• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje/Dejan Katalina

19.09.2016

18:22

GORDANA LAZAREVIĆ: I dalje volim Zahara!

Estrada

GORDANA LAZAREVIĆ: I dalje volim Zahara!

Podeli vest

U meni je nastavio da živi deo koji ga i dalje poštuje i voli. Pošto sam otvorena osoba, ja to i ne krijem. Muškarci to ne mogu da razumeju, to kako ja njega volim - a ne volim, kaže pevačica

Gordana Lazarević, poznatija kao Goca, karijeru je počela u ženskoj grupi "Đerdan". Međutim, punu afirmaciju doživela je kad se udala za kompozitora i violinistu Milutina Popovića Zahara. U saradnji sa njim, snimila je neke od najvećih hitova, koji i danas traju s podjednakom popularnošću: "Vidovdan", "Svilen konac", "Svirajte mi", "Voliš li me?", "Meni treba ljubav"... Iz tog braka, koji se završio razvodom o kojem se i dan-danas priča, Goca ima dvoje dece - ćerku Mariju i sina Miloša. 

Za naš dodatak popularna pevačica bez dlake na jeziku, možda po prvi put, iskreno je ispričala šta još uvek oseća prema bivšem suprugu, kako se oseća u ulozi bake, zašto smatra da je "emocionalno oštećena"...

Profesionalnu karijeru započeli ste u grupi "Đerdan". Sećate li se sa setom tog perioda?

- Naravno. To su bitni momenti iz moje karijere, ali i života. Reč je o interesantnoj i jedinstvenoj grupi, jer je bila isključivo ženska. Nije gej grupa (smeh). Imali smo vozača muškarca. Bilo je to za mene fantastično iskustvo, jedini problem je što sam zbog turneja bila mnogo odsutna i to mi je tada smetalo iz dva razloga. Prvi i najvažniji bio je taj što sam bila zaljubljena u mog tadašnjeg dečka, kasnije muža, koji je, iako to nikad ne bi priznao, bio ljubomoran kad sam odsutna. Zato nisam s radošću odlazila na turneje, nego sa strahom da ga ne izgubim, pa sam žurila kući da se on ne naljuti. Sad znam da nije trebalo tako da se osećam, ali eto... Drugi razlog je bio što sam studirala turizam i ugostiteljstvo, pa sam gubila predavanja, potpise, kolokvijume... Zbog svega toga sam ubrzo istupila iz grupe.

(FOTO) SPREMNA ZA UDAJU! Milica Todorović staje na ludi kamen!

Divno je biti baka

Izjavili ste da ste bolja baka nego majka, da li je to tačno?
- Kad si mlad, ne znaš kud bi pre, pokušavaš da budeš uspešan u svim segmentima života, a to je skoro nemoguće. Onda postaneš baka, a da bog da da svako doživi to iskustvo, prioriteti su ti drugačiji. Pritom shvatiš i greške koje si pravio kao roditelj, pa pokušavaš da prema unucima budeš što bolji.  

 

Rano ste ostali bez majke, koliko je taj gubitak uticao na vaš život?

- Mnogo, sigurno... Osećaj nesigurnosti koji me prati kroz ceo život, mislim da je to glavna posledica tog gubitka. Nikad nisam bila sigurna u ono što uradim, iako sam uvek imala cilj i znala šta hoću. Sve sam morala sama. Dakle, to osamostaljivanje je bilo dobra stvar. Međutim, i kad uradim dobru stvar, nikad nisam imala podršku. Svakom je potreban neko ko će da ga podupre i pogura napred. 

Davno sam shvatila da je moja sklonost prema starijim muškarcima kompenzacija za nedostatke iz detinjstva

Jeste li imali podršku oca po tom pitanju?

- Sa ocem sam živela 13-14 godina, a kasnije sama. Ali njegovo spartansko vaspitavanje i dalje mi je usađeno u mozak. Strah koji sam imala da će me on prebiti, ubiti, zgaziti, smrviti verovatno mi je pomogao da u životu krenem zdravim putem. On nikad nije došao da vidi gde sam i šta radim. Otkad sam došla u Beograd, samo jednom me je posetio. Tokom celog mog života. Definitivno nisam imala ni pažnje ni ljubavi sa njegove strane.

(VIDEO) PRETEČA STARLETA! Počela je kao striptizeta, pa snimila studijski album!

Mislite li da ste se baš zbog tog nedostatka vezali za nekog muškarca, na primer Zahara?

- Davno sam shvatila da je sklonost prema starijim muškarcima kompenzacija za nedostatke iz detinjstva. Međutim, to ne umanjuje moju i Zaharovu ljubav i kvalitet onoga što smo imali. Ja sam ga obožavala. Naša ljubav je izrodila najlepše stvari u životu, našu decu i muziku. Zahar je u sebi imao kreativni vulkan, a ja sam pomogla da on doživi erupciju. S druge strane, ja sam divno napredovala uz njega. On je bio divan učitelj, preobrazovan i prepametan. Pošto sam ga toliko volela, brzo sam upijala sve to znanje. E sad, sigurno sledi neizbežno pitanje zašto smo se onda rastali. Ne volim da se vraćam na to. Rastali smo se zato što je tako moralo da bude. Ja sve što radim, radim bez rezerve, to je možda i moja najveća greška. Previše sam kao ona pesma "Evo ti srce na dlanu". Previše sam otvorena, mada se nekad trudim da to ne budem. Kad izgubim koncentraciju, školjka se otvori, a otvorena školjka je podložna raznim lošim uticajima...

Moj sin je neshvaćen

Vaš sin Miloš je reditelj i zajedno ste radili vaš spot "Đinđuva", kako je bilo sarađivati s njim?
- S njim mi je bilo najteže da radim. Pre toga smo radili spot za još jednu pesmu - "Tandrčak", tad je još bio student. Jako mu verujem. On je fantastičan u svom poslu. Toliko je zahtevan da melje. Veliki je perfekcionista, pa saradnike prosto uništava. On ne viče, vrlo je nežan i topao, ali kad je posao u pitanju - u stanju je da radi 24 sata da ne spava. I misli da i drugi tako mogu, pa kad udari svoj tempo tri dana zaredom, mi počnemo da se kotrljamo. Verujem u njega i mislim da još nije imao priliku da da svoj maksimum i pokaže se u pravom svetlu. Želim da mu se jednog dana posreći i da uradi nešto o čemu će da se priča. Međutim, ovde se sve radi uz pomoć štapa i kanapa, tako da mu je teško. Mislim da je njegov talenat ovde skroz neshvaćen. 

Jednom ste rekli da su žene kao prostirači, da se prostru ispred muškarca.

- Ne želim da generalizujem i da se zbog toga žene osete uvređenim. Ja sam se ponašala tako, prostrem se. Svakog svog muškarca sam stavljala na pijedestal. Počev od sina, pa nadalje. Mislim da je to jedna od grešaka koje žene prave.

Svakog svog muškarca sam stavljala na pijedestal. Počev od sina, pa nadalje

 

Zahar je uvek bio okružen lepim ženama, da li vam je to smetalo?

- Znamo da je jedina bezuslovna ljubav ljubav majke prema detetu. Sve ostalo su uslovljene ljubavi. A ja sam Zahara volela skoro bezuslovnom ljubavlju. 

Kao majka?

- Kao žena, kao majka, kako god. E sad, ja u toj svojoj ljubavi nisam osećala ni zavist, ni ljubomoru... Svi su me zbog toga gledali kao u čudu. Moja ljubav je stvarno bila nesebična. Ja Zaharu ništa nisam ni brojala, ni zamerala, samo sam želela da on bude srećan. Ipak, sve se u životu menja. Stvari se nakupljaju, dolazi do prezasićenosti lošim stvarima... 

CECA O VELJKOVOJ DEVOJCI: Kseniju poznajem, ona je divna devojka

Šta je prelilo čašu?

- Povod je verovatno bilo nešto banalno. Za gajenje jednog odnosa uvek je potrebno dvoje. Ne mogu da kažem da je on kriv što se naš odnos raspao. Nije niko kriv. Možda sam tada tako mislila, ali sad ne mislim, prošlo je mnogo godina.

"Vidovdan" uvek emotivno pevam

Postoji li neka pesma iz vašeg repertoara koja kod vas, dok je pevate, izaziva duboke emocije?
- Svaki put emotivno proživljavam pesme "Oprosti mi što mislim na tebe" i "Vidovdan". Nikada to još nisam mehanički otpevala. 
Postoje li pesme koje su vam već pomalo dosadile?
- Da.
Koje su to pesme?
- Ne bih da ih imenujem (smeh).

Karijeru ste gradili kao Gordana Zahar, a nakon razlaza ste vratili devojačko prezime. Da li je to bilo iz neke ljutnje ili osvete?

- Pazi, ti si dobro informisan. Sviđa mi se što si našao neke slabe tačke u mojoj biografiji, pošto je ona već postala otkrivanje tople vode i uvek me pitaju iste stvari. Vidi, ja sam karijeru počela kao Gordana Lazarević, a onda su mi glumci Žika Milenković i Živka Matić rekli "zašto ne promeniš to prezime, ići će ti bolje". Kad sam se konačno odlučila da promenim prezime, i sa novom pločom, na kojoj je bila hit-pesma "Meni treba ljubav", napravila jugoslovenski uspeh, desilo se da smo se razveli. To je bilo negde 1990. godine, pa ne samo da mi se brak raspao, nego i cela država. Posle toga mi je bilo baš teško. Otišla sam da živim u kuću u kojoj nije bilo ni struje, ni vode, ni telefona. 

ANASTASIJIN BIVŠI PONOVO U IGRI! Kostadin Terzić se vratio na Instagram!

Kako je bilo muškarcima koji su došli posle Zahara, da li su se osećali inferiorno u odnosu na njega?

- Apsolutno da. U meni je nastavio da živi deo koji ga i dalje poštuje i voli. Pošto sam otvorena osoba, ja to i ne krijem. Muškarci to ne mogu da razumeju, to kako ja njega volim - a ne volim. Mislim da je i on imao sličan problem, ali on ima neki svoj fazon i ne bih o tome da pričam.

Sećam se jedne žene koja mi je radila horoskop pre više od trideset godina. Tada mi je rekla da sam oštećena na emotivnom polju

Tako ste shvatili koliko i muškarci umeju da budu sujetni?

- Uuu! A kao nisu! Ja sam imala tu jednu veliku ljubav. Taj je bio tri meseca naduven zato što sam ja napravila kez kad sam videla Zahara na televiziji. I to mi je priznao posle godinu dana (smeh).

Nerado pričate o svom partneru Branku, koji je preminuo. Da li je to bilo isuviše dramatično za vas?

- Najteže u životu. Prošlo je šest godina od toga i još uvek ne mogu o tome da pričam. 

Da li ste tada pomislili "bože, baš nemam sreće u ljubavi"?

- Da, nažalost. Sećam se jedne žene koja mi je radila horoskop pre više od trideset godina. Tada mi je rekla da sam oštećena na emotivnom polju. Tada sam imala trideset godina, muža koga volim, decu, popularnost... Pucala sam od svega i nisam joj poverovala. Međutim, sad kad pomislim, bila je u pravu. 
 

 

 

  

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde je prijavljen netanak!
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde je prijavljen netanak!

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija