• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K. Milanović

14.10.2021

13:00

(FOTO) BUBAŠVABE GMIŽU, PACOVI ŠETAJU OKO APARTMANA! Ovo je smeštaj iz horor filmova!

Zastitnik potrosaca

Zaštitnik potrošača

(FOTO) BUBAŠVABE GMIŽU, PACOVI ŠETAJU OKO APARTMANA! Ovo je smeštaj iz horor filmova!

Podeli vest

Porodici Antalić preseo odmor u Grčkoj zbog glodara i insekata, agencija im nije čak ni odgovorila na reklamaciju, a kamoli našla zamenski smeštaj. "Barcino": Spavajte mirno, neće vam ništa

Ako putujete preko "Barcino tursa", nemojte se iznenaditi ako u smeštaju zateknete bubašvabe i pacove, a iz agencije se prave ludi! Upravo to se desilo Radmili Antalić, koja je letovanje sa porodicom u Grčkoj uplatila preko pomenute agencije.

- Odabrali smo poznato letovalište Edipsos i vilu "Asterija", jer je ponuda bila dobra, a vila je izgledala pristojno, sa velikim i lepim dvorištem. Međutim, odmah po dolasku u sobi smo primetili žute mrave, a zatim i mrtve bubašvabe. To sam spomenula predstavniku agencije kada sam ga pozvala da kažem da u našem apartmanu curi klima. Već drugo veče, dok smo sedeli ispred apartmana, sin je ugledao i ogromnog pacova! Nismo želeli da pravimo problem, bilo nam je bitno da smo svi na okupu i na moru. Gazdarica vile nam je donela sprej za insekte koji smo mi svako veče pre odlaska u šetnju prskali. Svako veče spavali smo sa upaljenim svetlom, jer znamo da su bubašvabe u mraku najaktivnije. Ispod vrata smo non-stop stavljali peškir da ne bi ušle spolja - priča ona i dodaje:

- I zaista, mi smo ćutali, sve dok nismo ujutru dok smo pili kafu videli kako su iz studija do našeg krenule da izlaze bubašvabe! Bila je to prava navala, krenule su da mile u svim pravcima, pa i ka nama. Nismo mogli da stignemo sve da ih poubijamo koliko ih je bilo. Nekoliko ih je ušlo i u našu sobu. Pretpostavljam da su isprskali apartman da ih se reše, a one krenule panično da beže! Sigurno su i gosti pobegli kada su videli koliko ih ima u apartmanu. Da ne spominjem da na terasu više nismo ni izlazili jer smo svaki put viđali velike pacove. Trčali su po toj terasi ispred apartmana gde je trebalo da uživamo, ali posle toga više nismo imali želju da tu provodimo vreme. Non-stop smo zatvarali vrata od apartmana jer smo bili u panici da nam pacovi ne uđu u sobu - priča Radmila.

Foto: Zastitnik potrosaca

Kako kaže, odmah je pozvala predstavnika agencije i tražila da im nađe drugi smeštaj jer im je bilo preko glave što su svaki dan prskali sobu sprejom protiv insekata i gušili se u otrovu.

Foto: Zastitnik potrosaca

- I zaista, predstavnik agencije je došao, zgranuo se, ali nam je rekao da oni "nemaju drugi slobodan smeštaj". Zbog najezde bubašvaba u vili ni tu noć nismo oka sklopili. Došla je gazdarica vile i ponudila studio u potkrovlju, jer je to jedino slobodno što trenutno imaju. Ja sam pristala, ali kada je sin video kako su nebezbedne i strme stepenice, kategorički je odbio. Razumem ga, uplašio se da mi se ne zavrti u glavi dok sam na njima i da ne padnem, jer imam aneurizmu i tumor na mozgu, pa su vrtoglavice česta pojava. Iskreno, baš sam bila pod stresom i uznemirena zbog cele situacije. Došli smo da se odmorimo i uživamo, a ovo nas je snašlo. Celu tu noć nismo spavali od straha, prolazili su nas žmarci jer smo znali da delimo sobu sa bubašvabama.

Foto: Zastitnik potrosaca

Radmila kaže da im ni peškir stavljen na vrata nije pružio utehu, jer su znali da je u apartmanu pored čitava najezda bubašvaba.

- Znate onaj osećaj kada vas sve svrbi i na svaki šum smo ustajali da vidimo ima li ih po sobi, iako smo se gušili u spreju koji smo isprskali da ih poubija. Tek sutradan su nas preselili u drugi apartman, gde klima nije radila, ali posle svega što smo prošli, to nam je bila najmanja briga.
Iako je prošla golgotu, u turističkoj agenciji "Barcino turs" nisu imali razumevanja za ovu porodicu.
- Ja sam čak turističkoj agenciji "Barcino turs" poslala snimke na kojima se vide bubašvabe, a oni su mi bez srama napisali "spavajte mirno, neće vam bubašvabe ući"! Uložila sam im i reklamaciju putem mejla kada smo se vratili, ali odgovor nisam dobila iako je zakonski rok za to osam dana. Takođe, reklamaciju sam poslala i poštom, ali mi se posle skoro dva meseca pošiljka vratila jer nije preuzeta, iako sam adresu uzela sa zvaničnog sajta "Barcino tursa" - napominje naša sagovornica

Bumbić: "Barcino turs" nije ispoštovao zakonski rok 

Predsednik udruženja "Zaštita potrošača" Nenad Bumbić savetuje potrošače kako da neprijatnosti koje dožive snime, jer ne može svaki snimak da bude dokaz na sudu.
- Snimak može da bude dokaz na sudu samo ako je dobro snimljen. Ako se na snimku vidi samo pacov ili bubašvaba u uglu neke sobe, to sud neće uzeti kao dokaz u postupku, jer se ne može sa sigurnošću utvrditi gde je snimak nastao i da li je to baš ta vila. Ali ako se na snimku vidi ugao, a zatim se kamera odaljava tako da se vidi cela soba, a onda obavezno i vila spolja, sud neće imati nedoumicu - kaže Bumbić i dodaje:

- Treba uložiti i reklamaciju turističkoj agenciji, koja ima rok od osam dana da vam odgovori. Ukoliko ne odgovore u zakonskom roku, treba ih prijaviti turističkoj ili tržišnoj inspekciji i oni će ih kazniti. Potrošač u ovom slučaju ima pravo da traži povraćaj novca, ali ako turistička agencija to ne želi da ispuni, jedini način jeste da pravdu potraži na sudu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija