• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: espreso.rs/informer.rs

01.01.2020

17:33

OVO SVAKI VOZAČ MORA DA ZNA! Genijalan TRIK da vam se NE ZALEDI BRAVA NA AUTOMOBILU!

Zanimljivosti

OVO SVAKI VOZAČ MORA DA ZNA! Genijalan TRIK da vam se NE ZALEDI BRAVA NA AUTOMOBILU!

Podeli vest

Ne čekajte jutro da bi se uhvatili u koštac sa zaleđenim automobilom. Život će vam biti mnogo lakši nakon ovog teksta, jer smo za vas pripremili fenomenalne savete tako da budete u potpunosti pripremljeni kad temperatura ode u minus...

Tu je osam saveta kako da vam se ne zaledi staklo, ni vrata, a ni brava na vašem automobilu. Međutim, smislili smo rešenje i za sve one koji trenutno imaju takvu vrstu problema.

BIRAJTE ISTOK

Imate li mogućnosti, uvek automobil parkirajte tako da prednji deo bude okrenut na istok. Tako će prvi jutarnji zraci polako otapati led na vetrobranskom staklu.

DA PRAZNIKE NASTAVITE S DOBRIM APETITOM: Pohovane juneće šnicle u sosu od višanja! (RECEPT)

POMAŽU ALKOHOL I SAPUN

Napravite tečnost za odleđivanje stakala, koju ćete ujutro samo poprskati po ledu. U bocu stavite litar alkohola, decilitar vode i deterdžent za pranje posuđa. Dobro promućkajte. Postoji još jedan recept – ulijte u bocu s raspršivačem alkohol i vodu u promeru 2:1 (dve trećine alkohola i trećina vode).

ZAŠTITITE BRAVE OD LEDA

Tu pomaže WD40. Ušpricajte ga u brave na automobilu i neće se zalediti preko noći.

Foto: Pixabay

DA SE VRATA NE ZALEDE

Vrlo je jednostavno, sve što treba da uradite je da premažete gumu oko vrata automobila nekom masnoćom. To može biti glicerin, vazelin, jestivo biljno ulje itd. Uradite to čim izađete iz vozila, kako bi naredno jutro bez problema otvorili vrata.

SNAĐITE SE

Ako se nađete negde u gradu, stakla vam se zalede, a kod sebe nemate ni sprej, ni toplu vodu ni strugalicu – posegnite za kreditnom karticom i ostružite led. To će ići malo sporije, ali ipak ćete nakon nekog vremena moći da sednete u auto i odvezete se kući.

ČARAPE NA BRISAČE

Da, dobro ste pročitali. Navucite stare čarape na brisače kako ih ujutro ne biste našli “zalepljene” za zaleđeno staklo. Ili, jednostavno ih dignite da ne stoje na staklu pa se neće ni zalepiti.

OGLASIO SE DEČKO KOG JE VLADIMIR TOMOVIĆ ISTUKAO! Ivin prijatelj sa RANAMA NA LICU odlučio da se osveti - SPREMA SE HAOS!

ZAŠTITA ZA RETROVIZORE

Spoljni retrovizori na automobilu neće se zalediti ako na njih stavite plastične kese. Možete ih omotati i gumenom trakom.

STAVITE KARTON NA STAKLA

Ovo je odličan način prevencije da se stakla na autu uopšte ne zalede. Umesto kartona možete staviti i stari peškir.

Zaleđena stakla nikada ne polivajte vrućom vodom, jer mogu popucati, posebno ako već imaju manja oštećenja, upozoravaju stručnjaci. Pametniji izbor je mlaka voda koju na staklo nanesete krpom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zagor

pre 4 godine

Kad užegne jestivo biljno ulje i počne da smrdi i da se lepi pominjaće vas vozači.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija