• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: zaštitnik potrošača

15.10.2018

13:46

ZAPAD NA BALKAN ŠALJE LOŠIJE PASTE ZA ZUBE, DETERDŽENTE, ČOKOLADE, MLEKO, MESNE PROIZVODE... E sad se spremaju kazne ZA PONIŽAVANJE POTROŠAČA!

Zaštitnik potrošača

ZAPAD NA BALKAN ŠALJE LOŠIJE PASTE ZA ZUBE, DETERDŽENTE, ČOKOLADE, MLEKO, MESNE PROIZVODE... E sad se spremaju kazne ZA PONIŽAVANJE POTROŠAČA!

Podeli vest

Evropski parlament formiraće radno telo koje će kontrolisati da li kompanije na istočno evropsko tržište šalju lošije paste za zube, deterdžente, čokolade, mleko, mesne proizvode u odnosu na proizvode na Zapadu

Praksa dovođenja u zabludu potrošača od multinacionalnih kompanija koje su kupcima istočne Evrope prodavale razne proizvode lošijeg kvaliteta od onih namenjenim razvijenim zemljama EU, uskoro bi mogla biti prekinuta.

Loši za srce 

Razlike u proizvodima dovode do zdravstvenih rizika, naročito kardiovaskularnih
Evropsko udruženje za srčane bolesti

Evropski parlament, s većinom od 464 glasa "za", izglasao je izveštaj o različitom kvalitetu proizvoda za istočna i zapadna tržišta. To znači da je EU prepoznala i priznala da veliki svetski brendovi proizvode iste proizvode različitog kvaliteta, bolje za zapadnoevropske zemlje, a lošije za istočnoevropska tržišta, uključujući i Balkan. Sada sledi promena smernice o nepoštenoj praksi, kao i osnivanje odvojenog evropskog tela koje će se baviti regulacijom i tržišnom kontrolom. S novim smernicama biće kažnjeni proizvođači koji budu prodavali iste proizvode različitog kvaliteta.

Foto: Informer

Proizvodi svetskih marki na balkanskom tržištu samo su izgledom slični onima u zapadnoj Evropi. Građani iz deklaracije mogu videti šta se sve nalazi u proizvodu koji su kupili, ali ne i da li je li taj proizvod bolji ili lošiji nego u ostatku Evrope.

Zemlje Balkana dobijaju:

- čokoladne proizvode s više šećera
- manje lešnika i kakaa u kremu
- nepostojaniji miris deterdženata

Paste za zube, deterdženti, čokolade, šamponi, pa čak i mleko, mesni proizvodi, uređaji i kozmetika daleko su nekvalitetniji na Balkanu u odnosu na proizvode na Zapadu. Tako na balkansko tržište stižu čokoladni proizvodi s više šećera, a manje lešnika i kakaa, dok je miris deterdženata za odeću nepostojaniji od istih artikala koje koriste građani u zapadnoj Evropi.

U zemlje Balkana roba lošijeg kvaliteta stiže uglavnom iz Rumunije, Poljske, Bugarske i Mađarske, gde velike kompanije imaju proizvodnju namenjenu istočnom tržištu.

KRAJ ZA "BALKANSKU NUTELU"! Konačno stigla pravda za "građane drugog reda"!

Evropsko udruženje za srčane bolesti nedavno je problem dvostrukog kvaliteta proizvoda povezala s rizikom od srčanih i kardiovaskularnih bolesti koji je daleko veći u srednjoj i istočnoj Evropi. Postoje istraživanja koja pokazuju i da je hrana u jugoistočnoj Evropi mnogo slanija. Dugoročno, takve razlike u proizvodima dovode do zdravstvenih rizika, kazala je Biljana Borzan, poslanica u Evropskom parlamentu. Upravo je njeno istraživanje pokazalo da je HIPP dečja hrana u Hrvatskoj manje zdrava, pa je nakon objave rezultata HIPP povukao proizvod s polica hrvatskih prodavnica.

SALAME U SRBIJI PUNE MESA KOJE U EVROPI NE DAJU NI PSIMA! OTKRIVAMO od čega se prave suhomesnati proizvodi!

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
proporcijalno

pre 5 godina

Kako oni nas trtiraju kao stoku tako ce mo mi njih kad god imamo priliku.

Pedro

pre 5 godina

Kupujte domaće i rešen problem. Npr. meni je puno bolji Eurokrem od Nutele,a ima i drugih stvari...

Lljubo

pre 5 godina

Zapad ne stedi svoje gradjane i nema pardona prema njima , a da gaji simpatije prema Bugaru ,Rumunu ,Srbinu , Hrvatu ,Bosnjaku , Albancu ,Turcinu ...mi smo ( istok ) za njih samo Ciganija ,ko to krije ili ne vidi ,taj jos nije napunio cetiri godine svog zivota .Svoje gradjane su pretvorili u obicne robove i ovisnike ....tek cemo da spoznamo i mi na zapadu i vi na istoku .Potrosni smo materijal kao toaletni papir.

fox

pre 5 godina

svoju privredu smo namerno unistili ,sad jedemo g..

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija