• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs/informer.rs

01.09.2016

15:28

ACA LUKAS NAPISAO OTVORENO PISMO HRVATIMA: U svakom delu stare Juge ja sam sa ponosom SRBIN!

Estrada

ACA LUKAS NAPISAO OTVORENO PISMO HRVATIMA: U svakom delu stare Juge ja sam sa ponosom SRBIN!

Podeli vest

Pošto je u Hrvatskoj pokrenuta peticija da se na "Rujan festu" u Zaprešiću nastupi Ace Lukasa, Saše Matića i Harisa Džinovića zabrane, Aca je odlučio da otkaže svoj nastup

Ali to nije sve. Kako nije ostao ravnodušan, on je u otvorenom pismu, ne birajući reči, poslao poruku Hrvatima, naročito onima koji ne žele Srbe u svojoj zemlji.

- O daljim koracima u vezi sa koncertima u Hrvatskoj ću razmisliti. Da se razumemo, ovim potezom ću razočarati hiljade i hiljade fanova u toj državi, ali tamo gde generalno nisam dobrodošao naravno da neću ni ići. Ne iz straha, nego iz principa. Ipak, tamo gde su toliko protiv mog dolaska i još kada u medijima dobiju takvu podršku među običnim svetom i pri tom me bezočno klevetaju, nazivajući me četnikom i ne znam ni ja kako, ne vidim nijedan razlog da se tamo nađem. Žao mi je što je tako, isključivo i samo zbog publike koja me zaista voli i zaista razume - napisao je Aca na početku pisma.

PONOSNI TATA! Aca Lukas: Presrećan sam što se moja deca ne eksponiraju po novinama!

- Znate, za razliku od mnogih, ja sam u svakom delu stare Jugoslavije uvek sa ponosom Srbin i nisam menjao po potrebi mesto rođenja, opredeljenje, nacionalnost ili veru. Imam svoj stav o događajima koji su nas sve snašli od devedesetih, pa naovamo, ali ga javno ne iskazujem jer sam pevač. Sigurno da vam se moje mišljenje ne bi dopalo, jer je dijametralno suprotno od vašeg, što nije ni čudno jer sam Srbin i s ponosom volim svoju zemlju, kao i vi vašu. Isto tako se nikada, opet za razliku od mnogih, nisam ulagivao i pričao ono što bi ljudi možda voleli da čuju i time pokušao da ih pridobije. Mrzim licemerje! Ljude sam upravo fascinirao svojim uvek istim stavom, ali najviše muzikom i zabavom, zato su moji nastupi i u Hrvatskoj najposećeniji - naglasio je Aca.

ACA LUKAS OTKRIO: Nemam više snage da pevam!

- Očigledno je da ovi drugi više vole one koji, kada iz Srbije dođu u Hrvatsku, kažu kako pevaju na maternjem hrvatskom, a kada se vrate u Srbiju, prave viceve i sprdaju se na vaš račun. Znate, ja nisam takav! Ja pričam i pevam isključivo na srpskom, gde god da sam, ali isto tako poštujem sve druge narode i nacionalnosti koje me slušaju, ali sam uvek Srbin. Četnik nisam, a ni partizan, a ni ustaša. I eto moje omiljene reči jer me boli ku**c za sve njih zajedno. Ja širim ljubav pesmom. To sam isto rekao i kada su me u Srbiji napadali zbog hrvatskog dresa i opet bih to uradio. I dalje ću, kada ne igra Srbija, navijati za Hrvatsku, ne da bih se nekom dodvorio kao što to rade mnogi, nego jednostavno zato što imam puno poznanika među hrvatskim fudbalerima i bivšim i sadašnjim, i oni će mi uvek biti bliži od nekog Ronalda - napisao je, između ostalog, Lukas.

LUKAS: Hrvati, boli me ku*ac za vašu peticiju protiv mene!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
rajko

pre 7 godina

svaka cast za izjavu,isto razmisljamo,razlika je samo sto ja nemam drugove poznate fudbalere iz hrvatske, vec anonimne ljude koji nisu poznate licnosti.zato kada mi budemo jeli i pili,milanovici i ostale patriote neka glodju koske sto ostanu za nama.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija