• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zaštitnik potrošača

26.09.2018

12:44

(ŠOKANTNE FOTOGRAFIJE) NE ŽELITE DA OVO VAŠA DECA JEDU! VOĆNI JOGURT PREPUN BUĐI - umesto komada voća ODVRATNA CRNA MASA!

Zaštitnik potrošača

(ŠOKANTNE FOTOGRAFIJE) NE ŽELITE DA OVO VAŠA DECA JEDU! VOĆNI JOGURT PREPUN BUĐI - umesto komada voća ODVRATNA CRNA MASA!

Podeli vest

Na snimcima koji su osvanuli na društvenim mrežama jasno se vidi da se u ovom prestižnom mlečnom proizvodu umesto komadića borovnice, kupine, maline i jagode, kako piše na deklaraciji, nalazi crna masa neprijatnog mirisa

Čuvena nemačka firma "Zot" prodaje u Srbiji voćne jogurte pune buđi, saznaje Zaštitnik potrošača. Na snimcima koji su osvanuli na društvenim mrežama jasno se vidi da se u ovom prestižnom mlečnom proizvodu umesto komadića borovnice, kupine, maline i jagode, kako piše na deklaraciji, nalazi crna masa neprijatnog mirisa. Da sve bude gore, ovaj jogurt ima ispravan rok trajanja, pa stručnjaci tvrde da je posredi greška u proizvodnji i da njegova konzumacija lako može dovesti do trovanja i odraslih ljudi, a i dece koja ga najčešće konzumiraju.

Na potezu je inspekcija

Dakle, rok trajanja je u redu, pakovanje je u redu, a šta je ova gadarija unutra, to ćemo da vidimo sa inspekcijom

Gospođa koja je snimak ubuđalog jogurta podelila na internetu zgrozila se kada je videla šta se u njemu nalazi.

- U jednom velikom trgovinskom lancu sam 9. 9. 2018. kupila voćni jogurt "zotis", koji proizvodi čuvena nemačka firma "Zot". Na deklaraciji piše da sadrži čak četiri vrste voća - borovnicu, kupinu, malinu i jagodu. Međutim, ovo crno gadno u njemu nimalo ne liči na malinu, ni na neko drugo voće. Ovo je trebalo da jedu deca. E baš zbog toga što niko nema pravo da truje decu, slučaj ću prijaviti inspekciji. Dakle, rok trajanja je u redu, pakovanje je u redu, a šta je ova gadarija unutra, to ćemo da vidimo sa inspekcijom - rekla je ova žena i dodala:

Foto: printscreen

- Ovo nije nikakva šala, ovo je pakao. Zato, pazite šta kupujete deci - poručila je rezignirana žena koja je sve dokumentovala video-snimkom.

Hemijska reakcija?

Razlog može biti od toga da mašine nisu bile dobro očišćene, preko toga da je nešto upalo unutra, do toga da je kriva sama ambalaža, zbog koje je došlo do hemijske reakcije
Milka Raičević, nutricionista

Nutricionista Milka Raičević objašnjava da s obzirom da je rok trajanja u redu, moralo je doći do greške u proizvodnji da bi se stvorila ovako velika masa nepoznatog porekla.

- To je strašno! Ako je rok trajanja u redu, posredi je neka greška u proizvodnji. Razlog može biti od toga da mašine nisu bile dobro očišćene, preko toga da je nešto upalo unutra, do toga da je kriva sama ambalaža zbog koje je došlo do hemijske reakcije. Treba ispitati celu seriju tog proizvoda, jer možda nije pokvaren samo jedan jogurt - zgrožena je Raičevićeva i dodaje:

- Koliko je situacija loša zavisi od uzroka zbog kog se ta velika masa nalik na buđ stvorila u hermetički zatvorenoj ambalaži. Buđ je već sama po sebi veoma opasna, a neke vrste stvaraju mikrotoksine, vrlo otrovne supstance koji su izazivači mnogih bolesti, a najčešće trovanja. Muka, dijareja i trovanje svakako bi se javili kod osobe koja bi ovo pojela, a situaciju dodatno pogoršava to što je u pitanju mlečni proizvod - kaže Raičevićeva.

SKANDAL! BEOGRAĐANKA KUPILA HRANU ZA SVOJU BEBU i u kašici "juvitana" pronašla buđ!

(UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE) GADOST NA STOLU! Buđ u "prezident" pavlaci!

KAO DA SMO SVETSKA KANALIZACIJA! Velike kompanije uvaljuju nam škart, SRBI JEDU ONO ŠTO EVROPA BACA!

U Udruženju "Zaštita potrošača" ističu da svaki potrošač ima pravo na naknadu štete u iznosu cene proizvoda. Ipak, kako kažu, kupci uglavnom "progutaju" ovakve situacije jer niko neće da gubi vreme zbog 100 dinara.

- Ono što potrošači mogu da urade ako se nađu u sličnoj situaciji jeste da odmah obaveste sanitarnu inspekciju i ministarstvo poljoprivrede kako bi oni proverili i utvrdili o čemu je reč. Potrošači imaju pravo na nadoknadu štete u iznosu cene proizvoda. Ovaj proizvod je jeftin i retko kome će pasti na pamet da se zbog tih para bakće sa kompanijama - smatraju stručnjaci.

A u "Zotu" muk

Povodom ovog skandala redakcija našeg lista je pokušala da kontaktira i nemačku firmu "Zot", ali od njih nismo dobili odgovor na pitanje "zbog čega u Srbiji prodaju jogurt pun buđi". Kako bismo ipak čuli i drugu stranu, kontaktirali smo i firmu "Frutera", koja je uvoznik ovog jogurta na našem tržištu, ali ni oni nisu želeli da odgovore na naše pozive i mejlove.

POGLEDAJTE JOŠ ŠOKANTNIH FOTOGRAFIJA:

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rada

pre 5 godina

Kad hocu vocni jogurt ja u domaci "granice" jogurt sipam domaci dzem od kupina ili kajsija pa ne brinem vec znam sta cu da nadjem u njemu. Prosto!

SS

pre 5 godina

Nemci,nacisti su to,i sa ustašama nastavljaju genocid nad srbima kako nam nije jasno.Ne vole oni nikog u evropi kao i 40-ih.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija