• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Matijašević

15.06.2020

13:44

KRIVIČNA ZBOG MIŠA U PAVLACI! Posle priznanja bivšeg radnika, slučaj mlekare trovačnice DOBIJA EPILOG NA SUDU!

Zaštitnik potrošača

KRIVIČNA ZBOG MIŠA U PAVLACI! Posle priznanja bivšeg radnika, slučaj mlekare trovačnice DOBIJA EPILOG NA SUDU!

Podeli vest

Protiv mlekare iz Novog Miloševa bivši radnik Robert Vaš, koji ih je raskrinkao, podneo je krivičnu prijavu, a slučaj je dospeo u tužilaštvo u Bečeju

Nakon policijske istrage u tužilaštvo u Bečeju stigla je krivična prijava protiv mlekare "Mlekobel" iz Novog Miloševa posle pisanja Zaštitnika potrošača i skandalozne ispovesti njenog bivšeg radnika Roberta Vaša (25), koji je tamo radio kao vozač!

Robert Vaš je nakon objave teksta u Zaštitniku potrošača doživljavao brojne nameštaljke, da bi na kraju bukvalno bio nateran da da otkaz

 

Zbog ugrožavanja zdravlja svojih potrošača, među kojima je najviše dece i starijih, ali i maltertiranja radnika i vršenja mobinga, Robert je odlučio da savije tabak i podnese krivičnu prijavu protiv ove firme.

Nakon što je, kako kaže, policija odradila sjajno svoj posao, slučaj je dalje prosleđen Osnovnom tužilaštvu u Bečeju, čija se odluka još čeka.

Miš u pavlaci

Podsetimo, prošle godine u avgustu objavili smo tekst o poslovanju ove mlekare, koja je snabdevala vrtiće, škole, zdravstvene ustanove, gerontološke centre, a naš glavni sagovornik bio je upravo Robert Vaš.

 

 

On je uz dokaze otkrio stravične detalje iz ove firme, a sve je počelo kada je u pavlaci koja je isporučena gerontološkom centru nađen mrtav miš (pogledajte sliku).
Pored toga, dešavalo se i da korisnicima distribuiraju ubuđali i pokvareni sir, ali i pavlaku u tečnom stanju.

Prema njegovim rečima, nakon objave teksta u Zaštitniku potrošača, na poslu je doživljavao brojne nameštaljke i zamke, da bi na kraju bukvalno bio nateran da da otkaz.

- Nakon vašeg pisanja, inspekcija ih je zatvorila i neko vreme nisu radili. Skoro su počeli, ali veliki broj potrošača je ogorčen na njih, a mnogi saradnici su obustavili saradnju sa njima. Moja iskrenost je i mene koštala, ali ja ne žalim, jer nisam hteo da budem deo takve firme, da svesno ugrožavamo nečije zdravlje.

 

 

Nakon pisanja vašeg lista, maltretirali su me, falsifikovali dokumente, moje potpise, svašta su mi poturali i morao sam da odem. Koliko su loši, potvrđuje i činjenica da su njihovi vozači u Subotici napravili prekršaj, a oni ostavili moje podatke i mene okrivili. Išao sam u policiju, dao izjavu, bio sam šokiran.

Imao sam alibi da nisam bio na tom mestu i svega sam oslobođen. Tada sam rešio da to neću da tolerišem i podneo sam krivičnu prijavu pre nešto više od dva meseca protiv "Mlekobela" - otkriva nam Robert i nastavlja:

Slučaj na sudu

- To sam uradio da zaštitim sve ljude, kolege, ali i sebe. Slučaj sam prijavio policiji, koja je sjajno odradila svoj posao, sprovela istragu, a zatim ceo slučaj predala tužilaštvu u Bečeju. Sada je sve na njima i nadam se da će pravda biti zadovoljena i da će sudstvo doneti odluku kakvu treba.

 

 

Naravno, sve ovo radim uz pomoć advokata, jer znam da je istina na mojoj strani. Da ne rade po zakonu, da rade na crno, da prodaju bajato, pokvareno, potvrdila je i jedna njihova bivša radnica, koja je dala izjavu kao svedok. Iako su joj pretili i ucenjivali je, ona nije želela da poklekne pod pritiskom i iznela je šokantne detalje.

Jedan upečatljiv je bio da su u ovoj firmi robu koja je vraćena sa puta i onu sa isteklim rokom prokuvavali na 65 stepeni i vraćali u prodaju i distribuciju.
 

 

 

Šta je "Mlekobel" isporučivao gerontološkom centru 

- 7. maja 2019. glavni kuvar je ustanovio da je mladi sir imao ukus na plesan, te je količina od 20 kilograma vraćena

- 13. maja 2019. godine u jednoj gajbi 30 komada pavlake bilo je tečno poput jogurta. 

- 12. juna 2019. godine smenski i glavni kuvar primetili su miša u pavlaci, nekoliko komada je pregrizao, svih 60 komada je vraćeno

- 15. juna 2019. godine smenski kuvar primetio je da je folija na poklopcu progrickana na određenom broju proizvoda (13 komada pavlake, 3 komada kiselog mleka i 4 jogurta). Nakon toga roba je vraćena

 

 

- 17. juna 2019. godine smenski kuvar primetio je da je ambalaža odnosno folija na poklopcu progrickana na određenom broju proizvoda (3 komada pavlake i 18 komada kiselog mleka). Nakon toga roba je vraćena

- 19. juna 2019. godine kuvar je primetio da je 10 kilograma maldog sira neuobičajeno tamne boje i da je kiselo-gorkog ukusa, da su na poklopcima proizvoda oštećeni tj. progrickani poklopci (na 17 čaša kiselog mleka i na 1 čaši pavlake). Sva roba je vraćena.

 

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE
 
Čitajte Zaštitnik potrošača:Zastitnikpotrosaca.rs

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Token

pre 3 godine

Ako je ovo istina mometalno Zatvor I oduzimanje imanja. Takve kompanije nisu potrebne !

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija