• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zastitnikpotrosaca.rs

16.03.2020

18:50

GDE ĆE VAM DUŠA?! POGLEDAJTE PO KOJOJ CENI U OVOJ APOTECI PRODAJU ZAŠTITNE MASKE GRAĐANIMA! Lihvari se bogate na narodnoj muci!

Zaštitnik potrošača

GDE ĆE VAM DUŠA?! POGLEDAJTE PO KOJOJ CENI U OVOJ APOTECI PRODAJU ZAŠTITNE MASKE GRAĐANIMA! Lihvari se bogate na narodnoj muci!

Podeli vest

Zbog ovakvih, ionako teška situacija pandemije koronavirusa postaje još teža

Uprkos apelima nadležnih institucija i zabrani koju je Vlada Srbije uvela, pojedini trgovci i apoteke iskoristile su "narodnu muku" za brzo bogaćenje. Zaštitne maske koje inače koštaju "brat bratu" najviše 15 dinara za komad počeli su da prodaju po deset puta većoj ceni.

 

 

Da to nije samo prazna priča i dizanje prašine bez potrebe, potvrdio nam je i čitalac Zaštitnika potrošača koji je svoje loše iskustvo podelio sa nama.

Foto: printscreen

 

U ovom slučaju apoteka (vidi račun) je obične papirnate maske za jednokratnu upotrebu naplatila 234 dinara po komadu, čime je prekrišla naredbu Vlade Srbije i time počinila krivično delo, kojim će se pozabaviti nadležne institucije. 

Ipak gore od svega je činjenica da među nama postoje (ne)ljudi koji će ovakve situacije kada se naš narod kao i čitav svet nalazi u teškom iskušenju, iskoristiti za lično bogaćenje... Preseo im takav novac!

 

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

 

Čitajte Zaštitnik potrošača:Zastitnikpotrosaca.rs

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vla

pre 4 godine

Oduzeti im licencu, kao primer drugima, pod hitno to uraditi inace od drzave nema nista, javasluk, sto bi rekao moj deda

tomas gustafsson

pre 4 godine

Ja sam maligno bolesna osoba (operisana mi je tumor masa ,utvrđen mi je imuno-histohemijskom analizom Non Hočkinov limfom, prošao sam 6 ciklusa hemio-terapije, 4 puta sam hospitalizovan u toku istih zbog duboke aplazije koštane srži, morao sam i na 15 radio terapija-zračenja i sada čekam PET-skener da vidim ,i ja i lekari na čemu sam). Spadam u rizičnu kategoriju zbog godina i bolesti. Pre tri dana apotekarka mi je prodala TRI obične hirzrške maske za 700 dinara! Kupio sam ih bez reči i ništa joj neću uraditi, a mogu što-šta. Samo ću dok god sam živ da mislim o njoj da je SMRAD najgore vrste!

miha bukovac

pre 4 godine

"Brat - bratu" može po "ceni 15 din." ali trgovci sa kupcima nisu braća i "naše kese nisu sestre"!

Krle

pre 4 godine

Pa nije tesko naci ove ljude s obzirom da se zna ko je dobavljač u apotekama. Treba im zatvoriti firme, osuditi na robiju i uzeti imovinu. Ako se to ne uradi primer ce slediti i drugi.

Crveni sal

pre 4 godine

Partizani bi za to streljali na licu mesta!

bingodalton

pre 4 godine

Da se ja pitam , ali se ne pitam da mi toliko naplate MASKU, istog momenta bi im razbio stakleni portal. To ce ih kostati bar 1000 prodatih maski.

zoran

pre 4 godine

kazna par miliona dinara zabrana obavljanja delatnosti u narednih 5 godina i pretres svih objekata !

jakno

pre 4 godine

"preseo im takav novac", sta vi da kazete za sebe???

Saša

pre 4 godine

Pa gospodo niko nas ne tera da kupujemo po toj ceni. Uvek je bilo u vreme nestašica da ti artikli i poskupe. Ako ste odustali zbog cene znači da vam nisu ni potrebne. Zna se kada i koliko maski je potrebno. Živi i zdravi bili!!!!

Marko

pre 4 godine

Treba da se stidite za blacenje zdravstvenih radnika! Dok svi vi dokoni sedite i kucate u svojim domovima, oni su u prvim redovima borbe, sluze vama i vasim najmilijima! A onda, ne znajuci da li su zarazeni vracaju se svojim porodicama! Stidite se svi!!! iste te maske i oni kupuju po tim cenama da se zastite, jer su nabavne cene jaaaaako skocile! A i ne bi bilo lose prvo proveriti sve, pa onda pisati ovakve budalastine!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija