• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zastinikpotrosaca.rs

29.04.2020

16:13

PUKLA SEZONA U CRNOJ GORI! OTKAZANI SVI ARANŽMANI, a ugostitelje muči još jedan problem!

Zaštitnik potrošača

PUKLA SEZONA U CRNOJ GORI! OTKAZANI SVI ARANŽMANI, a ugostitelje muči još jedan problem!

Podeli vest

Potpredsednik Udruženja ugostitelja Budve Ilija Armenko smatra da ovogodišnje turističke sezone definitivno neće biti

Naglašava da turistički poslenici ozbiljno shvataju situaciju jer su im svi ugovoreni aranžmani otkazani.

"Ne treba da se neko zavarava da će nešto biti od sezone. Svi ugovori sa agencijama su otkazani. Ima među nama onih koji su mišljenja da bi nešto gostiju ipak moglo da bude u avgustu i septembru, ali vjerujem da je i to veliko pitanje.

 

 

Rusi su suspendovali njihove letove do prvog septembra, Česi i Francuzi takođe to najavljuju, a nama su glavni gosti sa tog tržišta. Iz Srbije takođe neće doći niko, osim onih koji imaju svoje vikendice i apartmane. Koliko znam, gosti iz Srbije razmišljaju ako negde budu išli da to bude Grčka, ili će ostati u svojoj državi", ističe Armenko u razgovoru za "Dan", prenosi CDM.

 

 

Prema njegovim rečima, svi koji imaju apartmane deo su turističkog sektora, ali ne čuje da neko postavlja pitanje šta će biti sa izdavaocima apartmana jer sezone nema.

"Tražimo i mi da nam se odlože sve obaveze, porezi, doprinosi, krediti na godinu dana. A veliko je pitanje da li će biti turizma i iduće godine, zato bi bilo dobro da ova godina bude na ‘stendbaju’.

 

 

U suprotnom, niko od nas ne bi mogao da izdrži finansijski, jer svakog meseca imamo izdatke. A jasno nam je da nećemo izdati nijedan krevet, jer niko neće doći. Sve je otkazano… Mi ne spadamo ni u mala ni u srednja preduzeća, već čekamo sezonu da bismo izdali hotele, sobe i apartmane”, naglašava Armenko.

 

 

Ističe da je veliko pitanje šta će biti i sa postsezonom.

"Svi ugovori sa agencijama su otkazani za glavnu sezonu, a pitanje je šta nas čeka u postsezoni. Dolazak u septembru zavisio bi od epidemiološke situacije i otvaranja granica u okruženju. Trenutno to ne može da se predvidi, jer je mnogo nepoznanica. Pitanje je i ako neko dođe od gostiju kolika će biti njegova platežna moć”, kazao je Armenko i naglasio da će realni gubici u turističkom sektoru biti veliki.

Armenko kaže da je među najvećim problemima radna snaga.

"Nas interesuje da li će 18. maja kada se otvore lokali moći da dođe radna snaga. Od nas će se tražiti da moramo poštovati epidemiološka pravila i procedure. Dozvolili su da otvorimo objekte, ali nemamo radnu snagu. Uzalud je to da danas svi otvorimo, jer nema ko da radi.

 

 

To je besmisleno. Hajde da otvorimo kafiće, ali ko će doći u Petrovac u te naše lokale ako ne radi međugradski saobraćaj iz Bara ili Podgorice? Kako će, recimo, doći naša radna snaga koja godinama radi kod nas iz Srbije i Bosne?

A tako je i u drugim objektima širom Primorja. Kada će se otvoriti granice da bismo mogli da ih pozovemo? Ponavljam, džaba je što mi otvarimo lokale ako radna snaga ne može preći granicu”, kazao je Armenko.

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs

BONUS VIDEO




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Srdjan

pre 3 godine

Imao sam vrlo ostru razmenu misljenja povodom moje teze da ko je bio u cg i grckoj nikad vise nece u cg..padose teske reci.. izguglam ga...kad on izdaje apartmane..... i zato kazem cg je za klasu losija od grcke ali za utehu..bolji su od severne italije (na jug nisam isao)

Gordana

pre 3 godine

Mi njima budzet da punimo a kad odemo tamo oni nas ponizavaju. Milo nije zasluzio ni jedan gradjanin Srbije da mu tamo ode. Mrs vi i vase jadno more

MILENA

pre 3 godine

Žale se da nemaju ugostiteljskih radnike. Pa gdje su Crnogorci? Zar oni samo gostuju j svojoj državi?

master

pre 3 godine

Crnogorci, zamerili ste se Rusima i Srbima, eto vama vaseg mora i Mila, samo se drzite njega i njegovih isto misljenika i daleko ce te stici.

Ad Drinum

pre 3 godine

Delim Vase misljenje,ali pistoji jos nesto sto im,na zalost,ide u prilog i zbog cega ce im sezona ipak biti kako tako uspesna. Naime,oko 25.000 nasih gradjana tamo poseduje nekretnine. Pomnozite to sa brojem clanova porodice,plus rodbina, prijatelji... Eto lepe cifre,a cene ce sada biti paprene,pod izgovorom zvanim virus.

Pescana plaza Grcka

pre 3 godine

Bice puno sajmiste kad se vrate sa mora u karantin.

Zeljko

pre 3 godine

Stoko ne treba ni da dolazite svi Vi takvi.Idite u Grcku pa ponesite konzerve i kupajte se na jednoj plazi pored smjestaja,pij te pice po 3 4 sata i pricajte kako ste bili na kritu,zakintosu,krfu itd a vidjeli ste samo lokalnu plazu.Fujjj

Darko

pre 3 godine

Hteli su drzavu... eto im.. da su srbi pametni da tamone idu... hrvati i albanci nas ne vole ali su uvek bili takvi a crnogorci....

Mladen

pre 3 godine

Apsolutno vas ne žalim uopšte. Niste zaslužili ništa. A što se brinete? Albanci će vam doći na letovanje. Kosovari takođe. Žestoko će te platiti izdaju 2006. i proklinjaćete dan kad ste Srbiji okrenuli leđa.

Zarko

pre 3 godine

Sto se mene tice Crnoj Gori i treba ovako vratiti dok su na vlasti lopovi i kriminalci tesko tom jadnom narodu.i ako budem isao na more u grcku cu sigurno.

Tron

pre 3 godine

Kako je to kvaran narod. Dik ima trebate u stanju su da sene kao kere a kada dobiju sta zele sutnu vas u dupe kao poslednji dronjak. Samo sto vam vazduh ne naplacuju , drski bezobrazni. Ne razumem ljude iz Srbije koji idu u CG na more. Naj pokvareniji narod me sada lincujte.

Goran

pre 3 godine

Nije Korona razlog nedolaska Srba u crnu goru. Razmislite.

Stockholm

pre 3 godine

A sto ce ti radna snaga ako su,kako ti rece svi aranzmani otkazani?????

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija