• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zastitnikpotrosaca.rs

11.08.2019

17:04

OBEĆANJE LUDOM RADOVANJE, UZ ČIPSI NEMA PEPSI! Građani ogorčeni pozivaju na bojkot, Marbo i Pepsi VARAJU NAROD!

Zaštitnik potrošača

OBEĆANJE LUDOM RADOVANJE, UZ ČIPSI NEMA PEPSI! Građani ogorčeni pozivaju na bojkot, Marbo i Pepsi VARAJU NAROD!

Podeli vest

Nagradna igra "Kupiš čipsi - dobiješ pepsi" već treću godinu zaredom izaziva ogorčenost kod građana, koji smatraju da su prevareni

 Osim što im se dešavalo da ne mogu baš lako da dođu do besplatne limenke jer ih nema baš svuda, ili to što su im u prodavnici delili samo vruće, a hladne čuvali za regularnu prodaju, postoji još jedan problem

Naime, u kesicama čipsija i dalje se dele kuponi za besplatan sok, iako je akcija završena. Nažalost, kupci to tek saznaju kada pokušaju da ga zamene za limenku.

Pod naslovom, obećanje ludom radovanje, jedan o građana poslao je poruku udruženju "Efektiva" i to sledeće sadržine:

- Kako "CHIPSY" već dva godine obanjuje narod. Svakako ste prilikom kupovine čipsa u njoj našli ovakav kupon sa natpisom: Čestitamo! Dobili ste Pepsi 330 ml. Ali, ne lezi vraže, 90% čista prevara. Još za vreme trajanja akcije, skoro da nisi mogao da zameniš kupon.

Foto: Informer

 

Sada, po isteku akcije, trgovci kažu: akcija je istekla. Da, istekla, moja gospodo lažljivci. Ali vi i dalje prodajete kese čipseva sa trakom o obaveštenju i kuponom unutra. Što niste povukli sa tržišta da ne obmanjujete građane/ ovo isto pitanje važi i za Chipsy... - napisao je ovaj ogorčeni kupac i dodao:

- Unuci su veoma razočarani. Posebno ovi iz nostranstva. Kažu, kod njih nema prevare... Šta deci da objasnim? Prošle godine sam ih pitao (ista stvar), šta će biti sa mojim kuponima. Odgovor je bio - nadokandićeo vam. Bilo je 22 kupona, a oni mi fino upakovali u jednu kesu za nošenje pazara 2-3 male kese različitog čipsa i poslali preko pošte.

Čak sam morao i u poštu da idem, i vreme i novac da trošim. U kom vremenu mi živimo, vala dobro i prolazimo. Moj savet: Ne kupujte više čips i njihove slične proizvode. Bojkot je najbolja mera za ovakav lopovluk i prevaru. 

Foto: Kobra

 

Iz udruženja "Efektiva" kažu da su Marbu već slali opomenu zbog nepoštene poslovne prakse:
- Nastavlja se sumnjiva akcija Čipsija i Pepsija, koja je isti epilog imala i prethodne dve godine. Iako smo kompaniju Marbo i prošle godine upozorili na činjenicu da vrše nepoštenu poslovnu praksu, oni su sa tim izgleda nastavili i ove godine! - kažu u Efektivi.

Isto i prošle i pretprošle godine

Ista situacija sa ovom akcijom kompanija "Marbo" i "Pepsi" bila je i prošle i pretprošle godine. Naš reporter  je i tada uporno pokušavao da zameni kupon za sok, ali je situacija kao i sada bila uzaludna i beznadežna.

U ovim kompanijama pravdali su se popularnošću ovog svog projekta i tvrdili da je zbog toga na tržištu manjak limenki soka.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
VESNA

pre 4 godine

Ovo stvarno nije fer, ali prodavci su donekle u pravu kad sada, pri pokušaju zamene kupona za "Pepsi", ukazuju da na samoj "obaveštajnoj" traci koja se nalazi na kesicama "Čipsija" stoji da nagradna igra traje do određenog datuma ili do isteka zaliha "Pepsi" konzervi. Ko nam je kriv što ne čitamo šta na traci piše?! *** Ove godine igra je trajala do 3. avgusta, a "zalihe" su trajale i kraće jer su ih najverovatnije popili sami prodavci, pošto je uobičajeno da svaka prodavnica dobije onoliki broj konzervi ovih "Pepsija", koliko im se distribuira kesica čipsa sa ovakvom trakom. *** Meni lično, kao okorelom, dugogodišnjem i svakodnevnom konzumentu ove nezdrave namirnice, mnogo više smeta što i prethodnih, a posebno ove godine, u većem broju ovakvih kesica uopšte NIJE BILO KUPONA ! Po meni ispada da "Pepsi" nije kriv, nego "Marbo" i prodavci, kojima se osladilo da piju i kući nose tuđe konzerve "Pepsija".

BRAVO

pre 4 godine

Zamislite da date coveku da radi sta hoce bez posledica, pa mrtve nebismo mogli sahraniti. Znam da je ovo ekstremno, ali ekstremno je i ponasanje trgovaca, narociti velikih lanaca i proizvodjaca. Dodjem u Ideju i kupim dve Akva vive, ali vijace nisu dobili, zar netreba ako za dve flasice neceg dajes nesto da ako dobijes 100 pari da imas 50 vijaca iliti nema komsija nestalo prvi dan, a etiketa stoji mesec i vise. Za ovakav javasluk kazne bi trebale biti enormne, jer je to jedini nacin da se kriminal dovede u red. Vece zlo je postala trgovina prehranbenim proizvodima nego narko dileri, ovi prvi vise varaju i kradu, a opasniji su i po zdravlje jer obuhvataju vecinu populacije. Stanite tome u kraj, jer tako se pravi drzava. Dace Bog jednom da je imamo da znam kome sam sluzio ceo zivot.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija