• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: zaštitnik potrošača

16.10.2018

14:33

SBB UCENJUJE KLIJENTE! Ko ne odabere paket, DODELIĆEMO MU NAJSKUPLJI!

Zaštitnik potrošača

SBB UCENJUJE KLIJENTE! Ko ne odabere paket, DODELIĆEMO MU NAJSKUPLJI!

Podeli vest

Bivšim klijentima "Ikoma", koji je sada vlasništvo SBB-a, saopšteno da moraju da izaberu nove pakete, koji su znatno skuplji. Ukoliko to ne učine sami, SBB će im automatski aktivirati najnepovoljniji iz svoje ponude

Bivši korisnici usluga operatera "Ikom", koji su silom prilika postali klijenti SBB-a, ucenjeni su od ove kompanije. Njima je saopšteno da im se ukidaju paketi koje im je nudio "Ikom" i da moraju da izaberu novi SBB-ov, a koji je je znatno skuplji. Ukoliko to ne učine, automatski će im biti dodeljen najskuplji paket.

Monopol

U delu grada u kom živim kupovinom "Ikoma" SBB je stekao monopol i ja nisam u mogućnosti da promenim operatera
Vuk Rončević

Vuk Rončević iz Beograda bio je najblaže rečeno zapanjen ovom informacijom koja mu je saopštena iz kol centra.

- Godinama sam već korisnik "Ikomovih" usluga kablovske televizije i interneta u Beogradu. Račun za moj paket usluga kod operatera "Ikom" plaćao sam 2.075 dinara. Prilikom preuzimanja "Ikoma" od strane SBB, kao korisnik sam dobio obaveštenje da se neće povećavati cene usluga - priča naš sagovornik, koji je ubrzo shvatio da je obmanut.

- Posle nekoliko meseci sam obavešten da zbog nekih izmišljenih prilagođavanja moraju da povećaju iznos računa na 2.175 dinara, a sredinom ove godine je račun za istu vrstu usluga povećan na 2.270 dinara.

BAHATLUKU NEMA KRAJA! SBB od korisnika traži opremu KOJU IM JE VRATIO!

Ali tu nije kraj. Već tokom leta su usledila nova iznenađenja.

- Tokom leta sam obavešten da će tehničari SBB-a posetiti sve korisnike njihovih usluga i besplatno omogućiti prelaz sa analognog na digitalni prijem signala, te su tom prilikom i ugradili D3 prijemnik. Napominjem da to od njih ja nisam tražio, ali sam iz sredstava javnog informisanja i putem njihovih reklama shvatio da to besplatno rade u celoj Srbiji. Prilikom zakazivanja termina za dolazak tehničara, operateri SBB-a su mi rekli da nikakvog povećanja cena usluga neće biti za stare korisnike - kaže Rončević.

Postupak protiv SBB-a

Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula je pre nekoliko meseci postupak ispitivanja povrede konkurencije po službenoj dužnosti protiv društva "Serbia Broadband - Srpske kablovske mreže SBB". Kako je saopšteno, u toku postupka će ispitati da li je SBB, kao dominantan kablovski operater, uspostavio nepravično visoke cene i time zloupotrebio dominantan položaj. Kako je SBB u decembru prošle godine doneo odluku da cene svojih paketa poveća za po 100 dinara, Komisija je odlučila da izvrši analizu uslova konkurencije na tržištu distribucije medijskih sadržaja da bi utvrdila opravdanost povećanja cena usluge.

Potom je usledio novi poziv iz kol centra sa ne baš prijatnim vestima i postavljenim uslovima.

- Dobio sa poziv iz kol centra i operater mi je saopštio da do kraja godine moram da odaberem nov paket iz postojeće ponude SBB-a, jer ovaj koji trenutno koristim je stari "Ikomov" paket koji oni više neće podržavati. Najjeftiniji duo paket (internet i televizija) iznosi 2.999 dinara, s tim da bi mi kao starom korisniku dali priliku da u prvoj godini pretplate, a dve godine je obavezna, plaćam iznos kao i do sada, odnosno 2.270 dinara. U razgovoru sa operaterom sam rekao da nisam zahtevan korisnik i da sam sasvim zadovoljan sa trenutnom brzinom interneta i ponudom kablovskih kanala, te da nisam zainteresovan za dalje unapređenje ponude koju trenutno koristim. Na moje veliko iznenađenje, operater mi je saopštio da ću to svakako morati da uradim, inače će mi se automatski dodeliti najskuplji paket - ogorčen je Rončević, koji je doveden u mat poziciju.

- Nažalost, u delu grada u kom živim kupovinom "Ikoma" SBB je stekao monopol nad kablovskim komunikacijama i ja nisam u mogućnosti da promenim operatera. Mislim da je ovakvo ponašanje SBB-a prema svojim korisnicima krajnje nedopustivo.

Da podsetimo, u aprilu 2017 SBB je preuzeo 100 odsto vlasništva nad operaterom "Ikom".

NAVLAKUŠA! Evo kako SBB VARA KLIJENTE! Obećaju besplatan HBO, pa ga zaključaju!

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Miško

pre 5 godina

Lopovi kakvih nema. Ističe vam ugovorna obaveza a vi D3 morate da vratite tačno tog dana. Kada dodje taj dan e ne može otkazni rok je min. 30 dana. A tada vam je već produžena ugovorena obaveza na sledeće dve godine. U slučaju da prekine te da plaćate Sudski izvršitelj vas ganja više godina mada to potraživanje zastareva nakon godinu dana.

Ljube

pre 5 godina

Može im se jer nemaju konkurenciju. Telekom Srbija (MTS) nije ništa jeftiniji a nudi još lošiji kvalitet usluga i lošiji izbor TV kanala. Total TV je negde između ta dva a svi oni lažu kad vaam nude pakete usluga samo da bi vas namamili. Potrošači mogu samo da odluče koji od njih će da ih dere ili da potpuno odbace upotrebu TV i interneta.

Kristina

pre 5 godina

Sve je tacno! Slicnih sam problema imala i ja sa njima,i obratila sam se zastiti potrosaca i RATEL-u,i ubrzo resila problem,al se napravio novi vrlo brzo. SBBovi zaposleni u razlicitim sluzbama kao da ne rade u istoj firmi,krajnji bezobrazluk i drskost!

jabreja

pre 5 godina

Odavno u Srbiji nije bilo nasilnije, varljivije i lopovskije firme od SBB-a. Cak, mislim da nikad nije bilo, u ovih mojih 70+ godina. Sprovode bezakonje s takvom nadmenoscu da je sramotno. A "nadlezni" jaucu s nama, dele neke "savete" da se tuzakamo, umesto da ONI preduzmu nesto, za sta primaju debele plate...

Draagoooljub

pre 5 godina

Стигла нам америчка демократија!!

Jovan

pre 5 godina

Svi IKOM korisnici imaju izbor!!! Znači, ako im je istekao ugovor, mogu da izaberu neki SBB paket, a mogu da odaberu i novog provajdera. Dakle, izbor je na korisniku. SBB ima skuplje pakete ali i ponuda je bolja. Imaju izbor!!!

Petar

pre 5 godina

Sada je postalo još zanimljivije... Naime, bivšim IKOM korisnicima se "javlja problem" sa modemom. Naravno, pošalju vam tehničara na adresu, koji vam zameni modem - i ujedno sam smanji brzinu protoka interneta. Kada pitate zašto je smanjena brzina - odgovore vam da ste takav ugovor i brzinu potpisali pre par godina sa IKOMom. Zanimljivo je, što je taj paket kod IKOMa bio znatno jeftiniji (nekih 1700 din.). Dakle, šta su uradili sa korisnicima (koje očigledno ne uvažavaju uopšte): Povećali su brzine interneta i povećali pretplatu za nekih 500 dinara. Da bi sada, ostali na toj istoj, povećanoj ceni, ali nam je brzina interneta prepolovljena (sa 25 mb/s na bednih 10 mb/s - u eri OPTIKE)!

Aleksandar

pre 4 godine

Otkako sam presao na MTS i raskinuo ugovor sa SBB-om prodiso sam... Sest meseci sam po 1 dinar dobio, bolji internet i (sto je neverovatno) bolji IPTV, tj televiziju nego preko SBBa koji je operater... kablovske televizije. I jos bolji internet pin ka SBB ping serveru kroy MTS infrastrukuturu nego što sam imao kroz ikomovu sopstvenu... 4 naspram 9 milisekundi...

Mitorvic

pre 4 godine

Svako ko veruje u ovakve stvari treba ozbiljno da se zapita jel ima mozak

Ljuba

pre 2 godine

Ne pada mi napamet da Šolaku placam tv. Ima da odem bilo gde samo ne kod njega,veliki prevarant.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija