• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K. Paunović

30.08.2018

09:58

AGONIJA KUPCA KOME SU UVALILI "PEŽO" ZA AFRIČKO TRŽIŠTE SE NASTAVLJA! Odbili mu i zamenu kola uz njegovu doplatu!

Zaštitnik potrošača

AGONIJA KUPCA KOME SU UVALILI "PEŽO" ZA AFRIČKO TRŽIŠTE SE NASTAVLJA! Odbili mu i zamenu kola uz njegovu doplatu!

Podeli vest

U Srbiji ne žele da mu zamene automobil, a iz centrale u Francuskoj nisu ga udostojili ni odgovora na poslat imejl

Agonija Zorana Nenadića, kome su usred Beograda uvalili nov "pežo 2008" namenjen za afričko tržište, a o čemu smo već pisali u prošlom broju Zaštitnika, nastavlja se! Nakon što je prevaren kod ovlašćenog distributera "Euroimpex Autogrupa", gde je kupio automobil 2017. godine, Zoran već mesecima ne može čak ni da stupi u kontakt sa francuskom kompanijom "Pežo".

Očigledno nisu preterano zainteresovani da reše moj problem

Zoran Nenadić

S druge strane, srpski distributer uporno odbija sve njegove predloge da se problem reši, pa čak i one koji su na njegovu štetu.

- Video sam ja davno da ovde nisu čista posla, a kako ne želim da vozim automobil koji nije namenjen za naše tržište, predložio sam im dogovor koji ide više na moju nego njihovu štetu! Ponudio sam im da uradimo zamenu - da im ja vratim ova kola i uzmem isti ili drugi model koji je namenjen za srpsko tržište, uz moju doplatu, naravno! Oni su i to glatko odbili! Koliko vidim, nisu preterano zainteresovani da reše moj problem - zaključuje Zoran Nenadić. 

NEČUVENO! KUPIO "PEŽO" U SRBIJI, GARANCIJA VAŽI U AFRICI! Velika podvala dilera francuskih automobila

Zbog toga je on otišao korak dalje, te je rešio da se obrati "Pežou" u Francuskoj.

- Na poslednjoj strani garantne knjižice pronašao sam broj telefona "Pežoa" u Francuskoj, pa sam angažovao prijateljicu koja radi kao prevodilac sa francuskog kako bi bez problema komunicirao sa francuskim korisničkim servisom "Pežoa" i kako ne bi došlo do nesporazuma. Međutim, nakon nebrojeno mnogo pokušaja uopšte nisam uspeo da stupim u kontakt sa njima, konstantno je izbacivalo, kao da je nepostojeći broj - kaže Nenad i dodaje:

Alžir, Angola, Kongo...

U "Euroimpex Autogrupi" priznaju da su kupcima delili upravo te servisne knjižice u kojima se Srbija i Evropa uopšte ne pominju.- "Pežoove" ugovorne garancije primenjuju se samo pod uslovom da je vaše vozilo registrovano i dok se koristi u sledećim zemljama: Južna Afrika, Alžir, Angola, Benin, Burkina Faso, Burundi, Kamerun, Kongo, Zeleni rt, Obala Slonovače, Džibuti, Etiopija, Gabon, Gambija, Gana, Gvineja, Ekvatorijalna Gvineja, Kenija, Libija, Madagaskar, Malavi, Mali, Maroko, Mauritanija, Mozambik, Niger, Nigerija, Centralnoafrička Republika, Demokratska Republika Kongo, Ruanda, Senegal, Sijera Leone, Somalija, Tanzanija, Čad, Togo, Tunis, Zambija, Zimbabve - piše u garantnoj knjižici koju je Zoran dobio, ali i ko zna koliko još kupaca.

- Tada sam ponovo kontaktirao "Euroimpex Autogrupu" kako bi od njih, ako ništa drugo, bar dobio broj koji je u funkciji, a oni su mi obećali da će mi se ubrzo javiti. I stvarno su bili brzi, ali me je odgovor "oborio s nogu". Veoma ljubazan čovek mi je rekao: "Gospodine, stvarno ste bili u pravu, ovaj broj nije u funkciji." Na moje pitanje da li su nabavili drugi broj, dobio sam odgovor da nisu, ali da će ih kontaktirati na brojeve koje imaju kako bi dobili broj koji smeju da proslede kupcima. Do dan-danas više me niko nije pozvao! Čak sam im predložio da im oni postave pitanja umesto mene, ali ni na to nisu pristali - priča Zoran.

SKANDAL! Ovlašćeni servisi koriste rupu u zakonu: U KOLA POD GARANCIJOM UGRAĐUJU POLOVNE DELOVE!

Naš sagovornik napominje da već više od mesec dana čeka odgovor na pitanja koja im je poslao na mejl.

- Na zvaničnom sajtu "Pežoa" u Francuskoj pronašao sam imejl adresu, izneo svoj problem i poslao im pitanja. Kako ni nakon nekoliko dana nisam primio nijednu drugu poruku sem one u kojoj potvrđuju da su mejl primili, poslao sam još jednu. Ali i ta vrata su mi zatvorena, jer evo već mesec dana ni slova odgovora od njih nisam dobio.

Podsetimo, nakon kupovine novog automobila "pežo 2008", Zoran je doživeo neprijatno iznenađenje kada je u garantnoj knjižici pročitao da garancija važi samo ako taj automobil vozi po nekoj od zemalja afričkog kontinenta! Naime, Zoran već mesecima na sve načine pokušava da reši problem koji ima sa predstavništvom kompanije "Pežo" u Srbiji. Naivno je pomislio da je to lako rešiv problem, ali ispostavilo se da ni u Srbiji, a ni u Francuskoj za to nemaju sluha.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bubasvaba

pre 5 godina

Brate dobar arvokat I direkt Strazbur jer pezo potice to jest je registro an bas tamo .Presavi tabak I trazi materijalnu I nematerijalnu stetu!!!!!!!. Thanks

Ne razume

pre 5 godina

Ne razumem gde je Problem. Ne daju mu novu garantnu knjizicu dok ne vrati staru. Logicno. Sto ce mu stara koja ne vazi ??? Kaze nema problem sa garancijom, Pa sta je onda problem?

Dragan R

pre 5 godina

Da smo ozbiljna država ovo bi bio jednostavan i lako rešiv problem. Na osnovu verodostojnih isprava (račun o kupovini i garantna knjižica) sud bi na prvom ročištu doneo presudu na osnovu koje bi prodavac bio obavezan da kupcu zameni auto i da mu plati odštetu zbog maltretiranja. I to nije sve, zbog krivičnog dela prevare prodavac bi dobio uslovnu kaznu zabrane obavljanja delatnosti i ogromnu novčanu kaznu, a odgovorno lice prodavca uslovnu zatvorsku i veliku novčanu kaznu. Posle par ovakvih presuda retko kome bi u Srbiji padalo na pamet da se ovako iživljava.

Amater

pre 5 godina

PA TAJ AUTO JE BOLJI SIGURNO NEGO STO JE ZA SRPSKO TRZISTE A I OTPORAN JE NA TOPLOTU,KOPLJE , LUK i STRELU i LAVOVE.

Istina

pre 5 godina

Земљаче отерајте свој Пежо испред сервиса и нека ти електричар направи спој и запали цео пежоов сервис. Возило неисправно.нема тог стручњака да открије која је жица шмелцовала.

Max

pre 5 godina

Inace to je za razliku od bivseg zastupnika sad neka makedonska firma ,jednom recju UZAS od prodaje,servisa i rezervnih delova,UŽAS ali sve se to dozvoljava u Srbiji,pogledajte samo uptstvo za koristwnje npr.3008 ,niti koje ulje je u motoru niti koliko ga ide u motor ,niti antifriza niti,spisak bi bio jako dug

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija