• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: magazin.novosti.rs

28.07.2020

13:33

ZOVE SE "BEJBI 2" I VEROVATNO JE NAJSKUPLJA IGRAČKA NA SVETU! (FOTO)

Zanimljivosti

ZOVE SE "BEJBI 2" I VEROVATNO JE NAJSKUPLJA IGRAČKA NA SVETU! (FOTO)

Podeli vest

"Bugati bejbi dva" skrojen je po modelu "tajp 35" koji je pobedio na više od 1.000 trka

Originalni model "bugati tajp 35" predstavljen je na Gran-priju Liona (Francuska) 3. avgusta 1924. godine. Do 1936. kada je prestao da se proizvodi, ovaj model je "Bugatiju" doneo više od 1.000 pobeda na trkama!

Najtrofejniji model "Bugatija" je 1926. doneo i titulu Svetskog šampiona i postavio je u naredne dve godine 47 brzinskih rekorda!

Prošle godine u Ženevi, na sajmu, "Bugati" je predstavio repliku, umanjeni model "tajp 35" koji je izrađen u 75 odsto veličine originalnog superautomobila i koji sada, za razliku od originala koji je imao 2.0 litarski benzonski sada ima električni motor. "Bejbi dva" su tada svi nazvali igračkom...

Foto: Bugati

Sada je "Bugati" objavio i tehničke podatke i saopštio cenu.

Osnovna verzija "Bejbi dva" ima bateriju od 1,4 kilovat-časa i elektromotor od 1,36 KS sa pogonom na zadnje točkove i ima domet sa jednim punjenjem oko 25 kilometara sa maksimalnom brzinom od 20 kilometara na čas.

Postoji i snažnija "vitese" opcija koja ima karoseriju od karbona sa snažnijom baterijom 2,8 KWH  i snažnijim elektromotorom od 13,6 KS. To je dovoljno za ubrzanje do 60 kilometara na čas za šest sekundi i maksimalnu brzinu od 70 km na čas. Domet je oko 50 kilometara.

Cena osnovnog modela je 30.000 evra, "vitesea" 43.500 a "pur sanga" 58.500 evra.

"Bugati bejbi dva" biće napravljen u seriji od 500 komada.

Šta mislite da li je ovo samo dečja igračka? 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija