• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. C.

19.04.2019

08:26

FOLIJA KRIVA ZA CRVE U "MANČMELOU"?! JAFA promenila ambalažu i NOVI SLATKIŠ ZAPAKOVALA HERMETIČKI!

Zaštitnik potrošača

FOLIJA KRIVA ZA CRVE U "MANČMELOU"?! JAFA promenila ambalažu i NOVI SLATKIŠ ZAPAKOVALA HERMETIČKI!

Podeli vest

"Dabl mančmelou", za razliku od standardnog, zatvoren je potpuno. Stručnjaci smatraju da je to posledica nebezbedne folije kroz koju su mogli da uđu insekti
Jasno im je

Očigledno je da je nakon brojnih prigovora i njima postalo jasno da moraju da priznaju grešku i promene ambalažu
Dejan Gavrilović, Efektiva

Nakon velikog broja žalbi potrošača koji su u slatkišu pronašli crve, kompanija "Jafa Crvenka" je u novom "mančmelou dablu" u potpunosti promenila tradicionalnu ambalažu i tako praktično priznala da je u njoj bio problem na šta su u tekstu pre dve nedelje i ukazivali sagovornici Zaštitnika potrošača. Umesto kartona i zgužvane folije, kroz koju su najverovatnije ulazile larve, novo pakovanje je sada hermetički zatvoreno, što je i po mišljenju stručnjaka jedini način da se spreči pojavljivanje crva u ovom slatkišu.

Predsednik udruženja "Efektiva" Dejan Gavrilović smatra da su u "Jafi" napokon priznali grešku i promenili pakovanje.

- Očigledno je da je nakon brojnih prigovora i njima postalo jasno da moraju da priznaju grešku i promene ambalažu. Kada smo ih kontaktirali zbog ovog problema, oni su i sami bili svesni da je problem u skladištenju. U više navrata sam naglasio da je moje mišljenje da je za ceo problem sa crvima kriva ambalaža. Pakovanja se ne zatvaraju hermetički, već se samo folija zgužva oko keksića i to ostavlja dosta prostora crvima, koji su mali da lako i bez problema uđu u pakovanje i tu se smeste i polože jaja - objasnio je Gavrilović i dodao:

Foto: Informer ZP

- Dobro je što je nakon brojnih žalbi potrošača, kao i našeg udruženja, "Jafa" promenila ambalažu za "mančmelou dabl" jer je pojavljivanje crva u keksićima zaista bio skandal na koji oni dugo nisu reagovali. Uz to, neophodno je da ova kompanija promeni i ambalažu običnog "mančmeloua" jer će se crvi pojavljivati dokle god se to ne uradi, a iskreno mislim da je tako nešto nedopustivo za "Jafu", kao i da potrošači ne smeju da ispaštaju, što je ovde slučaj - jasan je naš sagovornik.

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) MANČMELOU JE LEGLO CRVA I LARVI! Analize potvrdile prisustvo ŽIVIH ORGANIZAMA U SLATKIŠU!

Podsećanja radi, u broju od pre dve nedelje smo nakon brojnih pritužbi naših čitalaca objavili "mančmelou" u kome su crvi. Naši sagovornici su tada objasnili da je problem u ambalaži, da su crvi opasni po zdravlje ako se pojedu, ali i da "Jafa" mora da bude kažnjena. Uprkos svemu ovome, kompanija iz Crvenke nas do dan-danas nije udostojila ni odgovora na pitanja koja smo im uredno poslali.


"Dabl manč": 30 odsto skuplji, a samo 28 grama teži

Foto: Informer ZP

Osim crva u keksićima, kupce "mančmeloua" razočarao je i novi "Jafin" proizvod "dabl mančmelou". Iako se dugo iščekivao pravi "naslednik" čuvenog slatkiša, novi "dabl manč" fabrike u Crvenki je u potpunosti zakazao. Naime, iako se zove "dabl", što jasno implicira da bi trebalo da bude duplo veći od običnog, ovaj proizvod ima tek jedan sloj više i samo je 28 grama teži od "mančmeloua", ali je zato čak 20 dinara skuplji, što predstavlja 30 odsto cene. Zbog svega ovoga potrošači i obožavaoci ovog proizvoda su sa pravom rezignirani, a svoje nezadovoljstvo svakodnevno iskazuju i na društvenim mrežama.
Zoran Bulić je jedan od njih.
- Očekivao sam više od "standarda" kad ste krenuli sa reklamom. Jes dobar, al nije duplo - napisao je Bulić.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 4 godine

Ta ambalaza je takva decenijama i nikad do sad nije bilo problema, nema ovo veze s ambalazom.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija