• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: index/informer.rs

15.02.2020

20:28

Pet načina kako da sprečite KRAĐU AUTOMOBILA! Sačuvajte vašeg mezimca na četiri točka, RAZMIŠLJAJTE KAO LOPOV!

Zanimljivosti

Pet načina kako da sprečite KRAĐU AUTOMOBILA! Sačuvajte vašeg mezimca na četiri točka, RAZMIŠLJAJTE KAO LOPOV!

Podeli vest

Kradljivci automibila za tren oka mogu se odvesti u vašem mezimcu na četiri točka, i zato uvek morate imati na umu bar pet sledećih stvari.

Da biste uspešno sprečili krađu automobila, treba da znate mnogo toga. Prvo, treba da razmislite živite li u mestu u kojem se krade veliki broj vozila, a onda morate da mislite i na pet važnih stvari na koje se lopov oslanja kada bira vaš auto, piše „Indeks“.

1. Zaključajte vrata

Ovo je nešto što svi znaju, ali nije naodmet naglasiti još jednom. Uvek proverite da li ste zaključali auto, jer je sve veći broj krađa koje je izazvao ključ koji je lopov uočio u vozilu. Ugledao je lak plen, ušao u auto i odvezao ga. Prema nekim podacima — u SAD je od 2016. do 2018. godine ukradeno u proseku 209 auta dnevno zbog otključanog automobila i ključa na vidnom mestu u njemu.

NAJLEPŠE SELO MOLI TURISTE DA NE DOLAZE! Vire im kroz prozor, ulaze u tanjir, ugrožavaju privatnost!

Foto: printscreen

2. Parkirajte se pametno

Potrudite se da auto parkirate na dobro osvetljeno mesto. Osim toga što je prometnije, manja je verovatnoća da će vam vozilo biti ukradeno, jer je veći broj svedoka koji mogu da uoče krađu i da spreče ili identifikuju lopova.

TIHI UBICA! ZAČEPLJENJE ARTERIJA je jako ozbiljno stanje, ali ovaj napitak je ELIKSIR KOJI ĆE VAM POMOĆI da ponovo budete zdravi! (RECEPT)

3. Nosite stvari sa sobom

Uvek sa sobom nosite daljinski za otvaranje garaže i svojih dragocenosti. Vozačku dozvolu držite u novčaniku ili u torbi. Ne ostavljajte u vozilu ništa što bi vam, ako bude ukradeno s automobilom, moglo da stvori dodatne probleme.

Foto: Pixabay

4. Nikada ne ostavljajte upaljen auto

Ako su napolju niske temperature, možete doći u iskušenje da zagrejete automobil pre nego što ujutro sednete u njega, tako što ćete ga upaliti i ostaviti da radi. Čak i ako se u kuću vraćate samo na minut, sigurnije je da isključite motor, jer je spretnom lopovu dovoljno samo nekoliko sekundi da uskoči u auto i odveze se.

5. Širom otvorene oči

Obratite pažnju na sve važne stvari kada napuštate vozilo. Ako ste u žurbi i ako vam pažnja odluta, možete zaboraviti da učinite nešto, na primer — da zaključate vrata, i tako ćete ugroziti automobil.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija