• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.11.2015

21:04

BOGATSTVO ZA NOVOGODIŠNJU TEZGU! Menadžeri otkrivaju koliko pevači zarađuju u najluđoj noći

Estrada

BOGATSTVO ZA NOVOGODIŠNJU TEZGU! Menadžeri otkrivaju koliko pevači zarađuju u najluđoj noći

Podeli vest

Prva liga pevača u kojoj su Čola, Severina, Lukas, Cetinski i Seka Aleksić uzimaju ogromne sume, dok oni iz druge i treće malo preuveličavaju visinu honorara, kaže Raka Marić

Dvadesetak najpoznatijih pevača već je ugovorilo novogodišnje nastupe i masne honorare, dok većina njihovih kolega ne može da zakaže tezge za doček ili rade za siću, otkrivaju estradni menadžeri.

Informer je istraživao za koliko para 31. decembra pevaju Zdravko Čolić, Severina Vučković, Seka Aleksić, Aca Lukas, Nataša Bekvalac, Rada Manojlović, Ana Nikolić... Kako smo saznali, neki od njih će u 2016. ući bogatiji za 15.000 evra, dok će najvećim zvezdama na račun leći i preko 50.000 evra.

Generalno na je estradi malo onih koji dobro prolaze, jer samo dvadesetak pevača radi, a ostali se muče
Saša Đurić

Menadžeri ovih pevača nisu želeli da pričaju o konkretnim ciframa, ali su priznali da odlično prođu u novogodišnjoj noći, iako mnoge zvezde "pumpaju" visinu svojih honorara. Raka Marić, koji radi za Čolu, Seve, Cecu, Harisa Džinovića, Tonija Cetinskog i ostale članove takozvane prve lige, kaže da većina njegovih pulena već ima zakazane nastupe.
- Toni i Čola su u Crnoj Gori, Seve će pevati u Hrvatskoj, Haris u Zrenjaninu... O cenama neću da pričam, ali mogu da kažem da "prva liga" uzima dobre pare, dok oni iz druge i treće malo preuveličavaju visinu honorara - kaže Raka za Informer.
Menadžer "Granda" Saša Đurić, osim Rade Manojlović, zastupa još na desetine pevača. Kaže da je on sa svojim kolegama zakazao nastupe za gotovo sve "zvezde Granda" i da se cifre kreću od 5.000 do 20.000 evra.

Ceca, Jeca, Željko i Brega bez angažmana

Najveće estradne zvezde poput Cece Ražnatović, Jelene Karleuše, Željka Joksimovića i Gorana Bregovića još nisu ugovorile novogodišnje tezge. Njihove cene se kreću od 50.000 do čak 100.000 evra.
- Baš zbog visine honorara najveće zvezde još nisu angažovane. Neki od njih neće da rade, a drugima neće da ispune uslove koje traže. Ipak, još je rano. Mislim da će i oni zakazati koncerte 31. decembra - kaže Raka Marić.

- Mi imamo puno pevača sa kojima radimo tokom cele godine tako da smo potpuno preuzeli tržište, te nam nije teško da im zakažemo novogodišnje nastupe. Teško je govoriti o ciframa jer neki pevači uzmu oko pet hiljada evra dok ima onih koji zarade i preko 20.000 evra. Generalno, na estradi je malo onih koji dobro prolaze, jer samo dvadesetak pevača radi, a ostali se muče. Cifre koje se pišu za Cecu, Brenu, Lukasa, Pejovića, Severinu, Seku su realne, ali ostali preteruju. Pogotovu pop pevači, jer su oni uglavnom za doček manje traženi - otkriva Đurić.
Menadžer Bane Obradović kaže da pevači mnogo maštaju kada je reč o honorarima.
- Ono što ja znam je da svake godine sve manje i manje novca ima, a priče o avionima i kamionima nemaju veze sa realnošću - poručuje Obradović, sa kojim se slaže i Gane Pecikoza:

Ono što ja znam je da svake godine sve manje i manje novca ima, a priče o avionima i kamionima nemaju veze sa realnošću
Bane Obradović

- Odavno su smanjeni novogodišnji honorari, nego se pevači hvale nekim sumanutim ciframa.

S druge strane, menadžer Saše Matića Marko Maksimović tvrdi da velike zvezde ipak imaju velike honorare.
- Jači pevači stvarno mogu da zarade i do 50.000 evra, ali reč je o nekolicini pevača. Ne bih da ih imenujem, ali svi već dobro znaju o kome je reč. Ostali uzmu mnogo manje honorare, koji nemaju veze sa ciframa koje izlaze po novinama - kaže Matićev menadžer.

 

Novogodišnje tezge

Zdravko Čolić - starogradski trg Budva - 80.000 evra
Toni Cetinski - "Splendid" - Bečići - 60.000 evra
Severina Vučković - Stradun - Dubrovnik - 50.000 evra
Aca Lukas - KPGT - Beograd 50.000 evra
Seka - "Metropol Palas" - Beograd - 35.000 evra
Nataša Bekvalac - "Hajat" 25.000 evra
Rada Manojlović - hotel "Hedonik" - Vrčin - 20.000 evra
Dara Bubamara - "Ambis" - Diseldorf - 20.000 evra
Darko Lazić i Aleksandra Prijović - Beč - 20.000 evra
Ana Nikolić - Hotel "Grand" - Kopaonik - 15.000 evra
Milica Todorović - Zagrebački velesajam - 16.000 evra
Kaća Živković - restoran "Jezero", Beograd 13.000 evra

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
posmatrac sa severa

pre 8 godina

Realno ovi nisu normalni, sto se ne ugledaju na legende poput Tome Zdravkovica, Miroslava Radovanovica Bore Spuzica koji su dusu ostavili publici. Ovi bre za jednu noc u osiromasenoj Srbiji zarade sta. Tako je to dok ima ovaca za sisanje a nema nekog pravilnika o trosenju opstinskih para niti o vrednovanju rada.

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet
Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet

Novi amandman kontroverznog Zakona o nadzoru stranih obaveštajnih službi dramatično proširuje spisak entiteta koji su u obavezi da pomaže Nacionalnoj bezbednosnoj agenciji (NSA) u njenim špijunskim praksama, ali o tome jedva da ima reči u medijima

16.04.2024

22:31

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija