• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zaštitnik potrošača

09.11.2018

08:49

(FOTO) ORMAN UBICA IZ "EMECETE"! Raspao se iz čista mira, puklo je kao bomba, NEKO JE MOGAO DA POGINE!

Zaštitnik potrošača

(FOTO) ORMAN UBICA IZ "EMECETE"! Raspao se iz čista mira, puklo je kao bomba, NEKO JE MOGAO DA POGINE!

Podeli vest

Materijal od kog je napravljen viseći dvokrilni ormar, koji je bio minimalno opterećen, raspao se i ispao iz tiplova u zidu

Kada kupujete nameštaj u "Emeceti", imajte na umu da može da bude opasan po vas i ukućane. Stravičan prizor u stanu zatekla je Beograđanka Biljana S. kada su je, dok je bila na poslu, komšije pozvale rekavši da se strahovit prasak prolomio čitavom zgradom iz njenog stana. Pukom srećom niko nije stradao, izuzev čaša i flaša koje su bile poređane u visećem ormaru.

Drama

Kada sam ušla u stan, mislila sam da je bomba eksplodirala. Staklo na sve strane, ormar na podu prelomljen na nekoliko mesta
Biljana S.

- Kada sam ušla u stan, mislila sam da je bomba eksplodirala. Staklo na sve strane, ormar na podu prelomljen na nekoliko mesta. Ispod njega uništeni zvučnici. Nije ni čudo što se u zgradi podigla tolika uzbuna, komšije kažu da je prasak bio jeziv - kaže naša sagovornica.

Reč je o visećem dvokrilnom ormaru, koji je kupila pre oko godinu i po dana u "Emeceti". 

- Propisno je namontiran sa tiplovima i šrafovima. Ni približno nije bio napunjen s obzirom na zapreminu. Nekoliko flaša vina i čaša u njemu i to je sve, nekoliko kilograma. Uz to na njemu nigde ne piše kolika je dozvoljena opterećenost, ali kažem vam, u njemu je, s obzirom na dubinu i širinu, mogla da stane još gomila stvari - priča Biljana.

Na fotografijama koje nam je dostavila jasno se vidi da je popustio materijal od kog je orman napravljen.

Foto: Informer ZP

- Šrafovi i tiplovi su i dalje u zidu kao što možete da vidite na fotografijama. Drvo, odnosno iverica se bukvalno raspala, kao da je trula. Pukle su i daske. Ma moglo je nekog da povredi, ubije. Na svu sreću, nikog nije bilo u stanu, pa su stradale samo čaše, flaše i zvučnici - kaže prestravljena žena, koja je sa nama podelila ovu priču kako bi upozorila ljude šta može da im se dogodi sa nameštajem koji se prodaje u "Emeceti".

- Nemam nameru da se s njima objašnjavam, pišem žalbe jer bi to otišlo u nedogled i po običaju doneli bi zaključak da sam ja kriva. Važno je samo da niko nije stradao, a ovo je poruka drugim ljudima da budu oprezni prilikom kupovine stvari u "Emeceti".

Biljanin slučaj sa nameštajem iz "Emecete" nije prvi koji je mogao da bude opasan po nečiju bezbednost. Da podsetimo, Marko Lazić i Dunja Ćetković podelili su na društvenim mrežama fotografije jezivog prizora na kojima su odvaljena vrata plakara kupljenog u "Emeceti" i izlupano ogledalo. Samo pukom srećom niko nije povređen.

RAZMISLITE DOBRO GDE KUPUJETE NAMEŠTAJ! Ležaj iz "Emecete" nije za ležanje?!

- Krilo sa ogledalom ormara palo je na mene. Imam dobre reflekse, pa se to ogledalo od dva metra kvadratna nije razbilo o moju glavu već o krevet, ali ne bih volela da se to isto desi nekom drugom. Njihova takozvana korisnička služba je, naravno, potpuno ravnodušna na sve ovo jer im je to već svakodnevna pojava. To se desilo kad sam krenula da otvorim ormar "arti", koji su nam njihovi majstori montirali - ispričala je pre nekoliko meseci Dunja.

POGLEDAJTE ŠOKANTNE FOTOGRAFIJE:

Foto: Informer ZP

Foto: Informer ZP

Foto: Informer ZP

Foto: Informer ZP

Foto: Informer ZP

Foto: Informer ZP

Foto: Informer ZP

Foto: Informer ZP

Briga ih za kupce

A da je Biljana S. u pravu jer ne želi da se žali prodavcu, ilustruje primer kako su se nakon reklamacije poneli u "Emeceti" prema Dunji i Marku. 
- Veoma su nam ravnodušno saopštili da pošaljemo mejl i da je zakonski rok za odgovor na taj mejl osam dana. Njihova briga o kupcima je očigledna, kao i kvalitet usluge. Da li biste isto rekli i da mi se ogledalo razbilo o glavu? A samo refleksima mogu da zahvalim što nije - napisala je vidno revoltirana Dunja.
Na sve to nadovezao se i Marko.
- Neverovatno koliko su neozbiljni, od montažera koji se prave blesavi, do korisničke službe koja se odmah poziva na zakon da imaju osam dana fore da nam odgovore. A ogledala im padaju sa ormara. Ne možete prodavati ovakve ormare, sa ovako tankim klizačima i neozbiljnim montažerima koji samo zbrzaju i jedva čekaju da odu. Neko će stvarno nastradati - poručio je Lazić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
nikola

pre 5 godina

Pa sreco ko ti je ovo montirao treba da mu se zahvalis na krsu i lomu. Mora da je poprilicno tehnicki nepismen.

MS

pre 5 godina

Neverovatno da neko stavi viseći ormar sa šrafovima koji mogu da nose lakši ram za sliku.

mechaa

pre 5 godina

Mislim da nema veceg opterecenja za police od knjiga,koliko vidim na sliku ostalih polica su knjige tako da sumnjam da je ovaj zidni ormaric bio prazan.

Majlo

pre 5 godina

Kupih svojevremeno metalni civiluk u pomenutoj radnji, kada sam krenuo da ga sklapam shvatih da je napravljen od malo debljeg staniola iz kutije cigareta, Kada sam srafio nogare svaka cev se defromisala i uvila pri srafljenju. Shvatih da ova igracka ni letnju jaknu ne bi izdrzala na sebi pa sam iz besa sve izlomio. Pare nazad mi ne trebaju, ali me vise videti sigurno nece.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija