• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: ZP/Večernje novosti

01.04.2020

12:32 >> 12:34

GORIVA IMA, CENE PADAJU: Evo koliko košta dizel, a koliko benzin

Zaštitnik potrošača

GORIVA IMA, CENE PADAJU: Evo koliko košta dizel, a koliko benzin

Podeli vest

SVIH vrsta goriva na benzinskim stanicama u Srbiji ima dovoljno, nije ugroženo snabdevanje, a cene derivata iz dana u dan su sve niže

Tako je u utorak benzin BMB 95 mogao da se kupi po ceni od 140,50 do 142,40 dinara po litru, a evrodizel od 150,40 do 151,90 dinara  po litru.

Bilo je pumpi, pogotovo na manje prometnim mestima, koje su imale i nešto niže cene. Oseti se pojeftinjenje, ali naše gorivo ostaje jedno od najskupljih u regionu, pišu Večernje novosti. 

 

 

- Najvažnije je da su u ovom trenutku očuvani stabilnost tržišta i sve linije snabdevanja - kaže Tomislav Mićović, generalni sekretar Udruženja naftnih kompanija Srbije. - Sirova nafta se do rafinerije doprema cevovodom, a gotovi derivati u najvećem obimu Dunavom i tu nema nikakvih problema. Cene svakodnevno idu naniže u skladu sa cenama po kojima se nabavljaju na svetskom tržištu.

 

Mićović za "Novosti" kaže i da je tačno da je pao promet na benzinskim pumpama.

- Nemamo još tačnu analizu, ali je termin "znatno pao" sasvim odgovarajući. Možda će neke pumpe biti i privremeno zatvorene, ne i ugašene - objašnjava on.

Većina pumpi radi po skraćenom vremenu u skladu sa merama koje su donete zbog vanvrednog stanja i ograničavanja kretanja, ali ima i dosta pumpi koje rade non-stop.

- U dogovoru sa Ministarstvom energetike određene su pumpe koje rade non-stop na lokacijama duž auto-pupteva i blizu graničnih prelaza jer se tranzit nesmetano odvija. U većim gradovima je određeno više pumpi koje dežuraju i u vanrednom stanju i na kojima se snabdevaju sve neophodne službe od zdravstvenih pa nadalje.

 

 

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE
 
Čitajte Zaštitnik potrošača:Zastitnikpotrosaca.rs



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Amater

pre 4 godine

SA OVIM CENAMA NA SVETSKOM TRZISTU CENA BI TREBALA DA BUDE MAKSIMUM 1OO DINARA....

Krma

pre 4 godine

NERAZUMEM HVALESE DA POJEFTINUJE GORIVO. AL JOS IDALJE JE SKUPO OD KOMSIJE RECIMO MAKEDONIJA UVEK PRODAJE GORIVU JEFTINIJE .OD SRBIJE ASAD IM JE CENA JEFTINIJE OD 1€

Dragan

pre 4 godine

Cena barela 30 dolara,bio pre ovoga 70 dolara,samo u Srbiji ista cena...lopovluk

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17