• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: AutoRepublika

27.05.2020

09:11

ITALIJANI SPREMAJU OPASNO DOBAR PORODIČNI AUTO! Fiat bi mogao 500X i 500L da spoji u 500XL!

Zanimljivosti

ITALIJANI SPREMAJU OPASNO DOBAR PORODIČNI AUTO! Fiat bi mogao 500X i 500L da spoji u 500XL!

Podeli vest

Da li će potpuno novi Fiat 500XL zameniti postojeći tandem?

Nove generacije 500X i 500L modela će se najverovatnije stopiti u Fiat 500XL, a Auto Express nam je pružio uvid u ekskluzivne rendere.

Novajlija bi trebalo da koristi istu mehaničku platformu kao nedavno lansirani električni 500.

SUV i MPV verzije postojećeg 500 su u prodaji od 2014., odnosno 2012. 500X je bio u komercijalnom smislu solidan za Fiat. Tokom proteklih pet godina u Evropi je prodavan godišnje u serijama od 75.000 do 105.000 jedinica. Fiat 500L je 2014. došao do brojke od 95.000 ali od tada je prodaja pala na oko 36.000 (prošle godine). Sedmosed je još uvek u prodaji u Italiji kao 500L Wagon, ali ne i na ključnim evropskim tržištima.

DA LI SE KUPUJU POLOVNJACI POSLE VANREDNOG STANJA? Evo šta se dešava s cenama polovnih automobila!

U okviru normalnog životnog ciklusa automobila, 500L je više nego zreo za zamenu, dok bi novi 500X trebalo da pristigne 2021. Međutim, šef Fiata, Olivije Fransoa, izjavio je da kada nova generacija bude stupila na scenu, to će verovatno biti u vidu jednog modela - „500XL" umesto dva automobila.

Foto: Fiat promo

- L je posebno pogodan za dodatak baterija - rekao je on. - Ovaj porodični prevoz je dobar kandidat za elektrifikaciju, jer kao urbano vozilo, često je u 'stani-kreni" situacijama i slično. U isto vreme, on nije SUV, on je monovolumen, a ovakav tip automobila sada nije u modi.

Treba da razmislimo o narednoj generaciji s istim pristupom kupcima, tako da električna verzija potpuno ima smisla, ali s karoserijom koja je relevantnija i koja je više u modi. Razmišljamo da možda spojimo X i L, ali do toga neće doći u bliskoj budućnosti, a kada kažem bliskoj mislim ne do kraja ove godine, to je sigurno.

O OVIM AUTOMOBILIMA IZ 80-ih i 90-ih SVI SU MAŠTALI! A on ih je sve imao u svojoj garaži, samo što NISU BILI NJEGOVI! (FOTO)

Nestanak većeg, praktičnijeg 500L, mogao bi Fiatu da stvori problem. Ipak, italijanska marka se nada da će ubrzano proširiti ponudu, uključujući i rivala Nissan Qashqaija, koji bi mogao da pokrije potrebe većine kupaca postojećeg 500L.

Pre nego što novi model stigne, treba očekivati da 500X i 500L dobiju blago hibridne pogonske sisteme, koji su se već pojavili u aktuelnom 500 i Pandi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija