• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zastitnikpotrosaca.rs

19.08.2019

13:44

KO ČEKA BEKS MOŽDA GA I NE DOČEKA: Platite brzu poštu, a paket stigne za 7 dana?!

Zaštitnik potrošača

KO ČEKA BEKS MOŽDA GA I NE DOČEKA: Platite brzu poštu, a paket stigne za 7 dana?!

Podeli vest

Umesto u roku od 48 sati, Snežani K. su sandale isporučene tek sedam dana kasnije, a sve vreme su čamile u magacinu kurirske službe, udaljenom nekoliko kilometara od njenog stana

Brza pošta "Beks express" sve jeste, samo brza nije. Lako se može desiti da paket koji treba da vam stigne za 48 sati na vašem pragu bude tek, u najboljem slučaju, sedam dana kasnije!

Ova usluga nije nimalo jeftina, košta čak 290 dinara, ali kada se nekome žuri, ne žali da da pare samo da poružbina stigne na vreme. Ali ako se odlučite za "Beks", postoji velika verovatnoća da ćete pare baciti uzalud. Upravo to se dogodilo Beograđanki Snežani K., koja je kurira čekala sedam dana da joj isporuči paket, iako se ova firma na sva usta hvali i reklamira kako vrši "preuzimanje i dostavu paketa od vrata do vrata danas za sutra".

PREVARANTI VAM OBEĆAVAJU MUNJEVITO IZLEČENJE? Kupovinom dodataka ishrani preko interneta rizikujete zdravlje i bezbedost!

- U utorak 30. jula poručila sam sandale koje savršeno idu uz haljinu koju sam odabrala za svadbu jedne od svojih najboljih prijateljica, koju sam toliko čekala, a koja je bila zakazana za subotu 3. avgust. Bila sam uplašena da li će da mi stignu, ali me je prodavačica utešila rečima da ona to šalje kurirskom službom "Beks" i da mi najkasnije do četvrtka paket stiže na vrata. I tako sam ja celo jutro čekala i čekala svoje sandale, ali od kurira nije bilo ni traga ni glasa  - kaže Snežana.

 

Foto: Shutterstock

 

Kako se i u petak ponavljao isti scenario, odlučila je da uzmem stvar u svoje ruke i proveri o čemu se radi.

- Nisam ni pomislila da je problem u kurirskoj službi, već sam bila ubeđena da je prodavačica zaboravila na mene i da nije ni poslala paket. Pozvala sam je, međutim, ona me je uverila da je paket spakovala čim sam joj potvrdila porudžbinu i poslala ga već sutradan, 31. jula. Nije mi bilo teško pa sam okrenula broj magacina "Beksa", skoro uverena da je paket na putu ka meni.

TRŽIŠNI INSPEKTORI ŠTITE POTROŠAČE UZ NOVA OVLAŠĆENJA: Nesavesne trgovce loviće kao tajni kupci!

- Bez pardona i izvinjenja kurir mi je pozvonio na vrata tek u ponedeljak, 5. avgusta, oko podneva. Uredno sam mu platila 290 dinara za uslugu "brze" pošte, iako je njihova usluga sve samo ne brza! Kada platimo brzu poštu, očekujemo da nam paket stigne koliko sutra, jer smo to platili. Ako oni najobičniji paketić ne mogu da dostave čitavih sedam dana, onda ni ne treba sebe da nazivaju brzom poštom i tako zavaravaju ljude - razočarana je Snežana.Ona ističe da je ostala zabezeknuta kada joj je nimalo prijatna operaterka rekla da njen paket "čami" u skladištu, ali da ne zna zašto joj još nije uručen, niti kada će biti.

Zavaravanje

Ako oni najobičniji paketić ne mogu da dostave čitavih sedam dana, onda ni ne treba sebe da nazivaju brzom poštom i tako zavaravaju ljude

Snežana K.

Vrhunac bezobrazluka bio je kada mi je rekla da ako mi se već žuri, mogu da dođem do magacina i uzmem ga, ali poštarinu od 290 dinara, naravno, moram da platim! Da sam htela sama da odem po sandale, ne bih ni gubila vreme na kurirsku službu. Zamislite koliko su samo bahati, paket stoji u njihovom magacinu svega nekoliko kilometara od moje kuće, ali oni nemaju nameru da ga dostave, iako se vode kao brza pošta. Kako sam bila jako besna i razočarana, prva pomisao mi je bila da odem i uzmem paket, a da im ne platim poštarinu, ali sam shvatila da bi oni samo od novca koji treba da dostave prodavačici uzeli svoj deo, pa sam odustala. Malo sam se smirila i setila da još nije kasno, možda će mi pokucati na vrata u subotu ujutru i moj dragoceni paket će stići u "minut do dvanaest". Ali, ne lezi vraže! Besna, razočarana i tužna konačno sam se pomirila sa tim da svoje savršene sandale neću nositi na svadbi kako sam planirala - kaže Snežana i dodaje:

Foto: Shutterstock

 

- Bez pardona i izvinjenja kurir mi je pozvonio na vrata tek u ponedeljak, 5. avgusta, oko podneva. Uredno sam mu platila 290 dinara za uslugu "brze" pošte, iako je njihova usluga sve samo ne brza! Kada platimo brzu poštu, očekujemo da nam paket stigne koliko sutra, jer smo to platili. Ako oni najobičniji paketić ne mogu da dostave čitavih sedam dana, onda ni ne treba sebe da nazivaju brzom poštom i tako zavaravaju ljude - razočarana je Snežana.

Nikolić:Obmana potrošača

Potpredsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije Zoran Nikolić tvrdi da dobijaju sve veći broj žalbi na račun kurirskih službi.

- Kurirske službe očigledno ne razumeju i ne shvataju šta znači pojam "brza pošta"! Zakonski rok za dostavu je pet radnih dana ako je neko bliže područje, a 10 ako je šire. Dakle, oni nisu prekršili Zakon o poštanskim uslugama, ali to nije opravdanje jer debelo naplaćuju svoje usluge i korisnici očekuju da svoje pošiljke dobiju na vreme - kaže Nikolić i dodaje:

- Sa druge strane, oni se reklamiraju sloganom "Preuzimanje i dostava paketa od vrata do vrata danas za sutra" tako da uopšte nije profesionalno da se hvale da paket stiže kroz 24 sata, a onda da ga dostave sedam dana kasnije.

Kurirske službe su ogroman biznis, vrte se velike pare, a stanje je katastrofalno i kuriri ne rade svoj posao kako treba. Da ne spominjemo izgovore poput "niste bili kod kuće" ili "siđite ispred zgrade da preuzmete paket" - napominje on.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan

pre 4 godine

Istu priču sam i ja doživeo sa njima, samo je razlika što sam išao lično do magacina u Krnjaču, jer kurir nije mogao da pronađe Cvijićevu ulicu po njihovoj priči...

zoran

pre 4 godine

sa bex-om nikada nisam imao problema a svaki dan sarađujemo već tri godine,sa drugim imam problema....svima se dešava,pa i lekaru da zaboravi nešto u stomaku pacijenta....mislim da je ovo konkurencija odradila...bex je odličan i tačan...

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija