• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Politika

17.09.2018

07:51

KRAJ ZA "BALKANSKU NUTELU"! Konačno stigla pravda za "građane drugog reda"!

Zaštitnik potrošača

KRAJ ZA "BALKANSKU NUTELU"! Konačno stigla pravda za "građane drugog reda"!

Podeli vest

Evropski parlament je velikom većinom od čak 464 glasa "za” izglasao izveštaj o različitom kvalitetu proizvoda za istočno i zapadno tržište.

Kako je za Politiku rečeno u Odboru za unutrašnje tržište i zaštitu potrošača Evropskog parlamenta, ovo podrazumeva promenu Direktive o nepoštenoj poslovnoj praksi, ali i osnivanje posebnog evropskog tela koje bi se bavilo dodatnim regulisanjem i kontrolom tržišta.

- Ovo je bila nepravda za građane velikog dela EU. S pravom se osećamo kao građani drugog reda. Ovo je prilika da pokažemo da Evropski parlament predstavlja sve, da nema istoka i zapada i da smo svi jedna Evropa. Možda nismo svi isti, ali smo svi ravnopravni - izjavila je Biljana Borzan, hrvatska evroparlamentarka i izvestilac za različit kvalitet prehrambenih proizvoda. 

Istraživanja su pokazala da se naizgled isti proizvodi slabijeg kvaliteta često plasiraju u zemlje istočne Evrope. Reč je o različitim proizvodima, od deterdženata do dečje hrane koji su bili nekvalitetniji i nezdraviji, a prodavali su se po višim cenama od onih koji se prodaju na zapadu. 

POSAO IZ SNOVA! Nutela traži degustatore, dobija se ugovor na pola radnog vremena, NE MOŽE BOLJE!

Borzan je inače dokazala da se u Hrvatskoj prodavala dečja hrana HIPP lošijeg kvaliteta od one na zapadnom tržištu, posle čega je ovaj poznati proizvođač povukao te proizvode i izjednačio kvalitet dečije hrane.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija