• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ZP/Novosti

25.05.2020

19:21 >> 20:27

OPREZ! ZARAŽENA PILETINA NA POLICAMA LIDLA?! U fileu pilećih prsa Perutnine Ptuj pojavila se salmonela, NADLEŽNE SLUŽBE SRBIJE HITNO REAGOVALE!

Zaštitnik potrošača

OPREZ! ZARAŽENA PILETINA NA POLICAMA LIDLA?! U fileu pilećih prsa Perutnine Ptuj pojavila se salmonela, NADLEŽNE SLUŽBE SRBIJE HITNO REAGOVALE!

Podeli vest

Opet problemi sa salmonelom. Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske tražilo je da se povuku određene količine filea pilećih prsa, od 400 grama, kompanije "Perutnine Ptuj", zbog pojave ove opasne bakterije

Sve povučene količine bile su u "Lidl" radnjama. Srpske nadležne službe ističu da kod nas zaraženo meso nije stiglo, niti je resorno ministarstvo dobilo upozorenje.

 

 


Sa polica hrvatskih radnji "Lidl" povlači pileće meso, sa LOT brojem L 200514, sa rokom upotrebe do 23. maja 2020. U njemu je utvrđena bakterija salmonela. Povlačenje se odnosi isključivo na proizvod s navedenim podacima.

 

 

 

 

Kako su nam rekli u Ministarstvo poljoprivrede, kod nas nema pilećeg mesa koje je zaraženo salmonelom. Od kolega iz Hrvatske nisu dobili nikakvo obaveštenje da treba da obrate pažnju. Da je išta stiglo, inspekcije bi odreagovale.

Hrvatska, inače, svake godine, naročito u letnjem periodu, ima problema sa salmonelom. Najviše je ima u jajima i pilećem mesu, pa se povlačenje ove robe, širom susedne zemlje, dešava prilično često.

 

 


U kompaniji "Lidl" u Srbiji, rekli su nam da oni u našoj zemlji sarađuju sa domaćim dobavljačima i nijedan od njih nije ova kompanija, tako da u njihovim radnjama u našoj zemlji nema "Perutnina Ptuj" piletine.

 

 

Pileće meso za Srbiju iz Bačke Topole?!
 

Kako su nam rekli u kompaniji "Perutnina Ptuj", pileće meso za srpsko tržište proizvodi se u njihovoj fabrici i Bačkoj Topoli. Proizvodnja u Srbiji se odvija u okviru vertikalno integrisanog ciklusa, gde svi procesi počinju, odvijaju se i završavaju u Srbiji. Kompanija "Perutnina Ptuj Topiko", garantuje potpunu bezbednost i kvalitet svojih proizvoda.

 

 

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE


Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE
 
Čitajte Zaštitnik potrošača:Zastitnikpotrosaca.rs

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zoki

pre 3 godine

Ko je dobio pare da PERUTANU PTUJ ne izbace iz Srbije ??? KO ??? Ili , zatvorite LIDL . Ako nece LIDL da reaguje , mi , potrosaci cemo da napravimo LIDLU PROBLEM . NEMOZE NIKO VISE DA NAS TRUJE - NIKADA JA SAM SRBIN

Xxx

pre 3 godine

Pošto nas mnogo "vole" najmanje što mogu da ne kupujem ništa njihovo ni proizvedeno u Srbiji a pogotovo u Hrvatskoj.

zzz

pre 3 godine

koliko glupa vest.. naslov jedno, tekst drugo, a originalna vest verovatno nesto sesto

Dzjordje milosavljevic

pre 3 godine

Piletinu samo potopite u hladnu vodu i dodajte jednu čašicu rakijsku domestosa, hlor ubija za 5 minuta sve bacterije i pecite u rerni koja je zagrejanu na 200 i ne smanjuje temperaturu, piletinu ne brisite vec stavite u metalnu posudu na dnu posude stavite so bice suva piletina masnoca i so ce ostati na dnu nju perete domestosom, tako svako meso, mleveno pecite na rostilju i bez ikakvih zacina i dok ne pocrni, i ubicete trihinelu kod svinjskog mesa vatra sve bakterije ubija, zato kupujte i ne kuvajte meso tu je 100 a pecite na 200 stepeni kuvari snizavaju temperaturu sto je epidemioloska greska, ne budite meso ne gledajte sat da je 30 minuta gledajte boju,

Marcco

pre 3 godine

Pa lepo piše "Slim and Fit". Salmonela izaziva povračanje i proliv, za 10 dana smršaš 15 kila!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija