• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zastitnikpotrosaca.rs

08.06.2020

15:00 >> 16:57

MEKDONALDS U SRBIJI ukinuo kupone i pakete, a povećali cene obroka! ZA KUPCE NE MARE!

Zaštitnik potrošača

MEKDONALDS U SRBIJI ukinuo kupone i pakete, a povećali cene obroka! ZA KUPCE NE MARE!

Podeli vest

Nakon ukidanja vanrednog stanja lanac brze hrane ukinuo je sve pogodnosti koje su kupci imali, a "častio" ih povećanjem cena

Telefoni u našoj redakciji su se usijali jer su brojni potrošači ogorčeni poslovnim potezom "Mekdonaldsa" da ukine sve promotivne ponude i akcije koje su važile do početka vanrednog stanja.

 

 

Ljubitelji brze hrane su se obradovali kada je "Mek" ponovo otvorio restorane, ali je ta radost splasnula kada su shvatili da više nema u ponudi "Mix2", akcije u kojoj su mogli da kupe dva određena proizvoda po ceni od 220 dinara.

 

 

Umesto da se u vreme krize potrošačima izađe u susret nekim popustom, imamo obrnutu situaciju - da se popust ukida i plus se dodatno povećava cena proizvoda
Dejan Gavrilović, "Efektiva"

Takođe, na kasi nisu dobili ni uobičajene kupone za popuste na određene pakete, pa sada za kupovinu u "Mekdonaldsu", koji za naše uslove nije nimalo jeftin, moraju da izdvoje znatno više novca nego ranije.

Istina, kompanija nije prekršila nijedan zakon, dozvoljeno joj je slobodno formiranje cena, ali su kupci gest ukidanja popusta i akcija shvatili kao nepošten.

- Bila sam neprijatno iznenađena kada sam prilikom porudžbine shvatila da više nemam opciju "Mix2". Imam troje dece i to mi je bilo podnošljivo da ih povremeno odvedem u "Mekdonalds" na pomfrit i čizburger. Sada umesto 220, za dva čizburgera moram da platim 320 dinara.

Donedavno mi je za jedan izlazak sa njih troje bilo dovoljno 660, a sada mi treba minimum 1.000 dinara - požalila nam se Slavica Vranić iz Kragujevca.

 

 

Nefer praksa

Isto nam je ispričala i Valentina Janković iz Beograda, kojoj je raspoloženje dodatno splasnulo kada joj na kasi nisu ponuđeni ni kuponi za popuste na određene proizvode.

- "Mekdonalds" je prilično skup za naše standarde, ali uz kupone ili promociju "Mix2" bilo je podnošljivo da se tamo povremeno počastimo. Sada je to već ozbiljan izdatak, a i za taj novac mogu jesti mnogo više i kvalitetnije na nekom drugom mestu - kaže naša čitateljka.

Osim što su ukinute pomenute akcije, proizvodi u "Mekdonaldsu" su poskupeli, pa sada primera radi, jedan čizburger košta 160, umesto donedavnih 150 dinara.

 

 

U Udruženju za zaštitu potrošača "Efektiva" ne osporavaju da svako ima pravo da formira cene po svom nahođenju ili poslovnoj politici, ali i da je ovakvo ponašanje u najmanju ruku nefer poslovna praksa:

To je strategija

- Ovaj lanac restorana u Srbiji je donedavno imao opciju kupovine nekoliko proizvoda u takozvanom "Mix paketu", gde je jedan čizburger koštao 150 dinara, ali ako se uzmu dva, cena bude 220 dinara.

Od skoro, "Mix opcija" je ukinuta, a cena jednog čizburgera je povećana! Hvala lancu "Mekdonalds" restorana što vode računa o interesu potrošača u Srbiji i u vreme kovid-krize drastično uvećavaju cene! Bojkot! - kaže Dejan Gavrilović, predsednik ovog udruženja i dodaje:

 

320 dinara koštaju dva čizburgera, umesto dosadašnjih 220

 

- Smatramo to nemoralnim potezom, jer umesto da se u vreme krize potrošačima izađe u susret nekim popustom, imamo obrnutu situaciju - da se popust ukida i plus se dodatno povećava cena proizvoda. Nemoralan, nepošten i nelogičan gest.

U "Mekdonaldsu" ukidanje promocija i kupona objašnjavaju kao poslovnu strategiju:

- Ponude i odluke koje kreiramo, da li se radi o specijalnim pogodnostima kao što su kuponi ili specijalnoj ceni određenih proizvoda, donose se u skladu sa poslovnom strategijom kompanije i detaljnim analizama. U ovom momentu naš strateški tim je doneo odluku da se obustave ove aktivnosti. Nadamo se da ćemo uskoro kreirati nove pogodnosti na zadovoljstvo naših gostiju.


Smanjili plate radnicima

Teret krize u "Mekdonaldsu", osim potrošača, snose i zaposleni kojima je smanjena plata. To su potvrdili i iz ove kompanije.

 

 

- Aktuelna situacija vezana za pandemiju kovida-19 imala je značajan uticaj na poslovanje i plate su privremeno umanjene. Čim se poslovanje oporavi, plate će biti vraćene na nivo od pre pandemije - kažu u "Mekdonaldsu".

 

 

 

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE
 
Čitajte Zaštitnik potrošača:Zastitnikpotrosaca.rs



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Izgriženi srpski mozak od alko

pre 3 godine

Srbija zemlja treceg svijeta nemaju ni za cezburger

Milan M

pre 3 godine

Prošlog leta ka Egiskom moru McDonald's, Studena na auto putu u Bugarskoj ja i ortak smo za 20 leva oko 1200 din,pojeli neverovatnu količinu hrane

Mire

pre 3 godine

Ko jos jede to djubre od gmo hrane??? Napolje iz Srbije gmo djubre!!!!

Rada

pre 3 godine

Pobogu, ko hranom kod Mekdonaldsa računa "da se počastio"? Stvarno nam je ispran mozak kad to smatramo u hranu. Pored naših pljeskavica i ražnjića (u kojima vidite šta je nataknuto na štapić), gibanice, pite od višanja i jabuka itd (nabrajam ono što može da se jede s nogu) trčimo da jedemo ono što ne znamo šta sadrži i što, čim se ohladi) nema više nikakv ukus.

JCDenton

pre 3 godine

Mekdonalds je obicno pomodarstvo (ali ne i jedino) koje je uvezeno sa zapada...klasicna navlaka sa reklamnim sadrzajem koji nudi slike proizvoda koje bolje izgledaju nego sami proizvodi...naravno, i u samoj americi je uvek bolje pojesti neki od lokalnih burgera u nekoj zabiti ili drumskoj kafani gde zaista i dobijes ono sto si narucio, nego ovo shto 10 godina ne moze da istruli vec izgleda isto kao i prvog dana kada si narucio...a o kvalitetu, kvantitetu i ceni domaceg rostilja naspram meka nije potrebno trositi rechi - jednostavno je neuporedivo... .

Dragan

pre 3 godine

Iju napirlitana gospodj(ice) bas sam se zabrinuo sto placate tri zalogaja 1000 din. a ne 660. Volite vi da budete kako kazu IN i vidjeni a da vam ponude rijaliti eto vas da nas uveseljavate sa debilizmom siroko rasirenih nogu kao vas znak lazne dobrote. Aman bre koga bole k za McD? Pitajte Carlsa Katera na You tubu!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija