• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Matijašević

30.05.2023

20:09

ŠOK ISPOVEST! KUPCIMA POKVARENA PRASETINA, RADNICIMA UVREDE I LAŽNI MANJKOVI... Kada kupujete u ovom radnjama, IMAJTE NA UMU ŠTA VAM PRODAJU I ŠTA RADE ONIMA KOJI VAM PRODAJU

Shutterstock

Zaštitnik potrošača

ŠOK ISPOVEST! KUPCIMA POKVARENA PRASETINA, RADNICIMA UVREDE I LAŽNI MANJKOVI... Kada kupujete u ovom radnjama, IMAJTE NA UMU ŠTA VAM PRODAJU I ŠTA RADE ONIMA KOJI VAM PRODAJU

Podeli vest

Prasiće koje nisu prodali za Vaskrs, a potom ni za 1. maj i Đurđevdan, iskomadali su, osvežili hemikalijama i tako ih ponovo vratili u prodaju. Radnicima traže da unapred potpisuju administrativne zabrane kako bi im odbijali od plate manjkove i to za robu koja nikad nije ušla u radnju

Zaposleni u radnjama "Amana" nastavljaju da se javljaju Zaštitniku potrošača sa šokantnim ispovestima i tvrdnjama o poslovanju ovog trgovinskog lanca. Jedna od radnica, čije je ime i prezime poznato našoj redakciji, tvrdi da je u ovim radnjama higijena katastrofalna, te da svakodnevno skidaju rokove trajanja. Najšokantnije zvuči podatak da su za Vaskrs prodavali sveže prasiće, a kada ih nisu sve prodali, zamrzli su ih i ponovo odmrzavali i za 1. maj i Đurđevdan. Kako ni tada nisu uspeli da ih uvale kupcima, isekli su ih i prodavali u delovima, iako su praktično već bili pokvareni!

Zaštitnik potrošača je već nebrojeno puta pisao da se u ovom trgovinskom lancu rokovi trajanja falsifikuju, deklaracije prelepljuju, a meso se više puta provlači kroz vinobran i vodu! Sada zaposleni iznose i šokantne tvrdnje da se prasići zamrzavaju, a kada se pokvare i na "minusu", onda se dezinfikuju i dele na komade i tako prodaju.

Foto: Instagram

- Zaposlena sam u kompaniji "Aman" više od četiri godine, a poslednjih nekoliko meseci na mestu poslovođe. Mogu samo da vam kažem da je sve što ste do sada pisali o njima, tačno. Higijena je u "Amanovim" radnjama katastrofalna. Cene moramo da peremo alkoholom i da skidamo rokove. Takođe, kada ne možemo nešto da prodamo duže vremena, ti proizvodi se šalju u druge prometnije prodavnice kako bi se možda tamo prodali - priča radnica "Amana", čije ime zbog njene bezbednosti nećemo navoditi.

Sumnjivi popisi

Najšokantnije zvuči njeno izlaganje šta im je bilo naloženo da urade nakon Vaskrsa.
- Za vaskršnje praznike imali smo u radnjama prasiće, nismo ih prodali, zaledili smo ih, a onda smo probali da ih prodamo i za Prvi maj. Ni tada nismo uspeli. Tako, praktično pokvarene, opet smo pokušali da ih proturimo kupcima za Đurđevdan, a pošto se nisu prodali ni tada, sekli smo ih i prodavali u delovima - priča ova radnica "Amana".

Ona takođe navodi da je u ovom trgovinskom lancu konstantno šikaniraju, a i vređaju na nacionalnoj osnovi. Takođe, terete je da duguje ogromne pare, jer im navodno fali određena roba, za koju ona tvrdi da nikada nije ni ušla u radnju.

- Od sredine maja četiri puta smo imali popis i četiri puta su različiti ti moji manjkovi. To automatski znači da tu nešto nije u redu i da mi smeštaju. Ponižavaju radnike, non-stop ih menjaju, nemamo slobodne dane, a ne prezaju ni od toga da me vređaju po nacionalnoj osnovi, jer sam Romkinja - priča naša sagovornica.

Zabranili novine

Dodaje da su ih poslodavci terali da potpisuju administrativne zabrane na velike cifre, da bi se unapred opravdali ti manjkovi.

Foto: informer.rs

- Na primer, mene terete da mi fale skupe cigarete kao što su "sobranje", "ronhil", "marlboro. Onda me terete kako mi fali pet "viljamovki", a ja ne pamtim kad je ta rakija uopšte ušla u radnju, zatim da mi fali 30.000 pakovanja kafe, a te cifre im se stalno menjaju. Na jednom popisu su izračunali da sam im dužna 50.000 dinara, pa onda posle 39.000, pa zatim čak 76.000 dinara. Rekla sam da im to neću platiti, već da mogu slobodno da me terete krivično. Znam da sam čista i da nikada ništa slično nisam uradila. Posle toga su mi pretili da ću izgubiti posao, ali da moram da pazim jer sam samohrana majka. Terali su me da podignem kredit da te pare vratim, što meni ne pada na pamet. Ići ću na sud. Imam dokaze da nemamo slobodne dane, godišnje odmore, da kontrolori prete svojim poslovođama. Direktor mi je rekao da me niko ne voli jer sam Ciganka, baš tim rečima. Spominjao mi je i decu. Svakako ću ja to rešiti sudskim putem, ali želim da i ja potvrdim sve što se u dotičnoj firmi radi - priča dalje sagovornica Zaštitnika potrošača.

Ona takođe ističe da je zanimljivo kako su posle objava u našem listu u "Amanu" uvek pokušavali da sakriju "Informer" od kupaca.

- Svaki put kad biste objavili nešto o njima, mi smo dobijali naređenje da se vaše novine povuku iz prodaje. Zadnjih nekoliko meseci uopšte ih ne prodajemo, jer je tako naređeno sa vrha - da čim stignu novine, vaše sklonimo sa strane - zaključuje ona.
 


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
elezovic

pre 11 meseci

Lukoil je godinama krao radnike i musterije preko programa Oktan2000.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Prljavi novac" klana prale Veljina i Maretova žena?! Na suđenju Bojana i Tanja objasnile odakle im pozamašna imovina
Hronika

"Prljavi novac" klana prale Veljina i Maretova žena?! Na suđenju Bojana i Tanja objasnile odakle im pozamašna imovina

Bojana Belivuk i Tanja Miljković, supruge vođa ozloglašenog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, našle su se i same na optuženičkoj klupi zbog sumnje da su prale pare koje su njihovi muževi zaradili kriminalnim aktivnostima, a na do sada održanim suđenjima njih dve su iznosile odbranu i govorile o poreklu imovine koja je u njihovom vlasništvu.

02.05.2024

08:23

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija