• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

06.02.2015

21:00

BRENA PROPEVALA U PORESKOJ Folk pevačica tri i po sata objašnjavala poreklo svoje imovine!

Estrada

BRENA PROPEVALA U PORESKOJ Folk pevačica tri i po sata objašnjavala poreklo svoje imovine!

Podeli vest

Lepa Brena se pojavila juče u Poreskoj upravi u Beogradu, gde je tri i po sata morala da polaže račune o svojoj imovini, prihodima i sumnjivom poslovanju "Grand produkcije". Pevačica se dovezla crnim džipom, a sa sobom je povela čak dva advokata

 

- Poreski inspektori su pred Brenom otpečatili dokumentaciju pronađenu u njenoj kancelariji koja je oduzeta prilikom provere poslovanja njene firme - kaže dobro obavešten izvor Informera, koji dodaje da je gazdarica ove produkcije povela dva pravnika jer je upoznata sa činjenicom da je Poreska uprava u radu "Granda" uočila brojne nepravilnosti i objapšnjava da inspektori sumnjaju da su Brena i Saša Popović vodili duple evidencije kad je reč o honoraraima izvođača, a sve kako bi utajili porez. 

- Prilikom akcije poreske policije Popoviću oduzet tablet i USB priključak, na kojem su se nalazili podaci o finansijama. S pevačicom su razgovarali i o tome, kao i o podacima koje su našli kod "Grandovih" menadžera, a koji se ne slažu u potpunosti sa onim zvaničnim. Lepa Brena je upitana i za novac koji je pronađen u Popovićevoj zaključanoj fioci, a reč je o 20.000 evra u kešu - priča naš sagovornik i dodaje da je posebna tema razgovora bili i njeni nastupi:

Bili su veoma korektni prema meni

Lepa Brena

- Brena je rekla da za nastupe sklapa ugovore, da novac za njih dobija na račun i da uredno plaća porez. Kad je reč o pevačima "Grand produkcije" objasnila je da koncerte zakazuju menadžeri, koji za to dobijaju određeni procenat. Poreska uprava neće stati na ovome i sve što su  Popović i Brena izjavili pred inspektorima i dalje će se proveravati - navodi naš sagovornik.

Peđa Milosavljević

ČEŠLJALI JE I ZA PRODAJU GRANDA

Brena je u Poreskoj upravi morala da odgovara i na pitanja vezana sa sumnjivu prodaju "Grand" produkcije američkom fondu KKR.
Brena je sa svojim suprugom Bobom i SAšom Popovićem 51% akcija firme, suprotno rešenju Komisije za zaštitu konkurencije, prodala Amerikancima preko ofšor zona i tako izbegla da plati milionski porez Srbiji. 
- Ovo bi mogao biti najveći problem i za Brenu i za njene saradnike - kaže sagovornik Informera. 

 

 

Uprkos tome što je u velikom problemu, Lepa Brena je posle višesatnog ispitivanja iz Poreske uprave izašla dobro raspoložena.
 
- Bili su veoma korektni prema meni, kao i svih ovih godina. Ja radim od 1982. godine, tako da još od tada sarađujem sa našim poreskim organima. Sa njima sam u veoma profesionalnim i korektnim odnosima - izjavila je Brena ekskluzivno za Informer. 


Pevačica je još pre mesec dana bila pozvana da dođe u Poresku, ali se pojavila tek sada zbog toga što je bila na odmoru. Brena se sa porodicom i Acom Lukasom baškarila u Tajlandu, iz kojeg se vratila pre deset dana.    
 

 

 



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija