• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92.net

11.05.2020

15:01

IMATE LI PSA? Ako je odgovor "da", evo šta to govori o vama kao vozaču!

Zanimljivosti

IMATE LI PSA? Ako je odgovor "da", evo šta to govori o vama kao vozaču!

Podeli vest

Najnovije istraživanje pokazuje da psi imaju pozitivan uticaj na svoje vlasnike tokom vožnje automobilom.

Vožnja sa psom u automobilu pomaže u smanjenju stresa za upravljačem i podstiče bezbedniju vožnju, pokazuje istraživanje koje je u Velikoj Britaniji sproveo Seat.

Studija ove španske auto-kompanije otkrila je da je više od polovine anketiranih vozača-vlasnika pasa (54 procenata) reklo da voze pažljivije kada putuju sa svojim kućnim ljubimcem u automobilu.

Ovo se posebno odnosi na mlađe vozače, u dobi od 18 do 24 godine - njih 69% je izjavilo da voze opreznije sa psom u autu. Kada je reč o starijim vozačima (preko 55 godina), njih 42 odsto je reklo da su pažljiviji kada su njihovi psi sa njima u vozilu.

KAKO MAJSTORE, KAKO?! Čovek se parkirao NA KROV DVA AUTOMOBILA! (ŠOK VIDEO)

Vozači u Londonu (70%) i severoistoku zemlje (66%) spadaju u one koji su izuzetno oprezni kada voze psa u automobilu, pokazuje ova studija.

Vožnja sa psom u automobilu takođe donosi dodatnu korist u vidu smanjenja nivoa stresa kod vozača, pri čemu je 35 odsto anketiranih reklo da se oseća mirnije kada je njihov ljubimac u vozilu.

Međutim, uprkos svemu tome, mnogi vlasnici pasa nisu svesni propisa koji se odnose na vožnju pasa u automobilu.

1.000 "BESNIH" AUTOMOBILA JE SPALJENO, SAMO JE JEDAN ČUDOM "PREŽIVEO" I NESTAO! Sada ga je pronašao uporni jutjuber, a nećete verovati kome je pripadao! (VIDEO)

Više od trećine ispitanih Britanaca je reklo da nisu sigurni da li uopšte postoje pravila, dok je 90 procenata izjavilo da ne znaju za maksimalnu kaznu od devet poena i 5.000 funti za nepažljivo ponašanje za volanom kada je pas u automobilu.

Foto: Pixabay

Petina vozača-vlasnika pasa priznala je da ne ograničava kretanje svojm psima u automobilu dok se voze.

- Poznato je da Britanci gaje veliku strast prema svojim psima, međutim, ova studija potvrđuje da putovanje sa najboljim čovekovim prijateljem u automobilu može doprineti bezbednijoj vožnji, a istovremeno i pozitivnu uticati na mentalno zdravlje smanjujući nivo stresa - rekao je Najdžel Grigs, iz kompanije Seat UK.

MOŽE I OVAKO PREKO KRUŽNOG TOKA! Ako ste potpuno ludi! (ŠOKANTAN SNIMAK)

- Ipak, vozači treba da vode računa i o bezbednosti svojih pasa dok se voze sa njima u automobilu, tako što će koristiti adekvatnu opremu i dodatke koji će pomoći da psima bude udobno tokom vožnje, a istovremeno ih zaštiti u slučaju saobraćajne nezgode. To je podjednako važno kao i korišćenje sopstvenog sigurnosnog pojasa - kaže Najdžel Grigs.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija