• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.10.2016

21:26

BRUKA LEPE BRENE! Hvali se bogatstvom, A KRADE STRUJU i NE PLAĆA POREZ!

Estrada

BRUKA LEPE BRENE! Hvali se bogatstvom, A KRADE STRUJU i NE PLAĆA POREZ!

Podeli vest

Fahreta Živojinović se hvali milionskim investicijama, ali neće da odgovori zašto je krala struju u svojoj kući na Bežanijskoj kosi i kafani na Zlatiboru, kao i zašto nije platila porez kad je prodala akcije "Granda" američkom KKR-u

Fahreta Živojinović, poznatija kao Lepa Brena, pohvalila se preksinoć da je silne milione evra uložila u "Grand produkciju", ali pritom nije objasnila zašto je, iako je milionerka, krala struju u porodičnoj kući na Bežanijskoj kosi i kafani na Zlatiboru. Takođe, Brena je propustila i da kaže zašto nije platila porez državi Srbiji kad je 2014. godine akcije "Granda" prodala američkoj KKR fondaciji.

Scena od deset miliona evra
Ja sam žena koja je uložila najviše svojih para da bi se cela eks-jugoslovenska estrada slikala na sceni koja košta 10 miliona evra...
Lepa Brena

Ogromno bogatstvo

Zvezda bivše Jugoslavije je o svojim finansijama pričala pokušavajući da demantuje glasine da je "najveći estradni cicija". Brena kaže da nije "štekara" i da sav novac ulaže u biznis!

Fahreta je navela i da je na "Grand" potrošila ogromno bogatstvo samo da bi njene kolege iz bivše Jugoslavije imale gde da pevaju (?!), prećutkujući da je upravo ona zaradila najviše para od tog istog "Granda".

(HOT FOTO) GOLA BRENINA SNAJKA! Slike i pornić na prodaju, cena 7.000 evra!

Izbegla plaćanje poreza

Brena je u februaru 2015. saslušana u Poreskoj upravi u vezi sa sumnjivom prodajom "Grand produkcije" američkoj KKR fondaciji. Kao što je Informer pisao, ona je sa svojim suprugom Bobom Živojinovićem Amerikancima prodala 51 odsto akcija firme, i to preko ofšor-zona kako bi izbegla da plati milionski porez Srbiji. Mediji su prošle godine pisali da su Brena i Boba tako prekršili rešenje Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije.

- Ja sam žena koja je uložila najviše viška svojih sredstava da bi se cela eks-jugoslovenska estrada slikala na sceni koja košta 10 miliona evra, ako ne i više... Stoga mi nemojte zameriti što ne vodim računa o sitnicama. Nek pričaju da se oblačim jeftino, kod Kineza ili gde već. To prepuštam onima koji ceo život vode računa o tome šta će obući, pojesti i popiti... - rekla je Brena novinarima Informera.

Višak miliona

Dakle, kao što vidimo, gazdarica "Granda" tvrdi da ima "višak sredstava" koji se meri milionima evra. Bilo bi baš lepo kad bi nam još objasnila zašto taj "višak" nije trošila i na račune za struju i plaćanje poreza državi u kojoj živi i radi decenijama.

LEPA BRENA PRIZNALA: Volim da gledam PORNIĆE na kablovskoj - a kad dođu GOSTI...

Odgovor se možda krije u sledećoj Breninoj rečenici:

- Volim da trošim milione na biznis, ali ne dajem pare na gluposti...

Fahreta Živojinović nije precizirala da li, kad kaže "gluposti", misli na porez i plaćanje struje.

(FOTO) PEVAČICU NIKO NIJE 'PROVALIO' NA ADI! Kad se Brena zamaskira ni muž je ne prepozna!

Kako je tekla prodaja "Granda"

* Vlasnici "Grand produkcije" bili su Brena i Boba Živojinović sa udelom od 51% i Saša Popović sa udelom od 49%
* U leto 2014. sklopljen je ugovor o prodaji većinskog udela "Granda" firmi "Junajted medija", koja je ćerka firma KKR fondacije
* 10. 7. 2014. Komisija za zaštitu konkurencije nalaže da se prodaja "Granda" sprovede tako što će oba vlasnika prodati po polovinu svog dela
* Popović, Brena i Boba se oglušuju o to da bi izbegli da plate porez u Srbiji
* "Junajted medija" preuzima Breninu i Bobinu firmu, a Popović zadržava svoj udeo u kompaniji
* Istraga ovog slučaja je pokrenuta, ali nikad nije završena

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pevači poručuju: Breno, plaćaj struju, ne brukaj se!

Informer

Bora Đorđević:
- Al Kapone nije pao što je ubijao ljude, već što nije plaćao porez. Doduše, i mene jure za neki porez, pa to Breni baš i ne mogu da zamerim. Ali za razliku od nje, redovno plaćam struju. Obaveze prema državi moraju da se ispune.

 

 

Ivan Dobričić

Miroslav Ilić:
- Nemojte da me uvlačite u te priče. Evo, ja nikad nisam zapevao u "Grandu", a hvala Bogu postojim i dalje. Za razliku od nje, uredno plaćam porez.

 

 

 

Public

Vesna Rivas:
- Jeste mnogo novca uloženo u "Grand produkciju", ali je Brena malo preterala sa tom cifretinom od 10 miliona evra! S druge strane, ne mogu da poverujem da bi Brena krala struju, to mi je nepojmljivo.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
dragan

pre 7 godina

pa navika sve u zivotu je navika naviknes se na mamu i tatu kad ono pandrknu i odviknes se.\n

Dijaspora

pre 7 godina

Prosta racunica,svagog vikenda grandovi puvaci,sa gostovanja, iz zapadne evrope donesu blizu 100.000 evra.Pitanje je gde taj novac zavrsi i da li se placa porez?Price da porez placaju gazde koji ih angazuju ni su tacne.Uglavno svi dobijaju koverte kes i to donose u Srbiju.

petar

pre 7 godina

dobrovoljno da placa ocigledno nece. jedina opcija je da je vlast natera kao sto i sirotinju tera da placa. posto znamo ko je na vlasti i da vi tu vlast podrzavate, ostaje samo pitanje kome je ovaj tekst upucen?

radivoj milutinovic bivsi muja

pre 7 godina

ovo je sramota dryave i nadleynih organa a brena je korunpirala sve ranije vlasti poreske organe policiju politicare pa nije valda da nisu ynali a drugo kada ce doneti yakon o poreklu imovine nije samo brena neplatisa struje poreya

Fahreta

pre 7 godina

Zato sto Je Fahreta bila sirotinja i vazda ce joj biti Malo! Osim sto je poznata kao Lepa Brena poznata je i Kao velika stipsa!!!

Jacika

pre 7 godina

Dok sirotinja prvo namiri dugove za sve sta treba poplacati i zivi od onog sto joj ostane, gologuziji uvijek malo pa krade i od Boga i od naroda, pa i od drzave.

zima

pre 7 godina

Pa ona nije otela od sirotinje drzava otima ona je to zaradila,oteo je cedomor jovanovic od naroda I od drzave pa nikom nista.Jeli on dao 100 iljada evra za vrijeme poplava donacije

DS

pre 7 godina

Brena ne bi krala struju i ne bi pravila utaju poreza da EPS i poresko odjeljenje u Vladi radi svoj posao. Da su je jednom uhvatili i naplatili i struju i kaznu i da su joj naplatili porez i jos je otjerali u corku,mi sada ovdje ne bi o tome razgovarali.Dakle,kriva je Vlada Srbije koja dopusta lopovluke. A,udarati na Brenin moral je uzaludna stvar obzirom da znamo koliko je moralna ta osoba.

lala

pre 7 godina

Fahreta misli da toliko vredi ,da ju je sam Bog spustio na Zemlju i da mi, ,zemljani moramo da budemo zahvalni samo za to sto je ona tu,strasnooooooo!!!!

ljubica

pre 7 godina

ranije je bila sasvim ok, nikad se nije eksponirala svojim bogatstvom i skandalima. Šta se sada dogodilo,...pitanje je. Sad je glavni fazon da pevači održavaju karijeru na račun svoje dece...Ceca, Brena , Keba,

brena dobrotvor

pre 7 godina

dragi zemljaci, kad su bile poplave u teletonu RTSa brena i boba 100.000 eur, popovic 100.000 eur ,grand produkcija 100.000 eur. Malo li je 300.000 dragi moji zemljaci. Ista ova drzava je istoj ovoj zeni ukrala dete,dragi moji zemljaci. I jos jedna stvar,ako nema Brene u Srbiji, ice biti bolje dragi moji zemljaci.\n

dedazarepu

pre 7 godina

podrska novionara zbog iznosenja GOLE ISTINE

crni

pre 7 godina

a od koga ce drugog.\nsto evra manje plati porez, struju je sto eura vise u dzepu.\nnije problem ona nego inspekcije, puno stvari i osoba moze isplivati kao fekalije na crnogorskom moru npr.....\n

Boban

pre 7 godina

Jos krajem devedesetih, kada nije bilo ni priblizno pevaca kao danas, gostujuci na tadasnjoj TV NS1, pokojni pevac Hoki je izneo frapantne podatke o tome koliko drzava gubi miliona maraka svake godine jer pevaci i njihove produkcije izbegavaju porez. Posebno kada su u pitanju tezge po inostranstvu. Dodajte na taj podatak jos dvadesetak godina, armiju novih pevaca, pa nije tesko zakljuciti koliko je drzava "pokradena". Zato nije cudo da su pojedini folkeri pravi bogatasi. Zamisli da 20 ili 30 godina pevas, a sve pare idu samo u tvoj dzep. Za to vreme sirotinja placa svaki namet, ona ista koja kupuje njihove diskove i posecuje njihove koncerte.

Alex

pre 5 godina

Pa sto je ne izvrse? Mogu i da je zatvore, sto to ne rade? I ja bih bila milioner da ne placam struju i porez! To su mi najveci mesecni troskovi! Jadni su mi ovi clanci, nekog stitis, a onda piskaras...baba ce da umre dinar nece platiti!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija