• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. M. - K. P.

11.12.2018

09:16

SBB ŽENI PRETI TUŽBOM ZA NEPOSTOJEĆE DUGOVE! Kablovski operater MALTRETIRA BIVŠE KORISNIKE IKOMA!

Zaštitnik potrošača

SBB ŽENI PRETI TUŽBOM ZA NEPOSTOJEĆE DUGOVE! Kablovski operater MALTRETIRA BIVŠE KORISNIKE IKOMA!

Podeli vest

Beograđanki L. O. stigla je od SBB-a opomena pred tužbu zbog neisplaćenih računa, iako je ona pre godinu dana raskinula ugovor sa "Ikomom" i izravnala sva dugovanja

Kablovski operater SBB ne prestaje da maltretira ljude raznim ucenama i neprofesionalnim ponašanjem, otkriva Zaštitnik potrošača! U našu redakciju, i pored brojnih pisanja i slanja pitanja ovom kablovskom operateru, i dalje stiže veliki broj žalbi na njihove usluge.

Dokumentacija

Ako dođe do suđenja, čim gospođa pokaže dokumentaciju koja potvrđuje njenu priču, postupak će se obustaviti. Nema šanse da izgubi taj spor
Nenad Bumbić, Zaštita potrošača

Poslednji u nizu, jedan takav slučaj desio se i bivšim klijentima "Ikoma", koji je sada vlasništvo SBB-a. Podsetimo, klijentima je saopšteno da im se ukidaju paketi koje im je nudio "Ikom" i da moraju da izaberu novi SBB-ov, koji je znatno skuplji. Ukoliko to ne učine, automatski će im biti dodeljen najskuplji paket.

Međutim, da stvar bude još gora, u SBB-u se ne zaustavljaju samo na ucenama, već starim "Ikomovim" klijentima koji nisu prešli u SBB šalju račune za nepostojeća dugovanja.

Naime, beograđanki L. O. (ime poznato redakciji) stigla je opomena pred tužbu zbog neisplaćenih računa, iako je ona pre godinu dana raskinula ugovor sa "Ikomom" i izravnala sva dugovanja. Tako da, osim što su nekadašnji korisnici ove kablovske na silu postali klijenti SBB-a, sada još moraju da plaćaju i račune koje nisu napravili?!

Postupak protiv SBB-a

Podsetimo, Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula je pre nekoliko meseci postupak ispitivanja povrede konkurencije po službenoj dužnosti protiv društva "Serbia Broadband - Srpske kablovske mreže SBB". Kako je saopšteno, u toku postupka ispituje se da li je SBB, kao dominantan kablovski operater, uspostavio nepravično visoke cene i time zloupotrebio dominantan položaj. Kako je SBB u decembru prošle godine doneo odluku da cene svojih paketa poveća za po 100 dinara, Komisija je odlučila da analizira uslove konkurencije na tržištu distribucije medijskih sadržaja da bi utvrdila opravdanost povećanja cena usluge.

Prema njenim rečima, kablovski operater SBB preti joj da će je tužiti zbog neisplaćenih računa, iako je ona ugovor raskinula još 2016. godine, dok je "Ikom" postojao, i izmirila sve obaveze.

BAHATLUKU NEMA KRAJA! SBB od korisnika traži opremu KOJU IM JE VRATIO!

- U "Ikomu" sam uzela paket kablovske i interneta i potpisala ugovor na dve godine. Sve vreme bila sam nezadovoljna njihovom uslugom zbog stalnih problema i smetnji. Zato sam, čim mi je ugovorna obaveza istekla, rešila da prekinem saradnju i raskinem ugovor sa njima. Otišla sam u njihovu kancelariju i podnela zahtev za raskid ugovora 31. marta 2016. godine. Na njemu je jasno pisalo da je ugovor raskinut i da sam ja vratila modem, što automatski znači da više ne mogu da gledam njihove kablovske programe i koristim internet. Međutim, meni su mesecima kasnije počeli da stižu računi. Prvobitni dug bio je oko 6.000 dinara, da bi u narednim mesecima on rastao. Mislila sam da je neka greška i nisam obraćala pažnju na to - započinje svoju priču naša sagovornica.

SBB UCENJUJE KLIJENTE! Ko ne odabere paket, DODELIĆEMO MU NAJSKUPLJI!

- Kada je SBB kupio "Ikom", kreću moje muke! Da je vrag odneo šalu, shvatila sam kada sam prošle nedelje u svom sandučetu pronašla opomenu pred tužbu zbog nepostojećih dugova koje imam prema SBB-u. Kažu da sam dužna da im platim 8.600 dinara, a ja imam sve dokaze da sam raskinula ugovor i sačuvane sve uplatnice. Ne znam šta da radim, znam da sam u pravu, ali nemam novca za troškove sudskog procesa - jada se nesrećna žena.

8.600 dinara

iznosi navodni dug L. O.

Da je ovo samo još jedan loš potez u SBB-ovom poslovanju, saglasan je i predsednik Udruženja "Zaštita potrošača" Nenad Bumbić.

- Verujem da neki radnik SBB-a nije uneo u sistem da je gospođa raskinula ugovor, pa su nastavili da joj šalju račune. Problem naravno postoji čim gospođu žele da tuže zbog duga koji ne postoji. Ipak, smatram da, čak i ako dođe do suđenja, čim gospođa pokaže dokumentaciju koja potvrđuje njenu priču, postupak će se obustaviti. Jednostavno, ona nema šanse da izgubi taj spor - ubeđen je Bumbić.

Problemi i sa Total TV

Nadica Tasić iz Opova još jedna je čitateljka koja je za Zašitnik potrošača iznela niz žalbi na poslovanje Total TV, koji takođe posluje pod okriljem SBB kompanije! Iako na ugovorima stoji stroga napomena da se svaki kvar ili prekid rada operatera mora sankcionisati za 48 sati, u ovom slučaju to nije bilo tako. Nadicu su prebacivali od operatera do operatera i svaki put je svoj problem pričala iz početka, a rešenja na kraju nije bilo ni nakon pet dana. Onda je rešila da se obrati medijima.

Foto: Informer ZP

Naime, zbog lošeg signala, a onda i prekida programa, Nadica je odmah kontaktirala korisnički centar, ali na njene žalbe niko nije odgovarao.

- Negde oko 20. decembra izgubio nam se signal i nisam mogla da gledam televiziju, ni jedan jedini kanal. Pozvala sam broj sa ugovora koji služi sa žalbe i objasnila o čemu se radi. Međutim, agonija se nastavila i sutradan, a mene nije mrzelo da ih zovem opet, misleći da me već imaju u vidu. A onda se javila neka devojka koja mi je postavila ista pitanja kao i njen kolega. Kada sam joj rekla da sam ja već zvala i da to traje već dva dana, poručila mi je da mene nema nigde u evidenciji, da vikendom tehničari ne rade... Već tada sam videla da će prijava kvara ići mnogo teže nego što sam mislila i da ću ići od šaltera do šaltera. Tako je i bilo, danima sam zvala i svaki operater je pričao svoju priču i tražio mi iznova i iznova da pričam o svom problemu. A ja signal na prijemniku i dalje nisam imala - objašnjava Nadica i nastavlja:

- Nakon pet dana borbe sa njima, okrenula sam drugi list, i uprkos brojnim pozivima i molbama, niko na teren nije došao. Onda sam rešila da se obratim udruženjima i novinama. I time sam im zapretila. Nećete verovati, ali nakon toga, za 24 sata, i to usred subote, iako su mi rekli da ne rade vikendom, došli su kod mene i namestili mi programe. Ali opet su napravili propust, jer umesto da mi stave ceo novi kabl, oni su bez blama presekli stari, i deo novog povezali sa već postojećim od drugog prijemnika. Bruka i sramota! Jedva čekam da završim saradnju i da nemam više ugovornu obavezu prema njima - izričita je Nadica.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Srdjan

pre 5 godina

Meni je takodje stigla opomena ored utuzenje od strane advokatske kancelarije gde je na opomeni naznacen telefon. Kad sam pozvao da pitam o cemu se radi javila se zena tj agencija za naplatu potrazivanja. Jedno 10tak puta je rekal platite dug jer cemo vas tuziti.... Uslugu IKOM nisam korostio jer nisu mogli da mi prikljuce stan tj potkrivlje. U periodu za koji me tuze imao sam ugovo sa SBBom. Ludilo mozga

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija