIJI, A LIZING SKUPLJI! Evo koji je najbolji način za kupovinu NOVOG AUTOMOBILA NA RATE!

Ponuda je važeća kod auto-dilera koji imaju zaključenu saradnju sa ovom bankom.

Kamatu plaćate prodavcu automobila, a on je prosleđuje banci

Kraći period za polovnjake

Ukoliko se ipak odlučite za "beskamatni kredit", imajte na umu da će vam banka za polovno vozilo dati kraći period otplate nego za novo. Uglavnom je to do 36 meseci. Duži vremenski period za otplatu dobićete samo ako kupujete nov, skuplji automobil.

- Ponuda je primenjiva isključivo na vozila za koja diler obezbedi ili oglasi beskamatno finansiranje - objašnjavaju u ovoj banci.

Međutim, ono što vam neće reći jeste da, ukoliko isti taj automobil kupujete za gotovinu, dobijate popust. Kontaktirali smo jedan od auto-placeva koji sarađuju sa ovom bankom i dobili informaciju da je cena vozila 5.150 evra, ali ako plaćate u kešu, dobijate popust od 500 evra, te će cena biti 4.650 evra. Dakle, reč je o razlici u ceni od oko 12 odsto.

Upravo tu razliku u ceni banka dobija od auto-placa kao nadoknadu za pozajmljivanje novca, što je praktično kamata. Auto-plac je prodao vozilo po ceni po kojoj bi ga prodao bez kredita, odnosno za keš, a kupac odlazi srećan zato što je dobio "beskamatni" kredit.

VELIKA DAČIJINA NAVLAKUŠA! Kupovina na tri rate košta vas 500 evra!

Ukratko, umesto da vama da popust, auto-plac plaća kamatu banci. Dakle, kupac zaista ne plaća kamatu, ali je automobil platio više nego što bi platio da je auto kupio za gotovinu ili običan auto-kredit, i na taj način indirektno je platio kamatu.

Informer

12 odsto je skuplji automobil koji kupujete na beskamatni kredit

Dakle, kako se ispostavilo, iako kamate zvanično nema, kad kupujete na kredit nemate pravo na popuste koji se odobravaju kod gotovinskog plaćanja, pa bi se moglo reći da se kroz to, na neki način, plaća i kamata.

Baš zbog toga, kažu finansijski stručnjaci, svako ko razmišlja da kupi kola putem beskamatnog finansiranja trebalo bi da prethodno uzme digitron u ruke i dobro izračuna sve kombinacije. Jer je sasvim moguće da će mu se više isplatiti da u banci uzme klasičan auto-kredit ili čak gotovinski zajam, pa da ceo iznos uplati odjednom auto-kući i tako dobije popuste, odnosno automobil plati nekoliko hiljada evra manje.

LUBENICA MARKETING! Ovako izgleda velika "Dačijina" navlakuša! Trikovima prikrivaju NEPOVOLJNO KREDITIRANJE AUTOMOBILA

Činjenica je da ovde nema nikakve zakonske prevare, s obzirom na to da papirološki gledano beskamatni krediti, koji se tako i reklamiraju, zaista nemaju u sebi ugrađenu kamatu. Drugo je, naravno, pitanje da li je fer u isto vreme reklamirati takve kredite i odobravati popust za plaćanje u kešu, pa na taj način, posredno, naplaćivati kamatu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mašula

pre 5 godina

...nije bas sve tako crno, sve ima + i -, kamata koju vam da banka je povoljnija nego lizing u vecini slucajeva ali nakvaznija stvar je u tome sto kupovinom auta na kredit, vlasnik auta postajete vi, dok ako kupite na lizing, vlasnik auta postajete tek kad isplatite lizing.

jasno

pre 5 godina

Nije mi jasno šta bi ste vi hteli? I popust i kredit, ili još bolje automobil za "dž"?! Pa naravno da nema popusta kad uzimaš na kredit, to je valjda jasno svakome, samo budalama nije! Kešom plaća onaj ko ima para a kredit uzima onaj ko drugačje ne može, odnosno ko može svakog meseca da izdvoji odredjenu sumu za otplatu. Vi rusofili još živite u komunizmu, samo ste zaboravili da toga više nema ni u Rusiji!

Za budale

pre 5 godina

Pa dobro strucnjak koliko izadje kamate ako od banke(bilo koje)podignem 5000 evra,auto ili kes kredit na 36 meseci.Kolika je onda razlika kad se uporede ta dva slucaja ko je budala tu.

NS

pre 5 godina

Ja sam kupio auto na beskamatni lizing koji daje Renault, znaci ne faje ga banka nego proizvodjac automobila. Koliko sam dobio lizing toliko i vracam.... Postoje i papiri kojima mogu da sve to dokazem, a popust koji sam dobio na auto je dokaza da nije tacno da pupust za kes gubis ako uzmes lizing.... Sve zavisi kako se postavis prema prodavcu, da li si i pre kupovao i odrzavao auto u istoj Auto kuci. Sto je skuplji auto ima vise prostora za popust jer je zarada veca. Nemojte da idete uvek u najblizu auto kucu, obidjite ih vise, trazite ponudu (naravno za isti model sa istom opremom) i uporedite cene. BESKAMATNI KREDITI I LIZING KOJI DAJE PROIZVODJAC NIJE PREVARA

Milo

pre 5 godina

Da..da keš će vam banka dati bez minimalne kamate...pa idem da kupim auto,ajte molim vas. Ako nemaš ušteđen novac a kupuješ auto na kredit,moraš neku kamatu platiti...to je normalno,kako bi banke živele.Stvar je samo pronaći naj jeftiniju kamatu ili malu razliku u popustu.. Eee pa bato ako imaš svoj keš i kupi jeftinije !

Nemanja

pre 5 godina

I vi ste to sad javili kao vest. Pa to je najnormalnija stvar. Pa da imam kes ne bih uzimao kredit. Normalno je da je roba na odlozeno skuplja i to nije samo za auto tako. A bas me briga sto plac placa banci meni je bitno ono sto ja placam. A placam i vracam onoliko koliko sam uzeo.

Maira

pre 5 godina

Dobar dan moj narod Hrvatske SVJEDOČANSTVO O NAČINU ZAHTJEVA ZA KUPNJU KUĆE IZ REALNE I GENUINE ZAJEDNIČKA TVRTKA POZIVA DAVID SMART LOAN COMPANY. Ja sam vrlo sretan danas i Bog blagoslovi DAVID SMART zajam društvo. , Moje ime je Margarida maria Ja sam iz grada Abrantesa u Portugalu U braku sam, tražila sam istinsku tvrtku za zajam u posljednjih 5 mjeseci, za kupnju kuće sve što sam dobio bio je hrpa prevara koji su me natjerali da im vjerujem i na kraju dana, oni su uzeli moj novac bez da daju ništa zauzvrat, sve moja nada je izgubljena, zbunjena sam i frustrirana, nikad nisam htjela imaju veze s kreditnim tvrtkama na internetu, pa sam otišao posuditi nešto novca od prijatelj, rekao sam joj sve što se dogodilo i rekla je da mi može pomoći, to ona zna kreditna tvrtka koja mi može pomoći s bilo kojim iznosom kredita što mi je potrebno uz vrlo nisku kamatnu stopu od 2%, da je upravo dobila kredit od njih, ona me je uputila kako se prijaviti za zajam, jesam baš kao što mi je rekla, prijavio sam se s njima E-pošta: (davidsmartloancompany1@gmail.com) Nikada nisam vjerovao, ali pokušao sam i na moj najveće iznenađenje sam dobio zajam u roku od 24 sata, nisam mogao vjerovati, ja sam sretan i bogat i ja sam zahvalio Bogu da takav zajam takve tvrtke i dalje postoje na ovom prevare diljem mjesta, molim te savjetujem svima onima koji trebaju zajam (davidsmartloancompany1@gmail.com) oni nikada neće uspjeti, i vaš život će se promijeniti kao što je to učinio. Brzo se obratite Davidu pametnim ZAJMOVIMA Tvrtka danas i dobiti vaš kredit od njih, Bog blagoslovi David pametan zajam za svoju istinsku ponudu.  Pazite da se obratite Davidu pametnim zajmom za vaš kredit jer sam dobio svoje zajam uspješno iz ove tvrtke bez stresa...

jenniferbellacook

pre 5 godina

SVJEDOČANSTVO KOLIKO JA DOBIO MOJ ZAJAM OD POUZDANOG I GENUINSKOG ZAJMA TVRTKA JE POZVALA FRANKLIN POSLOVNU DRUŠTVO. HELLO SVAKOGA JA DOBRO JOSEPH IZ ŠPANIJE, SAMO ŽELIM DA KAŽEM VELIKO HVALA SIR FRANKLINU IZ HELLO SVAKOGA JA SAM RADA JOSEPHA IZ ŠPANIJE, SAMO ŽELIM DA KAŽEM VELIKO HVALA SIR FRANKLIN SCOTT PODUZEĆIMA KOJI JE SAMO POMOĆIO IZNOS S IZNOSOM ZAJMA OD 75.000 USD DOLARA I MOGUĆE STARTUP NOVOG POSLOVANJA, JA SAM SREĆAN ODMAH ZA PRIMANJE OVOG KREDITA, AKO STE POTREBNI SVAKI KREDIT KONTAKTIRAJTE HELLO SVAKOGA JA DOBRO JOSEPH IZ ŠPANIJE ŽELITE DA GOVORITE VELIKO HVALA SIR FRANKLIN SCOTT ZAJEDNIČKOM TVRTKI ZA POMOĆ PREMA EMAIL: FRANKLINSLOANS37@GMAIL.COM BRZO KONTAKTIRAJTE HELLO SVAKOGA JA DOBRO JOSEPH IZ ŠPANIJE, JA SAM ŽELIM DA KAŽEM VELIKO HVALA ZA SIR FRANKLIN SCOTT KREDITNU TVRTKU DANAS I DOBITE VAŠ KREDIT IZ NJIH, BOGA BLAGOSLI SIR HELLO SVAKOGA JA DOBRO JOSEPH IZ ŠPANIJE Kažem VELIKO HVALA SIR FRANKLINU SCOTTU ZA DAVANJE OVOG KREDITA. EMAIL: FRANKLINSLOANS37@GMAIL.COM WhatsApp: +19292227880

Clark Berry

pre 5 godina

Dobar dan, Trebate li kredit? Trebate li osobni ili poslovni i investicijski krediti, bez stresa i brzog odobrenja? Mi smo trenutno nude zajam širom svijeta za sve tražitelje kredita na vrlo pristupačne kamatne stope. Naš iznos kredita kreće se od 10.000,00 EUR do 10.000.000,00 EUR, a rok otplate je 1 godina do 20 godina uz kamatnu stopu od 3%. Za više informacija Kontaktirajte našeg kreditnog službenika (Clark Berry) putem e-maila clarkberryloans@outlook.com Kontakt osoba: Clark Berry E-pošta za kontakt: clarkberryloans@outlook.com

Luis Roland

pre 4 godine

Moje ime je Luis Roland, imam lijepu ženu i 3 djece. prije tjedan dana sam očajnički trebala novac pa sam pomislila da imam zajam, a onda sam naletjela na toliko prevaranata koji su od mene prikupili 2500 eura i odbili me poslati e-poštom. Postao sam vrlo frustriran i na kraju pijan, jedan vjerni dan otišao sam u klub na piće gdje sam upoznao starog prijatelja, rekao sam mu sve što mi se dogodilo, upoznao me s GINA MORGAN LOAN COMPANY LTD i dao mi svoju e-poštu (ginamorganloancompany@gmail.com), rekao mi je kako je tvrtka pomogla njemu i njegovoj obitelji. Odmah sam joj se javio kad sam stigao kući, rekli su mi pravila i propisi, nakon obrade zajma, za manje od 24 sata, dobila sam zajam od 80.000 eura. Dakle, ako ste zainteresirani za kredit, možete je također kontaktirati na ovaj e-mail: ginamorganloancompany@gmail.com ili WhatsApp Number @ +19592022005

floyld

pre 4 godine

Moje kratko svjedočanstvo o tome kako sam dobio kredit Pozdrav svima, zovem se Larato Floyd iz Texa, United State. Ja sam ovdje kako bih svjedočio kako sam dobio kredit od gospođe Linde Omar nakon što sam nekoliko puta podnio zahtjev od raznih zajmodavaca koji su obećali pomoć, ali mi nikada nisu dali zajam. Sve dok me prijateljica nije upoznala s gospođom Lindom Omar, obećala mi je da će mi pomoći i doista je učinila ono što je obećala bez ikakvog kašnjenja. uz zajam i promijenio moje uvjerenje. Ne znam je li vam na bilo koji način potreban pravi i hitan kredit, slobodno se obratite (mrslindarobertloanfirm@gmail.com). Sretna sam što sam preuzela rizik i podnijela zahtjev za kredit. moja djeca su mi vraćena, a sada imam vlastiti dom i posao. https://mrslindarobertloan.wixsite.com/website Email: mrslindarobertloanfirm@outlook.com

Anita

pre 4 godine

Upravo sam dobio zajam od € 75,000 od ugledne kreditne tvrtke, proces kreditiranja je bio brz, a kredit ima nisku kamatnu stopu, oduševljen sam, i ovdje mislim na sve podnositelje kredita da kontaktiraju Wendy Finance Inc, kontakt putem e-pošte: wendyfinance04@gmail.com

Wendy Finance Inc

pre 4 godine

Poduzetnicima nudimo mogućnost lakog pristupa zajmovima u brzom, transparentnom i učinkovitom okruženju. Naša stručnost i međunarodni standardi osiguravaju našim klijentima kvalitetne usluge i isporuke, naša glavna usluga je pružanje međunarodnih financijskih sredstava za tvrtke i organizacije za važne projekte razvoja zemljišta u području slobodnog vremena, turizma, zabave i graditeljstva, nudimo i individualne kredite, osobne kredite krediti, krediti za otplatu duga. Pregled zajma: Zajmovi se trenutno kreću od 2.000 tisuća eura do 100.000 eura za maksimalni rok dospijeća 20 godina * Ne zahtijevaju se revidirana financijska izvješća * Fleksibilni zahtjevi za dokumentaciju * Dugogodišnji kupci s besprijekornim otplatnim dokumentima kvalificiraju se za naknadne popuste na kamatne stope i još bržu obradu kredita * Zainteresirane osobe moraju nas kontaktirati putem e-pošte: wendyfinance04@gmail.com Predvidite brz odgovor. Iskreno Wendy Finance Inc

Kate Lisa Credit

pre 4 godine

Da li vam je potreban hitan kredit? kontaktirajte nas putem e-maila za informacije o našoj kreditnoj službi. email: kate_solution@outlook.com

hopkinson lance

pre 4 godine

Dobar dan, Prijavite se za sve vrste kredita bez obzira na vaše finansijsko stanje, naš kredit se kreće od 2.000 do 1.000.000 eura, a probna će vas uvjeriti. Naš jedini cilj je da pomognemo ljudima da nam se obratite putem e-maila preko hopkinsonloan@outlook.com i popunite informacije. Puno ime: Iznos pozajmice: Trajanje kredita: Hvala.

vadez torres

pre 4 godine

Ja sam privatni zajmodavac koji osigurava zajam s vrlo niskom kamatnom stopom od 3%. Nudimo sve vrste kredita, kao što su školski, poslovni zajmovi, kućni zajmovi, poljoprivredni krediti, osobni zajmovi, zajmovi za automobile i drugi dobri razlozi. Dajem i zajam od 5000 do 10 000 000,00 po stopi od 3%. Trajanje 1-15 godina, ovisno o iznosu koji vam je potreban kao zajam. Za više informacija kontaktirajte nas: (vadez.torres.financialcompany@gmail.com)

mariam

pre 3 godine

Зовем се Мариам Депаи из Холандије, контактирала сам г. Симон Финн, компанија за финансијску помоћ, за износ пословног зајма у износу од 50.000,00 ЕУР. након што сам основао компанију на моје највеће изненађење, износ зајма је пребачен на мој банковни рачун у року од 12 сати, а да нисам морао да примим зајам. Изненадио сам се јер сам у почетку био жртва преваре! Ако сте заинтересовани за било који износ зајма и налазите се у било којој земљи, саветујем вам да пошаљете е-пошту господину Симону Финну: симонфиннлоан.инц@гмаил.цом.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Vatrena uvertira pred derbi! Osveta navijača Barse igračima francuskog prvaka!
Fudbal

Vatrena uvertira pred derbi! Osveta navijača Barse igračima francuskog prvaka!

Večeras su na programu prva dva revanš meča četvrtfinala Lige šampiona. Derbi će biti odigran na stadionu "Monžuik" gde Barselona dočekuje Pariz Sen Žermen (Arena 1 premijum). Utakmica je imala "vatrenu" uvertiru, pošto su navijači katalonskog giganta noć uoči utakmice priredili vatromet ispred hotela u kojem su bili smešteni fudbaleri šampiona Francuske!

16.04.2024

10:52

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija