• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zastitnikpotrosaca.rs

30.09.2019

12:50

SKANDALOZAN POSTUPAK MOBILNOG OPERATERA: Da bi zaštitio sebe, Telenor POTURIO LAŽNU IZJAVU!

Zaštitnik potrošača

SKANDALOZAN POSTUPAK MOBILNOG OPERATERA: Da bi zaštitio sebe, Telenor POTURIO LAŽNU IZJAVU!

Podeli vest

Zvonku Pulisaku prilikom reklamacije rutera izdali su papir na kome, između ostalog, piše da se dobrovoljno odriče zamenskog uređaja dok je njegov u servisu, iako je pravi razlog to da oni nisu imali da mu ga ponude

Kompanija "Telenor" prisiljava korisnike da potpišu izjavu koju nikada nisu dali kako bi zaštitili sebe. Tako su Zvonku Pulisaku poturili papir na kome, između ostalog, piše da se dobrovoljno odriče zamenskog uređaja dok je njegov u servisu, iako je pravi razlog to da oni nisu imali da mu ga ponude.

Ova skandalozna situacija Pulisaku se dogodila kada je u "Telenorovu" poslovnicu odneo pokvareni ruter za kućni internet da mu poprave. Kada je zatražio zamenski uređaj kako bi mogao da koristi internet dok mu popravljaju stari, prodavac mu je rekao da trenutno nemaju nijedan slobodan ruter.

"Telenor" je ovde evidentno prekršio zakon i načinio čitav niz prekršaja: zloupotrebio je svoj položaj, doveo potrošače u zabludu, a ovo je i jasan primer nepoštene poslovne prakse NOPS

Odmah nakon toga poturio mu je da potpiše papir na kome je, između ostalog, pisalo: "Korisnik svojim potpisom potvrđuje da je saglasan da nije želeo da preuzme zamenski uređaj"?!
 

Lažna izjava
 

Pulisak je na svom Tviter nalogu izneo ozbiljnu optužbu na račun ovog operatera.
- U poslovnici "Telenora" predao sam 4G Huawei kućni ruter kako bi ga poslali na servis. Na moje molbe da mi se omogući bilo kakav zamenski ruter, zaposleni su mi rekli da nemaju da mi daju zamenski uređaj.

Foto: InformerDN

 

Zanimljivo je onda da na potvrdi o prijemu uređaja na servis stoji da sam saglasan da nisam želeo da preuzmem zamenski uređaj. Još je zanimljivije što vaš automatski sistem ne omogućava da umesto rutera mobilni telefon bude zamenski uređaj - ogorčen je Zvonko.

Na ove njegove pritužbe, iz "Telenora" su mu odgovorili da će njegov uređaj biti popravljen za par dana, ni ne dotičući se činjenice da obmanjuju svoje potrošače.

- Servisiranje se uglavnom završava u roku od par dana, a karticu nesmetano možeš da koristiš u drugom aparatu - rekli su u "Telenoru".

Na moje molbe da mi se omogući bilo kakav zamenski ruter, zaposleni su mi rekli da nemaju da mi ga daju
Zvonko Pulisak

Ovaj primer nepoštene poslovne prakse šokirao je sve, pa i domaće stručnjake iz oblasti zaštite potrošača.
 

Niz prekršaja
 

U Nacionalnoj organizaciji potrošača Srbije (NOPS) ističu da su u "Telenoru" ovim postupkom počinili čitav niz prekršaja i apeluju na inspekcije da reaguju.

- Ovo je neverovatno! Sve domaće i strane kompanije služe se ovakvim i sličnim trikovima. Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i inspekcija moraju pod hitno da reaguju na ovakve prekršaje.

Foto: InformerDN

 

Očigledno da nemamo dobru kaznenu politiku čim se ovakve stvari i dalje događaju. "Telenor" je ovde evidentno prekršio zakon i načinio čitav niz prekršaja: zloupotrebio je svoj položaj, doveo potrošače u zabludu, a ovo je i jasan primer nepoštene poslovne prakse - kažu u NOPS-u.

TELENOR NAS DERE NA TAKSI POZIVIMA: Za pet minuta razgovora naplaćuju čak 300 dinara

Oni napominju da nadležni treba da uvedu novine uz pomoć kojih će inspekcije moći brže i efikasnije da kažnjavaju prekršaje.

- Upravo zbog ovakvih slučajeva mi smo predložili uvođenje prekršajnog naloga kako bi odgovorni bili kažnjeni. Mi konstantno ukazujemo na propuste, ali ništa se ne dešava nakon toga - smatraju u NOPS-u.

 

Prijavite slučaj, idemo na sud
 

U Nacionalnoj organizaciji potrošača Srbije kažu da potrošači ovakve slučajeve zloupotrebe treba da prijave jednoj od organizacija za zaštitu potrošača.

PRAVE NAS MAGARCIMA: Namamili klijente besplatnim računom, sad ga naplaćuju

- Svi potrošači kojima se desi ovakva ili slična situacija bez razmišljanja treba istog trenutka da pozovu našu organizaciju. Mi ćemo ih posavetovati šta treba da rade i pokrenuti postupak na sudu - smatraju u NOPS-u.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

To je ono što će strani investitori raditi u Srbiji u svim sverama peivrede,ponižavati,varati,otpuštati narod,a o tome se nigde ne priča i ne daju izjave oao kad se dovode.Zaštita nacije je na nuli.

Milan

pre 4 godine

Telenor i SBB proterati iz Srbije a favorizovati domaci MTS.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija